Автомобил от Германия

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
ickatagolf
Автомобил:
Двигател:

Автомобил от Германия

Мнениеот ickatagolf » Сря 30 яну 2008 22:29

Значи харесах си автомобил в Германия. Искам да попитам някой от вас знае ли от какво се нуждая за да го докарам (на ход) и колко ще излезнат допълнителните разходи (смисъл рег. номера; други документи ; прехвърляне)

EDIT:
:arrow Актуалната тема за докарване на кола от Германия
icon_idea icon_idea icon_idea

Потребителски аватар
Maki
Автомобил:
Двигател:

Re: Автомобил от Германия

Мнениеот Maki » Чет 31 яну 2008 0:02

ickatagolf написа:Значи харесах си автомобил в Германия. Искам да попитам някой от вас знае ли от какво се нуждая за да го докарам (на ход) и колко ще излезнат допълнителните разходи (смисъл рег. номера; други документи ; прехвърляне)

Искам да си излекувам кариеса,шести-горен-ляв!!!
Не че е голяма философия да докараш автомобил от Европа,ноо... с две думи ще си като "аганце",ако ти е за първи път.
Ще ти излезе по-скъпо отколкото да платиш на автовоз, а за нервите който ще изхабиш...
Съвета ми е - плати си и си стой на топло!
Все пак ти си знаеш и избора си е твой!
Успех и касмет с колцата!

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Чет 31 яну 2008 0:53

По-добре намери близък приятел или познат на който имаш доверие и се е занимавал с такива неща и да ти я докара :wink:

Потребителски аватар
borislava
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borislava » Чет 31 яну 2008 1:13

Bahama man написа:По-добре намери близък приятел или познат на който имаш доверие и се е занимавал с такива неща и да ти я докара :wink:

Това е най правилното решение и според мен

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 31 яну 2008 7:09

borislava написа:
Bahama man написа:По-добре намери близък приятел или познат на който имаш доверие и се е занимавал с такива неща и да ти я докара :wink:

Точно така е! Винаги има риск, и то не малък! А конкретно на въпроса ти - точно преди година си докарах колата от гаража сам самичък. Слава Богу всичко мина перфектно макар че тръгнах сам, без група коли след които да карам, без втори шофьор и то насред зимата :screwy ! Та разходите ми бяха около 170 Евра за номера, 200 за нафта и останалите до 400 за винетки. На мен ми излезе 400 Евро, а имам познат който за 500 ти я докарва на платформа. Това е по-добрият вариант за мен, но всеки си решава. Успех!

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Чет 31 яну 2008 10:44

Разходите са ти за транзитен номер 160 евро, пътя си го сметни в км спрямо разхода на колата (щото нали и Мюнхен и Хамбург все е Германия, ама разстоянието е + 700 км), винетка за Австрия и после тол таксите в Словения, Хърватска и Сърбия някакви дребни, малко шоколади за сръбските митничари и на двете граници :wink: - горе долу толкова 400-500 евро....Ако ти се разхожда - отивай, ако те мързи намираш някой, но трябва да му имаш 100% доверие, а такива хора май не останаха вече :(

Потребителски аватар
Bahama man

Мнениеот Bahama man » Чет 31 яну 2008 10:53

Онзи ден едно момче където докарва коли от Австрия и Германия ми предложи ако искам след месец да отида с него да докараме коли, трябвало му шофьор за да земе още една кола, та ако ходи заминавам и аз...може да сменя Сеата :lol:

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Чет 31 яну 2008 10:58

borislava написа:

Особенно ако не знаеш езика ще ти е мног трудно пък и няма да знаеш каде са на далавера колите

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 31 яну 2008 14:05

Bahama man написа:Онзи ден едно момче където докарва коли от Австрия и Германия ми предложи ако искам след месец да отида с него да докараме коли, трябвало му шофьор за да земе още една кола, та ако ходи заминавам и аз...може да сменя Сеата :lol:

ами тогава и аз трябва да доида с вас да карам твоята mhihi
че ще ти е много трудно твоята и на твоя приятел едновременно да караш :D

между другото ickatagolf един мой приятел замина днес.
той също като теб си няма никаква престава за какво става дума ама тръгна
надявам се след 5 дена да ти дам отговор как е минало неговото пътуване

Потребителски аватар
Bahama man

Мнениеот Bahama man » Чет 31 яну 2008 15:11

da__buzz написа:
Bahama man написа:Онзи ден едно момче където докарва коли от Австрия и Германия ми предложи ако искам след месец да отида с него да докараме коли, трябвало му шофьор за да земе още една кола, та ако ходи заминавам и аз...може да сменя Сеата :lol:

ами тогава и аз трябва да доида с вас да карам твоята mhihi
че ще ти е много трудно твоята и на твоя приятел едновременно да караш :D

между другото ickatagolf един мой приятел замина днес.
той също като теб си няма никаква престава за какво става дума ама тръгна
надявам се след 5 дена да ти дам отговор как е минало неговото пътуване

Ние отиваме за 2 коли едната кара той другата аз това имах предвид :wink:

Потребителски аватар
vw_edition
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_edition » Чет 31 яну 2008 17:19

честно казано докарвал съм преди време не една и две коли и мога да ти дам съвет да не се занимаваш колега , нервите които ще изхабиш са страшно много и зависи от колата но на 60-70% от случаите ще ти излезне същата цена отколкото да ти я докарат :wink:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 31 яну 2008 20:59

vw_edition написа:честно казано докарвал съм преди време не една и две коли и мога да ти дам съвет да не се занимаваш колега , нервите които ще изхабиш са страшно много и зависи от колата но на 60-70% от случаите ще ти излезне същата цена отколкото да ти я докарат :wink:

А пък недай си боже нещо да се строши-ще се видиш в такова приключение че нямам думи ! Така че ако си хазартен тип и ти е за тръпката давай смело но ако просто искаш да си докараш колата,остави го на някой друг !

Потребителски аватар
vw_edition
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_edition » Чет 31 яну 2008 22:07

Stivi написа:
vw_edition написа:честно казано докарвал съм преди време не една и две коли и мога да ти дам съвет да не се занимаваш колега , нервите които ще изхабиш са страшно много и зависи от колата но на 60-70% от случаите ще ти излезне същата цена отколкото да ти я докарат :wink:

А пък недай си боже нещо да се строши-ще се видиш в такова приключение че нямам думи ! Така че ако си хазартен тип и ти е за тръпката давай смело но ако просто искаш да си докараш колата,остави го на някой друг !

абсолютно съм съгласен с колегата :wink:

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Нед 03 фев 2008 21:51

колега, по-добре да ти я докарат, същите пари ще ти излезне, а и много нерви и разходи ще направиш докато търсиш, има доста колеги от форума гледам, които могат да ти препоръчат някой техен познат, който се занимава с това, все пак успех и дано си намериш колата, която търсиш

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 04 фев 2008 11:24

Похвали се поне какво си си харесал :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”