Здравейте колеги възникнаха малко въпроси след като си згобих емолатора с ИС NE555.
Като меря изходното напрежение ниското ниво е 100mV което е дробре,но високото ниво е 1V и ме притеснява да не прецакам ECU защото ландата дава от 0.1 до0.8 V.
Другият ми въпрос е на какъв интервал да настроя ниско и високо ниво.
за емулатора с ИС NE555
аз мислиа че неможеш да прецакаш компа с тези миливолти в повече то трябва да има защита от някакви каси по елинсталацията което те подсигурява. абе важното е нещо да клати компа. прати ми моляте схемичката или ми дай линк да я видя как е измислена и заслужава ли си. нали знеюаеш че емулаторите не са много скъпи в BSM ди правят и едва ли са повече от 15 лв крайна клиентска цена на дребно.
А и не сам сигурен че максималното напрежение е 0,8Нагласи го за около секунда и половина две да скача и да пада до мин. но не повече от 2 сек. даже за емулатор предполагам по барзо трябва да баде.
А и не сам сигурен че максималното напрежение е 0,8Нагласи го за около секунда и половина две да скача и да пада до мин. но не повече от 2 сек. даже за емулатор предполагам по барзо трябва да баде.
Колега адреса е http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=7296
В понеделник ще го закача на осциолоскоп да видя как е синусоидата. Цената на частите е 5 лева заедно с релето.
Чух че БСМ правят емулатори но аз бачкам до по късно и нямам физицеска възможност да отида до там,а в нета ми иска парола за да видя цените. Скоро ще се здобия с кабел за диагностика и след това ще го закачам за да видя дали има фаида от него или продължава да трупа грешки.Иначе емулатор на ловато е 30 кинта, а на мен ли отне 1 час игра и 5 лева и ако проработи мисля че е добре.
В понеделник ще го закача на осциолоскоп да видя как е синусоидата. Цената на частите е 5 лева заедно с релето.
Чух че БСМ правят емулатори но аз бачкам до по късно и нямам физицеска възможност да отида до там,а в нета ми иска парола за да видя цените. Скоро ще се здобия с кабел за диагностика и след това ще го закачам за да видя дали има фаида от него или продължава да трупа грешки.Иначе емулатор на ловато е 30 кинта, а на мен ли отне 1 час игра и 5 лева и ако проработи мисля че е добре.
OK мерси че те частите са за по малко и от 5 лв. предполагам си ги налепил на експериментална платка та може и да са станали 5.
а накрая не бепе дадено в схемата много ясно свързването към ламдата. по точно искам да кажа че трябва когато рабори емулатора (клараш на газ) сигнала ос самата ламбда трябва да е ислючен и свободен а кам ЕКУ то да отива само сигнала от емулатора. Успех и пиши за резултатите
а накрая не бепе дадено в схемата много ясно свързването към ламдата. по точно искам да кажа че трябва когато рабори емулатора (клараш на газ) сигнала ос самата ламбда трябва да е ислючен и свободен а кам ЕКУ то да отива само сигнала от емулатора. Успех и пиши за резултатите
-
- Автомобил:
- Двигател:
"ще го закача на осциолоскоп да видя как е синусоидата"
??? Сигнала е (и трябва да е) правоъгълен, не синусоида.
Грешки няма да трупа вероятно, но пак е възможно да остане някакво леко объркване - няма начин.
И да, връзката между ламбдата и компютъра се прекъсва докато колата е на газ, и вместо това към компютъра се пуска сигнала от емулатора.
??? Сигнала е (и трябва да е) правоъгълен, не синусоида.
Грешки няма да трупа вероятно, но пак е възможно да остане някакво леко объркване - няма начин.
И да, връзката между ламбдата и компютъра се прекъсва докато колата е на газ, и вместо това към компютъра се пуска сигнала от емулатора.
ламбда емулатор
Аз миналата Събота и Неделя имах малко свободно време и го направих.Колата е Астра 1.4 моно.И засега няма проблеми.Не свети компа.Иначе напрежението(високо ниво) при мен е 0,85V.Разликата идва от светодиода, но ти можеш да коригираш резисторите на делителя.Примерно 27К/22К не съм смятал, но експериментираи.И аз отначало мислех да не прецакам нещо....дано да не стане нищо
че скъпи тия ЕКУ-та....
Успех!

Успех!
Върни се в “Автогазови уредби”