смяна на масло на скоростна кутия г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mi60
Автомобил:
Двигател:

смяна на масло на скоростна кутия г4

Мнениеот mi60 » Нед 03 фев 2008 15:31

и някои да знае къде е пробката за наливане на маслото на скоростната кутия на голф 4 въпреки че на повечето коли е от долу на видно място намерих само тази за източването му

Потребителски аватар
pastora_bg666
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pastora_bg666 » Нед 03 фев 2008 20:11

Колега и аз съм с голф 4 скоростите малко запъват като влизат и се чудя дали в близко бъдеще и аз да правя това. .... незнам при тебе сериозно ли е положението та си тръгнал да го сменяш? Незнам как става ама ей-тука http://zamunda.net/details.php?id=74118 ръководството за ремонт и екплоатация на Г4. Дръпни го и потърси в него.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Масло

Мнениеот mufin » Нед 03 фев 2008 20:35

Само за сведение- оригиналното масло в Юнитрейд е 18лв/литър
Евтинджос
Не се занимавайте с ментета

rafloo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rafloo » Пон 04 фев 2008 17:34

mufin братле като гледам си сменял маслото
ще ми кажеш ли какво масло си сложил и колко литра побира това чудо
щото скоро и на мен ми предстои същото
за да знам колко ще се охарча

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 04 фев 2008 17:55

2 литра сбира и като гледам май на всички ни заяждат скоростите...

пробката за наливане е като застанеш срещу колата горе в дясно на скоростите....под възд. филтър...на 1.4 е под голямото нищо ...с няква фуния се налива много лесно...

тази седмица и аз ще правя тази манипулация...

Потребителски аватар
Stambetu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stambetu » Пон 04 фев 2008 17:58

колеги по повод това което сте писали
някой който вече е извършил тази манипулация,т.е. си е сменил маслото,може ли да каже дали има промяна,още ли си му заяждат скоростите както преди или е поне една идея по добре :?:

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Пон 04 фев 2008 18:06

аз го сменях преди близо... 6-7 месеца (15-20 000км) и отначало май подсъзнателно ми се струваше по-добре... но като се замисля нищо не се промени... незнам какво масло ми сипаха... ако някой чувста подобрение... да каже :)
При мене "най-заяжда" първа, и от първа към втора.. на там няма проблеми...

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пон 04 фев 2008 18:12

Stambetu написа:колеги по повод това което сте писали
някой който вече е извършил тази манипулация,т.е. си е сменил маслото,може ли да каже дали има промяна,още ли си му заяждат скоростите както преди или е поне една идея по добре :?:

Смених го веднъж и НИЩО, помислих че не е добро маслото!!! Смених го и него и пак НИЩО......гадост голяма!!!Иначе ми влиза трудно втора и то докато загрее, после е ОК!!!

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Пон 04 фев 2008 18:22

gomez написа:

Смених го веднъж и НИЩО, помислих че не е добро маслото!!! Смених го и него и пак НИЩО......гадост голяма!!!Иначе ми влиза трудно втора и то докато загрее, после е ОК!!!

туко що ме отказа да го сменям до лятото :roll: то на колко КМ е хубаво да се сменя?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 04 фев 2008 18:38

gomez написа:

ВСЕ ЕДНО ГОВОРИШ ЗА МОЙТА КОЛА!!! Значи втора влиза едно такова......ъъъъ странно...не хърка, просто не иска да влезе....ако я изрежа на високи оброти влиза иначе трябва леко да понатисна и да позадържа....баси филма...

mufin
Автомобил:
Двигател:

Не съм

Мнениеот mufin » Пон 04 фев 2008 19:14

Още не съм го сменил.
Според сервиз на 80 000 трябвало да се смени.
Но само на първите 80 000, след това няма нужда
Моя понеже ги направи преди седмица и му взех масло, ама все нямам време.
Чак проблеми нямам с превклюването. Малко повече сила изисква отколкото ми се струва нормално, но свикнах.

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Пон 04 фев 2008 20:05

Явно това явление е масово , при мен имаше леко подобрение след смяна.Напоследък забелязах ,че като сменям от 1-ва към 2-ра вместо директно да бутам лоста към 2-ра просто го оставям да се върне в свободна позиция за миг и после вкарвам 2-ра, може и да си въобразявам ама.... :) пробвайте и вие така.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пон 04 фев 2008 20:33

преди месец смених маслото... преди да го сменя някой път трудно включваше на първа и на задна, което много ме дразнеше особено по светофарите... та отидох в сервиз да видят дали има нужда от доливане и ми казаха че има малко нужда, но и маслото изглеждало за смяна... та направо си викам дето ще доливам направо ново да сложа... побра 2 литра по 18лв май беше, елф май сложих но не съм сигурен (по каталог гледаха- не помня вискозитета), но след смяната имаше огромна разлика! все едно съм забил лоста за скоростите в краве масло... супер меко влизат скоростите... процедурата е бърза и не много скъпа и ви съветвам да я направите... иначе маслото се точи и налива с едно пособие като голяма спринцовка

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 04 фев 2008 20:42

Някой колеги споменават за подобрение в превключването след смяна на маслото но според мен това е по-скоро самовнушение защото за да има подобрение значи или не си имал масло или вече не е било масло за да повлияе чак до там ! Подобрение обаче определено има след смяна на тампоните на двигател-скорости само дето не е толкова евтино и лесно като смяна на масло затова повечето хора не го правят докато не се скапат съвсем тези тампони !

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Пон 04 фев 2008 21:24

chefito написа:
gomez написа:

ВСЕ ЕДНО ГОВОРИШ ЗА МОЙТА КОЛА!!! Значи втора влиза едно такова......ъъъъ странно...не хърка, просто не иска да влезе....ако я изрежа на високи оброти влиза иначе трябва леко да понатисна и да позадържа....баси филма...

май си карал мойта кола :))
аз затова напоследак... от 1ва... изключвам, форсирам леко и тогава 2ра... смях... една приятелка я карам и вика да няма на задна да караш.... срам

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”