Препоръчайте ми смазка за механизмът за скоростите??
Препоръчайте ми смазка за механизмът за скоростите??
Нещо напоследък 1-вата ми скорост влиза нещо трудно и майсторът ми каза да купя смазка и да напръскам лосчетата от механизма за скоростите които са под резервоарчето за спирачна течност. Имате ли наблюдения към някой спрей за смазване и от кой сте доволни??
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Прав е майсторът.Това го направих още на втория месец след като взех колата и въпреки,че малко ми е разхлабен лоста , включва леко и само с два пръста.
Откопчаваш капачетата ,намазваш шарнирчето отдолу или пък пълниш леко капачето с графитна смазка и всичко заспива(ей да не забравиш да ги почистиш от мръсотията преди смазването)....по останалите открити части можеш да капнеш по няколко капки масло за снкоростна кутия....и карай и си свиркай-веднага ще усетиш разликата.Освен това-вдигни маншона на лоста и капни масло и върху пластмасовата ябълка там където влиза лоста...
Откопчаваш капачетата ,намазваш шарнирчето отдолу или пък пълниш леко капачето с графитна смазка и всичко заспива(ей да не забравиш да ги почистиш от мръсотията преди смазването)....по останалите открити части можеш да капнеш по няколко капки масло за снкоростна кутия....и карай и си свиркай-веднага ще усетиш разликата.Освен това-вдигни маншона на лоста и капни масло и върху пластмасовата ябълка там където влиза лоста...
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Каспър написа:joker написа:Откопчаваш капачетата ,намазваш шарнирчето отдолу или пък пълниш леко капачето с графитна смазка и всичко заспива...
Къде точно се намират тези капачета,че и аз имам същия проблем?
И аз се интересувам от това.Иначе за тва дето пита колегата удобно е да ползва WD-40 щото маха ръждата ,ама разликата няма да е голяма.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Става въпрос за шарнирната връзка на лостовия механизъм.....при мен е със силиконови капачета закопчаващи се върху метална ябълка....там се маже...абе въобще навсякъде където има подвижни и триещи се връзки в лостовата система.....огледайте си я внимателно(особено ако някой я движи отвътре) и сами ще се сетите къде да сложите масълце 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”