Проблем скоросна кутия г3 aaz

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Радо Пеев
Автомобил: Vw Golf MK3
Двигател: ABF 2.0 16v GTI

Проблем скоросна кутия г3 aaz

Мнениеот Радо Пеев » Нед 03 фев 2008 1:21

Здравейте изникна ми на последно един проблем,от собствена простотия може да се каже. Преди 3 дена ходих на 3-та буна (варна) и както знаят мн хора има пясък м/у буната и пътя.Реших аз да мина през този пясък,но понеже съм нискък и запрях запецнах там,както и да е преминах.От тогава ми изникна следния проблем.Скоростите 1-ва,3-, и понякога 5-та и 2-ра ми рпавят проблеми.Натискам съединителя до краи и вапросната предавка,влиза на полвина не до край след като отпусна съединителя леко тогава си идва както трябва...но... мисля че това е сериозно.Др-то нещо беше понеже е дизелак когато давах на задна и отпусках съединителя не натисках педала на гастъ тръгваше без проблем,сега се тресе още малко ще гасне.Бих ви помолил да си изкажете мнението ,чесно казано мн съм притеснен.

Мерси предварително

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Проблем скоросна кутия г3 aaz

Мнениеот joker » Пон 04 фев 2008 11:58

izperkal` написа:Здравейте изникна ми на последно един проблем,от собствена простотия може да се каже. Преди 3 дена ходих на 3-та буна (варна) и както знаят мн хора има пясък м/у буната и пътя.Реших аз да мина през този пясък,но понеже съм нискък и запрях запецнах там,както и да е преминах.От тогава ми изникна следния проблем.Скоростите 1-ва,3-, и понякога 5-та и 2-ра ми рпавят проблеми.Натискам съединителя до краи и вапросната предавка,влиза на полвина не до край след като отпусна съединителя леко тогава си идва както трябва...но... мисля че това е сериозно.Др-то нещо беше понеже е дизелак когато давах на задна и отпусках съединителя не натисках педала на гастъ тръгваше без проблем,сега се тресе още малко ще гасне.Бих ви помолил да си изкажете мнението ,чесно казано мн съм притеснен.

Мерси предварително

Леле мале уважаеми съгражданино :shock .....само не ми казвай,че си ходил там с цел да удовлетвориш най-съкровенното и често не съвсем законно мъжко желание свързано с псевдорепродуктивни действия.Това е лобното място но повечето варненски фенове на автомобилния секс(най-вече с чужда особа)...
Та понеже през ден минанвам оттам с кучето и лично съм избутал поне 5 автомобила проблемът вероятно ти е следния.
Там пясъкът става дълбок и опира отдолу в ДВГ и скоростна кутия,но понеже е натрупан върху бетон от тежестта на колата става много плътен и се набива навсякъде из двигателния отсек и особено из въртящите се части....
Мисля,че през някой от технологичните отвори на скоростната кутия по неизвестен за мен начин може би е попаднал пясък в зоната на съединителя или пък здравата си наблъскал песъчинки нейде из лостовата система на скоростите......
И въобще според мен търси причината в замърсяване с пясък.....ако не си огледал отдолу колата огледай я обезателно...
От един Опел-Корса след като букусва в тези капанчета за прелюбодейци трябваше с лопата да му изрине пясъка от двигателния отсек!
И не нарушавай седмата Божия заповед! :wink: .....Ако можеш разбира се :lol:

Потребителски аватар
Радо Пеев

Мнениеот Радо Пеев » Пон 04 фев 2008 12:14

добре казано и вярно но бях там с др-га цел сними на колата но това ми развали удовлствието и нищо не стана ходих и мих двигателя с пароструйка гледах я вчера на канал но не можах да немря лоста с който идва от купето към скоросната кутия понеже двигателя от долу има кора смятам да сваля колелетата и така да я изчистя ако още има пясък ... но ме съмнява др-го защото не винаги прави проблем

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 04 фев 2008 12:28

izperkal` написа:добре казано и вярно но бях там с др-га цел сними на колата но това ми развали удовлствието и нищо не стана ходих и мих двигателя с пароструйка гледах я вчера на канал но не можах да немря лоста с който идва от купето към скоросната кутия понеже двигателя от долу има кора смятам да сваля колелетата и така да я изчистя ако още има пясък ... но ме съмнява др-го защото не винаги прави проблем

Слушай колега, да ти кажа - значи щом чичо Джокера е казал, че си бил там, за да клатиш - значи точка.Той ги разбира нещата.
Иначе съжалявам за голфи и се надявам да се оправиш.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 04 фев 2008 14:07

izperkal` написа:добре казано и вярно но бях там с др-га цел сними на колата но това ми развали удовлствието и нищо не стана ходих и мих двигателя с пароструйка гледах я вчера на канал но не можах да немря лоста с който идва от купето към скоросната кутия понеже двигателя от долу има кора смятам да сваля колелетата и така да я изчистя ако още има пясък ... но ме съмнява др-го защото не винаги прави проблем

Точно....песъчинките са подвижни,местят се от вибрациите и когато застанат на определено място в кухинката дето са се гушнали и почват проблемите.....

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 04 фев 2008 14:12

Милослав написа:

Слушай колега, да ти кажа - значи щом чичо Джокера е казал, че си бил там, за да клатиш - значи точка.Той ги разбира нещата.
Иначе съжалявам за голфи и се надявам да се оправиш.

Хей да му се не види....ама действам ти като трън в дупето....веднага подскачаш.това си е така и колегата от Варна го знае.....питай GLOVE ако не вярваш.И няма нищо лошо да гушнеш там нещо-стига да не ти затъне колата!

Потребителски аватар
Радо Пеев

Мнениеот Радо Пеев » Пон 04 фев 2008 19:02

тогава някакви предложения как да отстраня проблема смяна на масло скоросна кутия ?

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 05 фев 2008 7:42

izperkal` написа:тогава някакви предложения как да отстраня проблема смяна на масло скоросна кутия ?

Защо първо не си почистиш добре лостовата система на скоростите и да я смажеш.....даже и една песъчинка застаналя някъде по гънките може да ти прави проблем....
После евентуално сваляне на скоростната кутия и оглед на съединителя да не е пълен с пясък....маслото накрая,защото чак там да отиде пясък е бая трудно....има семеринги все пак...

Потребителски аватар
Радо Пеев

Мнениеот Радо Пеев » Вто 05 фев 2008 10:33

joker написа:Защо първо не си почистиш добре лостовата система на скоростите и да я смажеш....

Как аз гледах от долу не можах да стигна до нея ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”