Ако някой може да ми каже нормално ли маслото да е сиво
Ако някой може да ми каже нормално ли маслото да е сиво
След максимум 500 км трябва да си сменям маслото. След като си проверих нивото и се оказа че може да се долее малко. Купих си вчера масло Лики Моли с молибден. Понеже нямам от старото Мобил 1 реших да долея от новото. След като го отворих и се изненадах до сега не съм виждал масло с такъв цвят. Нормалното масло не трябва ли да е леко прозрачно жълт отенък. Е това е със цвят сив. Някой ползвал ли е такова масло да ме успокои че маслото си е с фабричен такъв цвят а не е някво менте
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Ако някой може да ми каже нормално ли маслото да е сиво
sexov написа:След максимум 500 км трябва да си сменям маслото. След като си проверих нивото и се оказа че може да се долее малко. Купих си вчера масло Лики Моли с молибден. Понеже нямам от старото Мобил 1 реших да долея от новото. След като го отворих и се изненадах до сега не съм виждал масло с такъв цвят. Нормалното масло не трябва ли да е леко прозрачно жълт отенък. Е това е със цвят сив. Някой ползвал ли е такова масло да ме успокои че маслото си е с фабричен такъв цвят а не е някво менте
Хехе..ами там пише ама на немски,че специфичният цвят на това масло е сив заради молбидена!Не бой се...ама да ти кажа 20 000 с това масло и нещо не ми допадна....два пъти ми включва системата за ранно предупреждение....
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
i.e.i написа:baibradar написа:Не мисля, че е желателно да доливаш такова масло ако в момента не караш с такова.
Продават отделно добавка Молибден и пише ,че е съвместима с всички масла.Друг е въпроса дали върши някаква работа.
Понеже 4 години вече карам само с масла на Liqui Moly имам обективни впечатления върху влиянието им на 16 годишен турбодизелов двигател - в момента на 262 744 км , само с това масло 10W40 MoS2 , не гори и грам за 7000 км.

- svetoslav_sp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
карам с лики моли с молибдена -специално в сервиза ме извикаха ,разпечатаха пред мен тубата и ми показаха цвета на маслото -да не се шашкам после като видя цвета....щото имало случаи дето се връщали клиенти и ги обвинявали ,че са им наляли старо масло...цвета е един такъв тъмно сив....аз лично вече 4 к км доволен ...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
dbanchev написа:Извинявам се, че ползвам темата на колегата и че спамя, но искам да попитам тоя молибден в маслото каква роля играе?
Всъщност добавката е молибденов дисулфат - MoS2. Служи за намаляване триенето. Маслата с тази добавка правят по-добър 'маслен клин', защото 'залепват' по-добре за повърхността на триещите се части.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
skotis написа:Аз пък бях чел в една тема тук, където имаше цитат от руски сайт, че това масло, точно на Лики Моли никой не трябва да го ползва, ако си обича колата... :roll:
Аз мисля същото и пак повтарям САМО това масло през лятото ми се включи системата за ранно предупреждение....
Имах пусната тема преди време и стана много дълга и интересна от постингите на колегите...."Молибденов бисулфид,високи обороти,налягане на маслото....има много интересни неща писани от много компетентни колеги!
Ето я http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... B%F4%E8%E4
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Ако някой може да ми каже нормално ли маслото да е сиво
sexov написа:След максимум 500 км трябва да си сменям маслото.
Е хубава работа!
За 500 км и се чудиш да сменяш ли, да доливаш ли?!
Смяна и хич не се занимавай с глупости!
Пък и вече са ти отговорили.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”