Влизане на вода през шибeдаха на Golf 2/Търсене на шибeдах

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ArMaGeDoN
Автомобил:
Двигател:

Влизане на вода през шибeдаха на Golf 2/Търсене на шибeдах

Мнениеот ArMaGeDoN » Пон 04 фев 2008 16:48

Ако някой знае и може да ми каже къде може да е проблема за влизането на водата в купето през шибидаха нека да сподели. :wink:

Благодаря !!!

Последна промяна от ArMaGeDoN на Сря 06 фев 2008 19:29, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Пон 04 фев 2008 17:47

Ако ти е заводски: Провери водоотвеждащите маркучи. Намират се в четирите кря на шибидаха.

Потребителски аватар
ArMaGeDoN
Автомобил:
Двигател:

Ахам

Мнениеот ArMaGeDoN » Пон 04 фев 2008 18:49

Заводски е,аз есента изчистих тия 4 канала на шибидаха и сега зимата пак почна да тече и се чуда от каде може да е ... :cry:

Потребителски аватар
The Officer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Officer » Пон 04 фев 2008 20:14

Колега не каза за каква кола става въпрос ама ако е заводски шибидаха както казваш трябва добре да почистиш водоотводите.Друг вариант е ако не ти затваря плътно да капе вода между уплътненията,но съм почти на 100 процента сигурен ,че е от запушени водоотводи.

Потребителски аватар
ArMaGeDoN
Автомобил:
Двигател:

амм

Мнениеот ArMaGeDoN » Пон 04 фев 2008 21:51

Колеги есента почистих водоотводите...,но като гледам уплътнението от външната страна се е поизпекло за 20 год. от както е направена колата... и друг е проблема,че не мога да намера ШИБИДАХ ДА ГО СЛОЖА ИЛИ САМО ОПЛЪТНЕНИЕ.Но не мога да намера никаде ако някой може да каже нещо и по тоя въпрос ще съм му много благодарен(от къде мога да си намера шибидах или оплътнение) Ааа колата е Golf 2 :wink:

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Сря 06 фев 2008 11:08

колега,стъклото на шибидаха се държи на 3 болта ,2 от които са на пантите.ако погледнеш от вън се виждат 3 правоъгълни ппластмаски които в същност играят ролята на глави на болтовете които държат стъклото.под тях е самата дупка през която минава болта и стандартното между тия пластмаски и стъклото има някакво уплатнение.при мен някои се е пробвал да развърти явно гайката отвътре и е превъртяло отгоре и това уплатнение се е прецакало и при дъждове ми сълзеше мнооого леко от едната панта и много се чудих понеже уплатнения и всичко беше здраво. накрая разбрах че е от там.. развих гайката малко колкото тая пластмаска да се може да се надигне 4-5мм от стъклото и с прозрачния силикон отдолу и пак го сложих но не го натегнах до края.. оставих го 3-4 4аса и го донатегнах още един оборот да стегне силикона и което остана извън тая пластмаска със макетно ножче го изрязах и сега и да се пулиш няма да забележиш че е правено нещо :)

УСпех и дано да е само това :)

Потребителски аватар
ArMaGeDoN
Автомобил:
Двигател:

аммммм

Мнениеот ArMaGeDoN » Сря 06 фев 2008 17:49

Ама моя шибидах не е стъклен,а е ЛАМАРИНА !!! Оплътненията отвън са се опекли за 20 год.Есента изчистих водоотвеждащите каналчета и сега зимата пак влиза вода.Не мога да си намера оплътнение или цял шибидах(ламарина) и да го сложа.Ако някои знае каде мога да си намера оплътнение или цял шибидах нека каже ще сам му много благодарен !!! :wink:

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Сря 06 фев 2008 17:53

Колеги.... пише се шибЕдах!!! от немски - Schiebedach! нека бъдем грамотни, или поне да не доказваме пред другите противното!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”