Колко литра масло за скоростите?
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Колко литра масло за скоростите?
Колеги колко литра събират скоростите на Голф 2 1.6 бензин, и как да разбера дали има нужда от доливане как се измерва нивото и не на последно място какво да е маслото?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имаше една много полезна тема в полезни връзки и статии на NovobranecGT барабар със снимки кое как и защо?ама нещо я няма?
по спомени трябва да е 2,4 литра.на кутиите преди 87 год. наливаш от странична пробка с шестограм 17 докато стигне до ръба на пробката.след това затваряш я и почваш да наливаш 500 грама масълце през отвора на жилото на скоростомера.и това е.ако бъркам някой да ме поправи ама най-добре да се намери въпросната тема че ми беше от полза
по спомени трябва да е 2,4 литра.на кутиите преди 87 год. наливаш от странична пробка с шестограм 17 докато стигне до ръба на пробката.след това затваряш я и почваш да наливаш 500 грама масълце през отвора на жилото на скоростомера.и това е.ако бъркам някой да ме поправи ама най-добре да се намери въпросната тема че ми беше от полза

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
serge написа:искам и аз да попитам за голф3 1,8 абс мотора как да провериа дали иам нужда от доливане или смена
на кое...на мАтора

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Smoke написа:след това затваряш я и почваш да наливаш 500 грама масълце през отвора на жилото на скоростомера.
Хубуу де , значи пълниш скоростите с масло над нивото на пробката за проверяване на количестовото на маслото и като решиш да провериш докъде му е нивото ще тръгне да тече яко масло от там - нещо май не се връзва тая работо
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
завърташ волана пълно на ляво и ти се открива изглед към кутията зад лявото колело...... и тя пробката за проверяване се вижда.тази за източване е идентична ама е под кутията ест.
Anbuch така е брат ми немската инженерна мисъл изумява .след 87 год. кутиите излезнали от завода са с преместена пробка по-високо за да се избегне това неудобство.разииш ли
пп.99.99% съм сигурен че е така
пълна синтетика 75/90 и не от ОМВ.
Anbuch така е брат ми немската инженерна мисъл изумява .след 87 год. кутиите излезнали от завода са с преместена пробка по-високо за да се избегне това неудобство.разииш ли

пп.99.99% съм сигурен че е така

пълна синтетика 75/90 и не от ОМВ.
Последна промяна от parno на Вто 05 фев 2008 13:56, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Anbuch написа:Smoke написа:след това затваряш я и почваш да наливаш 500 грама масълце през отвора на жилото на скоростомера.
Хубуу де , значи пълниш скоростите с масло над нивото на пробката за проверяване на количестовото на маслото и като решиш да провериш докъде му е нивото ще тръгне да тече яко масло от там - нещо май не се връзва тая работо
Прав си ANBUCH!!! SMOKE, като долееш 500 мл през лятото като я напънеш със скорост над 100 км/ч и маслото почва да цвърчи през семерингите или през вентилационния отвор...
Има си ниво и то е съобразено ТОЧНО! с изискваното количество!Стига самодейности!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
я пак....?
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... ght=#14568
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... ght=#14568
NovobranecGT написа:Since 10/87, the oil level plug hole is located 7mm higher than on the earlier models. If you have older than 10/87 gearbox, remember ALWAYS to add additional 0.5 litres of oil through the speedometer driveshaft hole after the oil level plug is tightened!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”