колега сори че се намесвам в темата но и аз сам с 1.8ми и на мен при завътане на ляво на волана се чува някакво свистене и не мога да разбера от какво е.(имам някакви самнения че е от хидравликата но са само самнения)
ами не е тракане ами свистене и на мен ми се получава когато сам в движение демек над 20км/ч ходих на маистор в D&N не е лагер не е от редовните.Казаха ми че така ще си карам
Hmm... Аз имам едно стържене което ми е от феродото, Когато притискателните цилиндърчета не се върнат добре или не са добре раздвижени може накладките да закачат леко диска и да се чуват разни подобни звуци ще разберете като карате по време на звука и натиснете леко спирачките. Ако е това вобще не му мислете така са всичките голф2
Незнам на кое му викаш предпазител просто накладките не се връщат до край. Но ако го има в завой незнам мен сякак ми го прави и то не винаги примерно ако има ръжда нещо, ако не съм карал колата няколко дена.
Възможно е и да има нещо криво, провери гайките на главините как са да не са се отвили. Иначе по дупки нещо чука ли тропа ли?
сори 4е не се доуто4них.не е тракане не е и свистене а си е 4исто стържене и става само на ляв завои и как да ви кажа и бавно да карам с 20 30 км ако е мн остър завоя пак ми застъргва като подам гас.на дълъг път с висока скорост о6те по 4есто
И на мен на такова ми прилича.
Това е една ламарина под формата на част от окръжност. Стои от вътрешната част на спирачния диск (не към джантата, а към двигателя) и е захваната с 2 или 3 нитчета. Ако са се разхлабили нитчетата, може да опира в диска и да стърже.