Ламбда сонда разлика в работата на двигателя!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Ламбда сонда разлика в работата на двигателя!!!

Мнениеот policevidin » Пон 11 фев 2008 16:36

Въпроса ми е следния:
Ако по време на работещ и загрял двигател се откачи Ламбда сондата ще се променят ли оборотите или НЕ!? и още един нормално ли е когато е студен двигателя Сондата да не индикира никакви стоиности (на пример имам Ваг-КОМ кабел и с него си правя диагностика и показателите на сондата отчитат 1.000 а като загрее малко започват да варират с подаване на газ спадат)

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Пон 11 фев 2008 17:36

Нормално е сондата трябва да загрее за да започне да функционира.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пон 11 фев 2008 23:25

Ugeorge написа:Нормално е сондата трябва да загрее за да започне да функционира.

А някой знае ли след колко време след запалването става това загряване за да започне да функционира? Питам специално за сондите без подгряване.

Потребителски аватар
volkswagen_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volkswagen_bulgaria » Пон 11 фев 2008 23:44

slav написа:
Ugeorge написа:Нормално е сондата трябва да загрее за да започне да функционира.

А някой знае ли след колко време след запалването става това загряване за да започне да функционира? Питам специално за сондите без подгряване.
ПОПРИНЦИП МОТОРА СЕ ТЕСТВА НОРМАЛНО ЗАГРЯЛ. ТОЕСТ СЕГА В ТОВА ВРЕМЕ ДОКАТО ЗАПО4НЕ ДА ДУХА ТОПЛО ОТ ПАРНОТО .. А И НОРМАЛНИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ НА ЛАМБА СОНДАТА ПО VAG-KOM I VAG-SERVICE СА ТО4НО 1.000 НИТО ПОВЕ4Е НИТО ПО МАЛКО ТОВА ТРИАВБЖА ДА ПОКАЗВА АКО ВСИ4КО Е ОК

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 12 фев 2008 8:00

slav написа:

започва да работи приблизително около 70 градуса.....

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 12 фев 2008 8:52

joker написа:
slav написа:

започва да работи приблизително около 70 градуса.....

Мммдааа. Благодаря на joker. Значи при мен от друг датчик идва проблема. Нещо ми шашка смесообразуването още при запалването. Пали нормално и след 10-15 сек. рязко сменя песента и започва да тресе и да плюе черен дим и след малко се оправя. Това отскоро и не при всяко студено палене. После вече няма проблем.

Потребителски аватар
stancorotax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stancorotax » Вто 12 фев 2008 10:00

температурен?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 12 фев 2008 10:38

Датчик за температурата на всмуквания въздух......обаче нещо ми мирише и на износен ТПС(след около 300 000 км пистите се изтъркват в началото)....що не го провериш?

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Вто 12 фев 2008 18:17

аре да си пишеме и по моите въпроси има ли разлика в работата на двигателя или НЕ? след като откача сондата в режим запален двигател!?????? spam

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Вто 12 фев 2008 19:00

Ламбда сондата служи да ти дозира отношението бензин- въздух и определя горивовъздушната смес,ако не работи както трябва подава грешна информация на компютъра ти и дави и глъхне двигателя.Ако пък въобще я няма колата ти започва да гори много към 15-17л/100.Мисля че напрежението на извода им е около 0.7-0.9V ако е изправна и се мени при подаване на газ...най-добре на ,,елком,, се вижда. :wink:

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Вто 12 фев 2008 19:48

policevidin написа:аре да си пишеме и по моите въпроси има ли разлика в работата на двигателя или НЕ? след като откача сондата в режим запален двигател!?????? spam
Според мен ако ламбда-сондата ти работи трябва да почувстваш разлика в работата на двигателя веднага след откачането й.На тая кола не съм пробвал,но съм откачал на "Рено" и "Пежо".Би трябвало компютърът да влезе в някакъв сервизен или авариен режим,празният ход е стабилен,но ако караш така харчи повече и върви по-малко.

Последна промяна от Жоро на Вто 12 фев 2008 20:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Вто 12 фев 2008 19:55

Не ми се вярва някой колега да си е разкачал ламбда сондата при запален двигател. Това което аз знам е че когато запалиш, докато колата ти е студена през първите една две минути ламбда сондата не функционира и компа сам държи някакъв волтаж от 0.46В мисля беше, а след това сондата загрява и започва да дава стойности. Ако колата ти е наред през първите една две минути и после се скапва, значи най-вероятно ламбда сондата ти не е наред. Ако колата ти е зле от самото начало тогава имаш друг проблем(няма 100% гаранция че ламбда сондата е здрава, но със сигурност имаш и друг проблем)

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 12 фев 2008 22:06

няма да усетиш разлика аз моята съм я разкачал и закачал всякак.

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Сря 13 фев 2008 8:46

Ugeorge написа:Не ми се вярва някой колега да си е разкачал ламбда сондата при запален двигател. Това което аз знам е че когато запалиш, докато колата ти е студена през първите една две минути ламбда сондата не функционира и компа сам държи някакъв волтаж от 0.46В мисля беше, а след това сондата загрява и започва да дава стойности. Ако колата ти е наред през първите една две минути и после се скапва, значи най-вероятно ламбда сондата ти не е наред. Ако колата ти е зле от самото начало тогава имаш друг проблем(няма 100% гаранция че ламбда сондата е здрава, но със сигурност имаш и друг проблем)

колега има много истина в това дето казва6 за работата на двигателя в начелото двигателя работи перфектни и полсле след като загрее малко започва да няма мощност да затъва и заглъхва!!! А забравих аз съм свалял сондата при работещ двигател и разлика няма!!!!но според мен треа да има!

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Сря 13 фев 2008 15:18

policevidin написа:
Ugeorge написа:Не ми се вярва някой колега да си е разкачал ламбда сондата при запален двигател. Това което аз знам е че когато запалиш, докато колата ти е студена през първите една две минути ламбда сондата не функционира и компа сам държи някакъв волтаж от 0.46В мисля беше, а след това сондата загрява и започва да дава стойности. Ако колата ти е наред през първите една две минути и после се скапва, значи най-вероятно ламбда сондата ти не е наред. Ако колата ти е зле от самото начало тогава имаш друг проблем(няма 100% гаранция че ламбда сондата е здрава, но със сигурност имаш и друг проблем)

колега има много истина в това дето казва6 за работата на двигателя в начелото двигателя работи перфектни и полсле след като загрее малко започва да няма мощност да затъва и заглъхва!!! А забравих аз съм свалял сондата при работещ двигател и разлика няма!!!!но според мен треа да има!

според мен не си я свалял тая сонда на работещ двигател даже 100% съм сигурен. По скоро си и разкачил куплунга.

Иначе не би трябвало да има кой знае каква разлика в работата от тая сонда. Аз карах няколко дни без ламбда и разхода да ми се е вдигнал с 1 2 на 100. Но определено като я разкачиш и запалиш би трябвало всичко да си е ОК даже след като позагрее. Но при теб явно не е така, така че мисля че проблема ти не е в ламбдата или по скоро тя не ти е основния проблем. Наистина си провери температурния датчик, звучи като логично обяснение

Успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”