Май няма двигатели с еднакви кодове на А4 и Бора '99 1.6.
AHL, ANA, ARM са на А4 1.6 '99.
Голф 1.6 101 к.с. Въпроси
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
plamak написа:Благодаря ви на всички!Много сте отзивчивиsick_fuck рових се с търсачката ама нейсе!Значи казвате,че това,че двг е 1.6 не се отразява на вървежа?А на магистрала?Не.че ми трябва няква бегачка просто искам да знам,че има "живот" под краката ми
А примерен разход в града?В ауто.ру няма инфо за този двигател!
За това говорех кой ДВГ е най-пъргав,щото и аз по - принцип не сам некав рацер, ама при изпреварване се усеща.Не е кой знае каква бегачка, но от 1.6 мотор няма какво повече да се желае все пак

- BAHKATA_TDi
- Автомобил:
- Двигател:
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
myrshavija написа:Май няма двигатели с еднакви кодове на А4 и Бора '99 1.6.
AHL, ANA, ARM са на А4 1.6 '99.
Пропуснал си ADP.
На Бора двигателите с тези данни са AEH, APF. Точно каква е разликата им не знам - може да е само заради разположението, може да има и в софтуера на ECU-то, може и някои други параметри да са различни.
- BAHKATA_TDi
- Автомобил:
- Двигател:
G60 написа:Грешно си чулBAHKATA_TDi написа:до колкото съм чувал този мотор 1.6 има малко странна ск.кутия, държи мотора в по високи обороти , съответно е шумен мотора, а съм чувал че не прави километри (на пасат при 160 км/ч на 5-та си на прага на кетчупа) не знам как е при голфа
може и грешно да съм чул, но искам да се качиш в г3, г4, ауди б4, а4 пасат б4 с тоз мотор 1.6 101 и да видиш как на 5 предавка с 3100 об/мин е на точно 100км/ч, останалите бензинови мотори на ВАГ са по на 120-130 км/ч
Ами незнам колега но на сестра ми голфа на 100км не е със тези обороти а е 1.6 101к.с.BAHKATA_TDi написа:G60 написа:Грешно си чулBAHKATA_TDi написа:до колкото съм чувал този мотор 1.6 има малко странна ск.кутия, държи мотора в по високи обороти , съответно е шумен мотора, а съм чувал че не прави километри (на пасат при 160 км/ч на 5-та си на прага на кетчупа) не знам как е при голфа
може и грешно да съм чул, но искам да се качиш в г3, г4, ауди б4, а4 пасат б4 с тоз мотор 1.6 101 и да видиш как на 5 предавка с 3100 об/мин е на точно 100км/ч, останалите бензинови мотори на ВАГ са по на 120-130 км/ч
-
- Автомобил:
- Двигател:
BAHKATA_TDi написа:до колкото съм чувал този мотор 1.6 има малко странна ск.кутия, държи мотора в по високи обороти , съответно е шумен мотора, а съм чувал че не прави километри (на пасат при 160 км/ч на 5-та си на прага на кетчупа) не знам как е при голфа
Айде сега!Стига де да не се окаже,че не може да дигне 13-140км???
- d.borimirov
- Автомобил: MK3_ABF
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, аз имам 1.6 101к.с. АФТ...ами голфчето гъне много здраво асфалта...най-любимо ми е когато тръгвам бавно на 1ва рязко да и дам много газ...без никакъв лаг(забавяне)започва да ускорява, а мине ли над 3000 об/мин. започва да върти гуми като за световно...страхотно двигателче е това...много съм доволен
- StanTheMan
- Автомобил:
- Двигател: AFT
- Контакти:
Я пробвай пак на сестра си голфа, гарантирам - на 5-та при 3000об/мин с 98км/ч .Ами незнам колега но на сестра ми голфа на 100км не е със тези обороти а е 1.6 101к.с.
По темата: Колега наистина има доста изписано по темата, трябва да поровиш! http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=45074
Иначе аз съм си доволен от двигателя - върви и с малко, и с много, като разход градско - 8,5 - 10л, извънградско - 6 - 7л.
След 3000об наистина става самолет4е

Успех, колега и после да не забравиш да кажеш с какво си се сдобил

- Grizzlito
- Автомобил: Volkswagen T5 4motion
- Двигател: AXE 2006
- Контакти:
аз имам голф АФТ от снимката в гаража много съм доволен, не рацерски ама става отностно оборотите и на мен на 100 км ми е на 3100-3200
височки са иначе съм супер доволен карам го с обикновенна газ вече дълго време и нямам проблеми 12 в града 7-8 навън. единствената причина поради която го продавам е че преди седмица си поръчах 124ка 1995та година и лятото трябва да довтаса а всеки знае че от 124ка по здраво нема 

На 5-та върви със 100км/ч при 2800об/мин. току що го пробвахStanTheMan написа:Я пробвай пак на сестра си голфа, гарантирам - на 5-та при 3000об/мин с 98км/ч .Ами незнам колега но на сестра ми голфа на 100км не е със тези обороти а е 1.6 101к.с.
По темата: Колега наистина има доста изписано по темата, трябва да поровиш! http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=45074
Иначе аз съм си доволен от двигателя - върви и с малко, и с много, като разход градско - 8,5 - 10л, извънградско - 6 - 7л.
След 3000об наистина става самолет4е
Успех, колега и после да не забравиш да кажеш с какво си се сдобил

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
1.6 AFT макс.въртящ момент при 3500 об
1.8 ABS макс.въртящ момент при 2500 об
Ами това обяснява всичко и ненужно да се спори защо слънцето изгрява от изток....всяка скоростна кутия е разчетена в зависимост от оборотите при които се достига макс.въртящ момент..
А динамиката в различния диапазон на оборотите също е пряка последица от това....
А иначе истината е,че всеки харесва колата която кара и именно заради това я кара и не я продава......всеки е намерил това което му е необходимо в дадения модел и е естествено да си го хвали...
1.8 ABS макс.въртящ момент при 2500 об
Ами това обяснява всичко и ненужно да се спори защо слънцето изгрява от изток....всяка скоростна кутия е разчетена в зависимост от оборотите при които се достига макс.въртящ момент..
А динамиката в различния диапазон на оборотите също е пряка последица от това....
А иначе истината е,че всеки харесва колата която кара и именно заради това я кара и не я продава......всеки е намерил това което му е необходимо в дадения модел и е естествено да си го хвали...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”