колеги вчера стана следния майтап...баща ми тръгна да отваря полото и му остана патрона на ключа...т.е. извади патрона с ключа.
Въпроса ми е мога ли да го поравя без да отварям отвътре вратата....да махам корите и изолацията, която така добре залепих преди няколко месеца...
mod edit: dobrinb
Проблем с дръжка на врата!! Решено!!!
- suggar
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: ASV
Проблем с дръжка на врата!! Решено!!!
Последна промяна от suggar на Чет 14 фев 2008 14:36, променено общо 1 път.
- spidergb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с дръжка на врата!!
suggar написа:колеги вчера стана следния майтап...баща ми тръгна да отваря полото и му остана патрона на ключа...т.е. извади патрона с ключа.
Въпроса ми е мога ли да го поравя без да отварям отвътре вратата....да махам корите и изолацията, която така добре залепих преди няколко месеца...
Хм колега явно на габровците не им вари днеска щот едно габровско поло идва при нас в сервиза, на него проблема му беше че му се е разбила цялата дръжка димек железата вътре са се изпочупили. Цялата дръжка струва забележи 230лв нова но може да се поръчват от делните чаркалаци и за патрона може, говорим за сума около 20 -30 лв най-много провери в магазина на VW по добре ще е с ново а и не са много парите!!!
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
spidergb написа: 230лв нова
Нашите не са ли като на голф 3? Щото комплект дръжки за голфарите с патроните и т.н. лява и дястна май струваше 55лв
- spidergb
- Автомобил:
- Двигател:
Anbuch написа:spidergb написа: 230лв нова
![]()
![]()
![]()
Нашите не са ли като на голф 3? Щото комплект дръжки за голфарите с патроните и т.н. лява и дястна май струваше 55лв
Мисля че на Голфа са по различни но не споря и аз реагирах като тебе това ми го каза дистрибутора по телефона но не съм проверявал на други места за неоригинални
- spidergb
- Автомобил:
- Двигател:
suggar написа:ееее аз за дръжки..имам още 2 от предното поло, въпроса е мога ли да я извадя без да нахам корите отвътре????
Я чакай че са сетих виж дали имаш пласмасова тапа (кръгла) между тапицерията и ръба на вратата на нивота на дръжката ако имаш я махни и от зад трябва да има винт звезда развий го максимално няма да падне има пластмасов ограничител като развиеш винта дърпаш патрона на вън.
Здравей колега.
Можеш да разглобиш бравата без да махаш кората. Като отвориш вратата, гледаш срещу дръжката някъде има винт-звезда, на който се държи самата дръжка. Развиваш винта, буташ леко дръжката в посока преден калник и вадиш.
Има една джаджа, която се чупи:
Ако е това проблема- струва 7-8 лв., но виж на другата брава как точно се монтира, защото ако обърнеш нещо ще шчупиш и новата
Успех.
П.С. Тези работи ги продават автоключарите.
Можеш да разглобиш бравата без да махаш кората. Като отвориш вратата, гледаш срещу дръжката някъде има винт-звезда, на който се държи самата дръжка. Развиваш винта, буташ леко дръжката в посока преден калник и вадиш.
Има една джаджа, която се чупи:
Ако е това проблема- струва 7-8 лв., но виж на другата брава как точно се монтира, защото ако обърнеш нещо ще шчупиш и новата
Успех.
П.С. Тези работи ги продават автоключарите.
- staniliev
- Автомобил:
- Двигател:
Искам само и аз да попитам нещо пак свързано с патрона.Предна лява врата запо4на да ми прави проблеми и не иска да се отвори нито отвън нито отвътре,или пък се отваря,но когато и скимне или отвътре или отвън.Пробвах да отворя патрона както се описали по горе,само 4е не иска да излезе целия и не ми е ясно къде е тази джаджа дето се 4упела.Целия патрон ли трябва да излезе и дали от там е проблема?
Патрона се вади от дръжката само, ако е счупена тази така нречена от нас джаджа
- нормално е да не се вади.
Ако вратата се отваря трудно отвън и отвътре, освен сваляне на дръжката по този начин, може би трябва да свалиш и кората отвътре за да видиш какво не сработва- има разни лостчета вътре.
Някой, който е имал подобен проблем да сподели- успех.
П.С. Като разглабяш си подготви и нещо за смазване
Ако вратата се отваря трудно отвън и отвътре, освен сваляне на дръжката по този начин, може би трябва да свалиш и кората отвътре за да видиш какво не сработва- има разни лостчета вътре.
Някой, който е имал подобен проблем да сподели- успех.
П.С. Като разглабяш си подготви и нещо за смазване
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”