демонтиране на фарове и прехварляне на машинки на б5 - как ?
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
демонтиране на фарове и прехварляне на машинки на б5 - как ?
здравейте колеги!искам да ви запитам как се демонтират фаровете на б5?един майстор ми каза че се сваля бронята и след това т.н. очеларка на която се държат фаровете,и след това се демонтират от нея.мен ми се струва че и без сваляне на броня и т.н. ще могат да се демонтират.някои който е демонтирал нека каже каква е процедурата.питам понеже след някой друг месец ще си купя фарове на FK и искам да си ги монтирам сам.благодаря предварително на отзовалите се!
Последна промяна от Peteff на Пон 17 ное 2008 22:08, променено общо 1 път.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Оригиналните фарове на Б5 (не Б5.5 !) се демонтират без сваляне на бронята. Е, трябва малко гъвкавост на пръстите, и едно особено усукване за изваждане, но става. Пробвано от мен - няколко пъти, и пред свидетели (от форума).
Сваля се мигача (за тази цел пък се откача пружината и се дърпа напред - по посока на движение на колата) - през дупката която се отваря от мястото му се развива единият болт; другите 2 са отгоре, и (би трябвало да) имат капачета. Предварително се разкачат кабелите и машинките за регулиране отвътре.
Сваля се мигача (за тази цел пък се откача пружината и се дърпа напред - по посока на движение на колата) - през дупката която се отваря от мястото му се развива единият болт; другите 2 са отгоре, и (би трябвало да) имат капачета. Предварително се разкачат кабелите и машинките за регулиране отвътре.