ACCELERATOR написа:Golf VI е страшен, някой знае ли коя година ще влезе в производство?
Незнам .. не пише?!
brabus написа:Що се отнася за Файтона, не знам, верно съм почитател на VW, ама специално с този модел се сещам за поговорката: "Всяка жаба да си знае гьола", просто не мога да си представя така нареченият "народен автомобил" да се цели в такъв сегмент, защото като гледем новата S - класа (Мерцедес) какво предлага, ако търся такъв тип автомобил е няма да е Файтон
Според едно много уважавано от мен британско автомобилно предаване VW с цена 65000 паунда е първия пример за истинска "немска" шега .. (немците се славят с не много голямо чувство за хумор както знаем).
НО ... Phaeton е създаден от Фердинанд Пих с идеята да направи нещо уникално преди неговото пенсиониране и е имал 12 точки, които е искал да бъдат изпълнени от инжинерния му екип при проектирането на Phaeton. Пазят се в тайна, но една от тях е била: Phaeton да се движи с 300км/ч в продължение на 24ч., при външна температура от 50 градуса по Целзии и климатика да поддържа през цялото време 22 градуса в купето! Сами се досетете какви са били останалите изисквания, които са били поставени, за да накарат половината от инжинерите да напуснат срещата с твърдението, че е невъзможно да се направи подобен автомобил. Тази кола клони към съвършенството! Има вграден абсорбатор на влага и независимо какво се случва в колата (в предаването пиха чай) няма вариант, в който прозорците да са запотени! Духалките на климатика имат капак, така направен, че грее като радиатор, вместо да духа в лицето Ви. Отзад на багажника механиката и амортисьорите отварящи и затварящи задния капак са хромирани .. При миене на фаровете, обикновено пръскалките винаги пръскат заедно и за момент нямаш добра осветеност на пътя. При Phaeton едната пръска първо, после другата.
Друго изискване на Пих е било при скорост от 305км/ч да няма абсолютно никакви вибрации върху предния капак, като автомобила е ограничен до 250км/ч електронно, но W12 без ограничител достига максимална скорост от 323км/ч...