въпрос за гуми

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

въпрос за гуми

Мнениеот Layer » Пон 18 фев 2008 17:33

днес се рових в гаража и забелязах че летните ми гуми са напукани между грайфера.
въпроса ми е:
трябва ли да ги хвърлям или има чалъм да се карат :D

ето ги и тях:

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 18 фев 2008 18:11

Нормално.И мойте са така...
Аз лично ще си ги търкалям още

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 18 фев 2008 18:23

Реално за да работят както трябва, гумите трябва на 2 макс. 3 години да се сменят, независимо от грайфера :idea: Просто каучука си променя характеристиките с времето и гумата даже и да не е карана, става на пластмаса и грайфера служи само за красота :wink:

То за това се чудим, защо "тъпите" европейци изхвърлят "почти нови" гуми и нашите джамбази ги мъкнат към БГ за вотра употреба "почти като нови"...

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пон 18 фев 2008 18:44

по принцип трябва де се хвърлят,НО понеже аз нямам пари като европейците и си карам докато се изтрие грайфера(не ми се ще да е така но с тия заплати)!!!! :D

Потребителски аватар
HEBROS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEBROS » Пон 18 фев 2008 18:45

Мисля че не е нормално да караш колата с толкова напукани гуми.Аз имах "Мишелинки" също с хубав грайфер,но ги изхвърлих по препоръка на гумаджии,представи си какво може да стане ако се спука такава гума при над 120 км.ч.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 18 фев 2008 18:55

HEBROS написа:....представи си какво може да стане ако се спука такава гума при над 120 км.ч.

Ще спадне и ще се усетиш...тва ще стане :!:
Освен ако не караш с вътрешни :?:
Мойте на втория сезон се понапукаха...да ги хвърлям ли?Според тая логика??Просто каучука старее и както каза Влади си променя характеристиките.Но като се има едно наум-няма проблем!И никой не може да ме убеди че "Вида спорт 1" които се караха допреди 15-20 години на мохери и ладюхи са по-добри от сегашните гуми:wink:
А видинките се караха до тел-по спомен....

Потребителски аватар
HEBROS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEBROS » Пон 18 фев 2008 19:58

chy написа:
HEBROS написа:....представи си какво може да стане ако се спука такава гума при над 120 км.ч.

Ще спадне и ще се усетиш...тва ще стане :!:
Освен ако не караш с вътрешни :?:
Мойте на втория сезон се понапукаха...да ги хвърлям ли?Според тая логика??Просто каучука старее и както каза Влади си променя характеристиките.Но като се има едно наум-няма проблем!И никой не може да ме убеди че "Вида спорт 1" които се караха допреди 15-20 години на мохери и ладюхи са по-добри от сегашните гуми:wink:
А видинките се караха до тел-по спомен....
Всеки си решава сам :wink: но технически погледнато не е правилно :!: все пак говорим за скорости над 120,а 180-200 какво ще кажеш :?: по добре да нямаш в джоба си 400лв.но да имаш по-голяма сигурност :да:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 18 фев 2008 20:32

HEBROS написа: ...но технически погледнато не е правилно :!:
все пак говорим за скорости над 120,а 180-200 какво ще кажеш :?:

Технически погледнато-лично ти сменяш всички водни съединения,всички спирачни маркучи...всичко гумено по колата си...така ли?Не се заяждам или нещо такова-просто ми стана интересна тая дискусия... :wink:
Според мен-не го правиш,а и няма да го направиш-нали? :wink: Въпреки че техн.погледнато тези гумени изделия са експлоатационно доста по-натоварени...
Колегата питаше за леко нацепване м/у грайфера на не толкова износените си гуми...не за цепене по борда на същите!Още повече че въпросния колега е от Несебър-а там пътищата са доста направени(поне бяха преди година две...)и асфалта е доста по-нагрят...така че моето лично мнение е че неговите гуми могат да му служат и това лято...в крайна сметка не ги кара зимни...само лятото(предполагам).И въпреки че вече сигурно са се опекли...пак биха били в относителна"кондиция" :wink:

HEBROS написа:
все пак говорим за скорости над 120,а 180-200 какво ще кажеш :?:

Ще кажа следното-максималната скорост разрешена на някои пътни участъци е 130км/ч :idea: :idea: :idea: :!: :!: :!: :!:
Всичкото нагоре е чиста проба игра с късмета
:idea:
Ако някой бърза толкова-да си купи пистолет...а не да "Рацерства"
Айде няма нужда...нито пътищата са стока...нито колите са ни в ред...
Автомобила все пак НЕ е заместител на един важен възпроизводителен орган mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 18 фев 2008 20:39

Пускаш ги в раздел "Продажби", вземаш парите и доплащаш за нови гуми :idea:
Аз не бих карал с такива гуми, опасни са и за теб и за околните :!:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 18 фев 2008 20:54

petko5 написа:Пускаш ги в раздел "Продажби", вземаш парите и доплащаш за нови гуми :idea:
Аз не бих карал с такива гуми, опасни са и за теб и за околните :!:

Петко-като са тооолкова опасни-що да не ги изхвърли,бре колега????
Ааааа,ясно-по-добре е според теб да им вземе някой лев като пре..е някой колега тук от форума... :!: :evil: !Да не е "капо"-нали????
А аз си мислех че това е форум за взаимопомощ :roll: :roll: :roll:
Охххх.писна ми от градските легенди....
da__buzz-ти си реши колега...мойто мнение си го споделих....
Нека колегите да споделят откровено дали ги хвърлят тея супер опасно напукани гуми....Да покажат снимка на някоя пръснала се такава...
Да му се невиди...от 2000година блъскам пътя Банкя-Несебър-Варна-Сл.бряг-Банкя....Караме служебни кочини,купуват им се гуми на 4 сезона...как пък един път гума не ми спадна,спука,пръсна....и да съм бил заплаха за околните....
Цял живот само чисто нови гуми карам...да-да :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Пон 18 фев 2008 21:40

chy написа:........

1-во За всеки влак си има пътници, повярвай ми :wink:
2-то Никой не бие бъдещия купувач (ако има такъв), през ръцете да купи тези гуми(ако колегата е решил да ги продава), при положение че знае тяхното състояние :wink:
3-ро Никъде не съм споменал да ги продаде на човек от форума :wink:
4-то Знаеш ли колко хора-продавачи на "Горубляне", незнайни и знайни автокъщи, разни измислени герои-продавачи на коли са готови да му купят гумите, с цел да си продадат своите кочини-коли на такива като нас ????, ужасно много са, повярвай ми :wink:

Колега da__buzz, ако ги продадеш, ще вземеш добри пари за тях, повярвай ми, ако не, подари ги на някой човек или ги хвърли на боклука, ти си решаваш :wink:
Успех
Поздрави :wink:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 18 фев 2008 21:59

petko5 написа:Пускаш ги в раздел "Продажби"....

Извинявай Петко-от тук направих извода...явно не съм те разбрал,за което ти се извинявам...тва за точка 3...
:wink:
за 1,2 -наясно съм,за т.4-сблъсквам се впоследствие с такива...Даже скоро-до средата на март,пак от тъдява ще дойдат "новите" служебни бангии :wink: :wink: .На шефа хич не му харесаха чисто новите и пак ще бръмчиме с 2ра злоупотреба...
Както се казва-11бона хич,ама хич не са 40 mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Пон 18 фев 2008 22:10

chy написа:........

:beer :wink:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 18 фев 2008 22:23

колеги не се карайте,
интересуваше ме дали стават за каране
никога не бих ги продал,няма смисъл просто(щом някой може да ги кара значи и аз мога,пък и за 50 лв. не бих се излагал)че ще се купуват нови ще се купуват(някога),ама тези са на 6-7 мм. и не ми се хвърлят.
пък и аз мисля отзад да се сложат щото само двете са напукани.
това което е на снимката,другаде нямат напукано.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 18 фев 2008 23:07

Според мен са зле тези гуми, въпреки че имат много грайфер. Вече е стара гумата и е опасно. Иначе може да ги търкаляш, аз лично бих си купил нови, но дуги ще кажат че съм луд.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”