Зимни гуми - Kleber
Зимни гуми - Kleber
Зная че много се е говорило тук за гуми, но искам да попитам за мнението ви относно марката Kleber и да споделите опита си с тези гуми. Насочвам се към тях, защото са на поносима цена а и са под шапката на Mishelin. Моля за съвет струва ли си купуването им, как се държат на сняг, лед, мокро, завои.Благодаря предварително:)
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Гледам никой нищо не ти е отговорил затова аз ще го направя малко по тангентата.. .......Карал съм летни такива гуми. Ще кажа че не са нищо особено. Гуми като гуми здрави и сравнително добри. По важното обаче което искам да ти кажа е да не лежиш на кълката че видите ли заводът е собственост на еди кой си концерн и да не очакваш в случая че това е ще си досущ Мишелинка.
Това от личен опит го казвам. Мен специално по ме интересува марката. Предпочитам примерно Мишелин правени в завод на Мишелин в Конго отколкото примерно Гудрич правен в завод собственост на Мишлен във Франция.
Това от личен опит го казвам. Мен специално по ме интересува марката. Предпочитам примерно Мишелин правени в завод на Мишелин в Конго отколкото примерно Гудрич правен в завод собственост на Мишлен във Франция.
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Зимни гуми - Kleber
access написа:Насочвам се към тях, защото са на поносима цена а и са под шапката на Mishelin.
немога да дам мнение, защото несъм карал с такива никога, но имай предвид, че всички производители на гуми са собственост на 4-5 големи концерна и това почти няма влияние върху качествата им ..
Примерно турските Lassa са собственост на Bridgestone, но летния Impetus 2, макар и с подобна шарка на модел на Potenza нямат нищо общо като поведение и качество ..

Старата ми кола я карах една зима с нови такива. Нямам оплаквания, на мен ми харесват, бих си купил пак, но ги няма по малките градове, не са много пополярни. Веднъж ми срязаха едната в Кърджали и в целия град такиква гуми нямаше. Общо взето май не са много разпространени.
...
НО аз нямам много опит като щофьор и голяма база за сравнвние.
...
НО аз нямам много опит като щофьор и голяма база за сравнвние.
Kleber
Понеже колата я купих с такива гуми реших че италиянеца дето я е карал преди мен е имало защо да ги сложи. Прегледах всички теми за гуми във форума и открих 3-4 добри отзива. Далеч съм от мисълта че като са в групата на Mishelin ще са същите, но държат 2-ро място по цени от тази група(Tigar, BFGoodrich). За това еших че може да си заслужават. Но все пак искам да чуя мнението на хората които са имали опит с тези гуми. Благодаря на всички отговорили на темата:) Надявам се да има още:)
- Crazy_hatteR
- Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
- Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”