Изрядни ли ви са документите на газовите уредби?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Изрядни ли ви са документите на газовите уредби?

Мнениеот lozan67 » Пет 15 фев 2008 8:15

Да събера мнения, че аз вече 15 години за всяка уредба си имам паспорт, минавам си преглед. Но и на него вдигнали цената вече 18лв. Майната им на парите, но даже не погледнаха уредбата . Дай паспорта, дай парата , лепни си тоя стикер на бутилката. Другия въпрос ми е трябва ли да си карам паспорта на газовата с мене. Кой е оторизиран да ме проверява. Като имам каско и стане щета от газовата искат ли паспорт застрахователите. Това е в общи линии питането ми.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 15 фев 2008 8:24

Да, изрядни са ми.
Паспорта на уредбата винаги е в колата.
Веднъж са ме питали полицай дали го нося, но не пожелаха да го видят, след като получиха утвърдителен отговор.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 15 фев 2008 9:11

Паспорта си ми е в жабката, уредбата е минала на преглед и си имам всичките стикери. Досега освен на един ГТП в СБА никой не ме е питал за уредбата. Там само провериха докога е валиден прегледа на уредбата.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 15 фев 2008 9:20

Изрядни са ми дукиментите и на двата автомобила, друг е въпроса че никои никога не ме е питал дали въобще имам газова, а трети е въпроса че техническия преглед на газта е пълна смешка

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Пет 15 фев 2008 10:18

мен ме спряха преди 1 - 2 месеца и нямаше за какво да се хванат и оппп аиде на газовата...нямах нито лепенка на задния прозорец нито на самата газова...искаха акт да ми пишат ала-бала...но се разминах само с обещание, че утре слагам :) ...е минах преглед, дадоха ми и нов паспорт..лепенки и всичко необходимо и сега е на 6.
Но наистина техническия преглед е смешка...най-добре ми казаха всичко като отидох после на газаджия и ми направи диагностика.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 15 фев 2008 12:21

Формално е всичко, но гледам да имам документи, защото действително ако те спрат паразити и няма за какво друго да се хванат се хващат за това. Случвало ми се е. :-)

А по-добре да храниш паразитите в пунктовете за прегледи, дето поне нещо ти дават (стикер и печат в паспорта), отколкото КАТ дето само знаят да лапат като яма на селски кенеф. :-)

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: Изрядни ли ви са документите на газовите уредби?

Мнениеот dlug » Пет 15 фев 2008 19:11

lozan67 написа:Да събера мнения, че аз вече 15 години за всяка уредба си имам паспорт, минавам си преглед. Но и на него вдигнали цената вече 18лв. Майната им на парите, но даже не погледнаха уредбата ...

Ето поради тази причина на мен не са ми изрядни. Имам си паспорт но си е в нас и не съм минал на преглед. За около 7 год. преди два месеца се заядоха едни куки че нямам преглед на газовата...това ми е проблема досега

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 15 фев 2008 21:18

Никога не съм си прекарвал колите на преглед, нямам и намерение да ги прекарвам!
Едиствено може да лепна лепенка Gas! - единственото смислено, което се изисква като маркировки и документи :)

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Съб 16 фев 2008 12:45

И при мене всичко е изрядно - документално. Имам си паспорт на бутилката минал съм преглед и толкоз.Само дето никой от тези дето взимат пари и се подписват че са направили преглед не си правят труда поне вас да ви питат намирисва ли ти на газ имаш ли проблеми.Целта им е да ти вземат само парите.
Поради тази причина аз си правя поне веднъж годишно проверка, тя се състои в минаването на всички резбови връзки със сапунена пяна (може и с гъба може и с тубичка). Още първата година като развиех плексигласовата капачка на сондата ми понасмърдваше малко и след няколко проверки установих че едната от тръбичките ако я натисниш в някоя посока пуска по малко.Пристегнах я и нямам проблеми.

Проверката е за предпочитане да се прави при студен двигател.за целта може да се подаде 12V от акумулатора на магнет вентила. Аз си правя разтвор течен сапун и вода в шише от веро.разклащаш мноого добре да се образува много пяна, изчакваш около половин минута, така че да намалее водата в пяната, и както си е право шишето се натиска за да излезе само пяна.когато е удобно място може направо от шишето на връзката, когато е неудобно слагаш на пръста и после на връзката. Пяната не трябва да е много но не трябва и да е малко, трябвахубаво да покрие връзката. За по голяма сигурност когато едната част на връзката е недостъпна за око, може да се ползва огледало или тази част се претиска с пръст така че ако има изпускане то да се появи на видимата част.
взависимост от испускането може да се образуват големи балони, а може и ситни малки.
Правете си проверки че това бърка и в джоба!!!

miro_83
Автомобил:
Двигател:

Паспорт за газ

Мнениеот miro_83 » Сря 20 фев 2008 9:05

Здравейте колеги!Онзи ден ме спряха куките и понеже всичко ми беше изрядно!Се заядоха за газовата уредба!
Тя е доста страичка 60л бойлер и нямам абсолутно никакви документи има само един стикер на прозореца и тва е!
И отивам тука при наште газаджий тва е в гр.Казанлък да ми извадят паспорт!
Обаче никой не иска един ми вика трябва Евроклапан-80лв,Друг ми вика трябва да сменим цялата бутилка -150 лв и аз останах потресен за един тъп паспорт!
Моля дайте съвет!Благодаря предварително!Ако някои знае как мога да се сдобия с такъв паспорт да пише!

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Сря 20 фев 2008 11:47

На сегашния голф е изрядна от монтирането на уредбата!!НО на опела само първата година беше и после 4 години.....мани мани(нищо не съм гледал)- демек неизрядна!!!! :)

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 20 фев 2008 16:15

Не ,че е голямо геройство ,но на нито една кола до сега не съм
имал документи.Минавам си на преглед редовно,сипвам си газ и
никой не ми е правил проблем.

miro_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro_83 » Сря 20 фев 2008 16:47

И аз така ама докато не ме спряха и ся искам да я оправя!

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Сря 20 фев 2008 17:34

вчера отивам в КАТ и питам техниците - автомобил регистриран с газова уредба му се слага и метанова - в талона пише гориво бензин/газ - прави ли се нещо? - Не, беше отговора :)

Върни се в “Автогазови уредби”