Проблем със загряването на колата ми! Моля за консулт!
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със загряването на колата ми! Моля за консулт!
На връщане от София преди малко забелязах, че колата ми загрява повече от нормалното - нормалния режим на работа е 87 градуса, на магистралата карах със 130-140 и видях, че стрелката ми минава малко след 90. После забелязах, че по равно като карам с 90 не загрява, ако почна по-бързо да карам или по баир нагоре загрява пак малко над 90. Не си правя експерименти да видя докъде ще стигне и я пускам на свободна по инерция и тя се охлажда до нормалните 87. Течове нямам, не губя антифриз, термостатът си отваря и перките се включват. Може ли да е водна помпа? И ако е помпа, защо така се получава? Мерси много!
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
kotse_botse написа:Сигурен ли си, че термостата отваря напълно? Имах подобен проблем и се оказа, че термостата не отваря напълно и съм се прибирал от Сливен през лятото на отворени прозорци, пуснато парно и макс 80-90 скорост![]()
![]()
Перките се включват, как да разбера дали отваря напълно - аз смятам, че или отваря, или не отваря....

- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
The Red Guy написа:kotse_botse написа:Сигурен ли си, че термостата отваря напълно? Имах подобен проблем и се оказа, че термостата не отваря напълно и съм се прибирал от Сливен през лятото на отворени прозорци, пуснато парно и макс 80-90 скорост![]()
![]()
Перките се включват, как да разбера дали отваря напълно - аз смятам, че или отваря, или не отваря....
И аз така мислех, ама се оказа, че не е баш така. В няколко сервизами обясняваха кви ли не глупости, смениха ми и датчика на перката, даже едни ми казаха, че всичко било наред, да карам спокойно, просто на таблото не показвало вярно

Като се прибрах в София - веднага при Ваското, смяна на термостат и всичко 6 точки

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Проблем със загряването на колата ми! Моля за консулт!
The Red Guy написа:На връщане от София преди малко забелязах, че колата ми загрява повече от нормалното - нормалния режим на работа е 87 градуса, на магистралата карах със 130-140 и видях, че стрелката ми минава малко след 90. После забелязах, че по равно като карам с 90 не загрява, ако почна по-бързо да карам или по баир нагоре загрява пак малко над 90. Не си правя експерименти да видя докъде ще стигне и я пускам на свободна по инерция и тя се охлажда до нормалните 87. Течове нямам, не губя антифриз, термостатът си отваря и перките се включват. Може ли да е водна помпа? И ако е помпа, защо така се получава? Мерси много!
Чакай бре човек нова кола и веднга водна помпа.
Според мен термостата си прави въртели.
13CDTI то пък не ще да грее . В града е кофти не отлепя от долната граница стрелката , вентилатота на 1 ва и духа хлад. хем го изрязвам на светофари, обороти , вдига малко температура чак след 6-7км и то съвсем малко. ако е под 0 отиват над 10км градско докато започне да лъха леко топло. При темп около 80 гр в града пусна ли вентилатора на 3та степен температурата главоломно пада до минимума.
На извън градско като я понастъпя си вдига температура и стои малко по 90 гр. На магистрала 155-160 км/ч/ повече няма силички/ и то с 650-750 кг товар стрелката стои на косъм под 90 гр и то Пловдив Бургас през целия път, като се стремя да поддържам максимално допустимата скорост. Слънчев бряг -Варна пак не вдигна над 90гр.
Чудя се дали не е с термостат за арабските държави ???
Миналото лято в задръстванията в града пак нямаше темп над 90 гр. Перката си работи нормално
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”