Как се поправя смачкан праг и къде?

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Как се поправя смачкан праг и къде?

Мнениеот so.sec » Съб 23 фев 2008 16:23

Колеги става дума за следното:

преди 2/3 месеца успях да не видя един изкъртен бордюр при паркиране, който смачка навътре прага под шофьорската врата. Смачканото е доста навътре и с ширина около педя, като по чудо стига точно до самата врата без да я е закачило.

въпрос номер 1. Как се поправя това принципно? струва ми се че до вътрешната страна на този праг няма достъп за да бъде изчукан, а едновремено с това той не е нещо което се сваля... някой ми бе споменал за някакво издухване или нещо подобно, но ако наистина няма достъп до там не си го представям. Реже ли се и се сменя с парче... или?

Освен тая щета, преди повече от половин година съседите ме поздравиха за новата кола с ключ по десните врати... По оценка на застрахователя (колкото и да не ми се ще) се налага пълно пребоядисване на вратите. Така че двата проблема (този и прага) ще се правт наведнъж.
Имам пълно каско към БулИнс, препоръчаха ми да ида в сервиза им в Бояна (София), който ми е и географски най-удобен.

Въпрос номер 2: какво мислите за този сервиз, имате ли опит с тях, особено що се касае до пребоядисване? Кражби, качество, бързина?
Или пък иначе зададен въпроса - ако не този, кой друг БулИнс сервиз в София бихте препоръчали за целта?

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Съб 23 фев 2008 18:07

за прага се оправя с така наречения обратен чук вече зависи от майстора до колко ще го направи а за сервиза в бояна немога да кажа нищо а защо не се обърнеш към колегата - тенекето - само добри неща съм чел във форума

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Съб 23 фев 2008 18:12

tatenceto написа:за прага се оправя с така наречения обратен чук вече зависи от майстора до колко ще го направи а за сервиза в бояна немога да кажа нищо а защо не се обърнеш към колегата - тенекето - само добри неща съм чел във форума

Благодаря за отговора.

А за колегата - тенекето - Ако БулИнс се съгласят те да му платят нямам против :)) Все пак каското плаща, не аз, така че трябва да е сервиз на БулИнс, въпроса е дали има причина да търся друг или да си ида в този в Бояна.

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Нед 24 фев 2008 19:28

Тенекето - президент! :D
вчера ми показа как се работи с обратния чук ;)

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пон 03 мар 2008 21:00

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пон 03 мар 2008 22:17

eos написа:http://www.harko.dir.bg/gys_r.htm :wink:

Хах... мерси :) интересно... никога не съм виждал такова животно и още не мога да си представя как точно работи и изправя вдлябнатини и то в неравна повърхност...

с това шофиране в българия май е уред който трябва всеки да има в багажника както прахосмукачката...

"А, пак са ми били шутове на врата, е нема проблем..." вадиш и оправяш :D

"А, жоро циганина пак е мятал шишета от бира и ракия през прозореца от 7мия етаж... е нищо..." пр пр пр пр пр :lol:

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”