Да ви се оплача какво нещастие ме сполетя
Да ви се оплача какво нещастие ме сполетя
Да ви се оплача какво нещастие ме сполетя. Пасата ми е болничък и не знам дали ще оздравее напълно. В неделя в Своге града голям пътувайки по едно черно пътче с 5км/ч се натресох на издадената чугунена шайба на шахта.(черен път със шахта!!!!) Пасата вирна задница и закова. Втрещен гледах пред мен и няма нищо - път уж. Дадох назад и видях коварния капак и черна диря проточила се от него. Картера беше пробит. Едни момчета бояджии съвсем наблизо веднага се притекоха на помощ. Естествено- веднага звъня на моята застрахователка (имам пълно каско) Вика обади се на КАТ и искай протокол.Звъня им те идват за 10 мин!!. Обаче казват – хубаво пишем ти протокол ама требе и акт да ти пишем – за несъобразяване с пътната обстановка – АКТА мин.150 лв и 12 точки- искаш ли ??? !!!!!!!!!!!!! В туй време и застрахователката ми се обади и вика само протокол не стига, требе оглед в Бук Инс да се направи. Демек да викам пътна помощ и после да чакам не знам колко дни т т.н. Викам на КАТ - извинете за разкарването не Ви ща ни акта ни протокола, не искам на Бул Инса огледа и застраховката – искам да си ходя. Момчетата от автобояджиите ми свалиха картера – изчукаха, завариха – перфектно. Масло ме закараха и филтър да си купя. Обаче се оказа предния голям тампон на двигателя – разкапсулован. Успаха да го затворят и му парнаха една заварка – колкото да се прибера.Благодарих им – платих им 30лв ми поискаха- човек не се пазари в такива ситуации. Подкарах обаче колата буууучиии на по високи обороти и подаване на газ. Ясно и задните тампони са заминали…В понеделник взема я майстора от сервиза дето ни прави служебните коли, обажда ми се след няколко часа и вика – освен тампони дето си скъсал и много изкривени детайли има може и гредата да е крива. Лелеееееееееее са съм като болен. Викам му прави струвай ама Пасата да си стане като преди. А него ден т(преди да се джасна) таман му се кефих как е перфектен. Всичко му бях оправил.Возеше безупречно.Тихичък, отникъде шум по колата – чук… И точно след 10 мин дявола дойде и ми разкова кочинката. …Та така да си споделя мъката и страданията. Знам, че ако се бях заял с КАТ трбеше Акт на общината да пишат не на мен , ама кво да права с протокола като застрахователите няма да ми платят ако не видят щетите, ама де да ги диря в неделя у Своге или да се разправям с пътни помощи (до 20 км имам безплатно уж)…..Изваждам си сега чинно пари колкото ме одерат…само колата да си стане…а дали ще стане или ще си има проблем….Уффффффффф мъкааааааа
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
opipva4a написа:смешно
много смешно
нема такова нещо
я справка направи:
http://www.kat.mvr.bg/Nak_tochki.htm
O даааа погледнах веднага в закона и правилника, КАТ-джиите просто ги е мързяло и са се изгаврили с мен с това исказване за 12 точки и 150 лв, ма в този момент хич не мислих за това. Истината е че живеем в прекрасна страна и отвратителна, гадна, мизерна държава....за което сами сме си виновни
- Crazy_hatteR
- Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
- Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP
/Малко офффтопик/ В този ред на мисли как ви се струва чл.5 т.4 от ТАЗИ наредба !!! Демек : (4) (Нова - ДВ, бр. 66 от 2003 г.) На водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания", не се отнемат контролни точки при налагане на
наказание за нарушенията, посочени в чл. 3.
Този които има такъв талон може да си прави нарушения без да му се отнемат контролни точки , но след като не му се отнемат контролни точки той си остава "Водач без наказания" !!!! Ъъъъ ибъх го в недомислицата ...
И след колко време се възстановяваха контролните точки ? 2, 3 , 5 год. ? А и сигурно е нормално и да забравят да ги оправят ...
наказание за нарушенията, посочени в чл. 3.
Този които има такъв талон може да си прави нарушения без да му се отнемат контролни точки , но след като не му се отнемат контролни точки той си остава "Водач без наказания" !!!! Ъъъъ ибъх го в недомислицата ...
И след колко време се възстановяваха контролните точки ? 2, 3 , 5 год. ? А и сигурно е нормално и да забравят да ги оправят ...
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
:)
Оправих си колата
Равносметката - заварка на картер 30лв- ново масло и филтър 40 лв
Греда с централния тампон за двг-о - втора ръка перфектни 30 лв.
Нов заден тампон за мотора Lempforder - 45 лв
за смяната им 35 лв
останаха ми чисто нов централен тампон Lempforder 51лв (ако на някой му трябва.) Заден тампон чисто нов - неизвестен - 25 лв
)
няма да сумирам колко съм назад особено с времето и потрошените нерви....
Важното е че колата е вече ОК

Равносметката - заварка на картер 30лв- ново масло и филтър 40 лв
Греда с централния тампон за двг-о - втора ръка перфектни 30 лв.
Нов заден тампон за мотора Lempforder - 45 лв
за смяната им 35 лв
останаха ми чисто нов централен тампон Lempforder 51лв (ако на някой му трябва.) Заден тампон чисто нов - неизвестен - 25 лв

няма да сумирам колко съм назад особено с времето и потрошените нерви....
Важното е че колата е вече ОК