Пускам тази тема тук с един приятел който има 9 000 лева и много се колебае между Ауди А4 и Голф 4. Пича се е спрял на бензинов мотор и за него мощноста е без значение- като засега мисли за Г4-1.6 и А4 1.8. Чуди се между по евтината подръжка на Г4 и по-луксозния салон на А4...
Така че колеги ако някой има преки впечатления върху качествата и цената на подръжка на двата автомобила ще ви бъда благодарен да му помогнем...
Голф 4 или Ауди А4??
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Да гледа и двата и да земе тоя дето е в по-добро състояние и по му харесва.Разликата в поддръжката на фона на всички автокаскота ,данъци ,винетки и цена на горивото е почти никва.Изключение прави прочутия алуминиев носач ,ама просто като копуваш трябва си отваряш очите.Другото което е трябва си реши за кво ша го ползва-градско,софийско,извънградско,за работа или запатувания и тъй дъра бъра.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
handycam написа:зависи от стандарта на приятеляти, ако може да потдържа аудито да го взима, а ако търси по евтина кола за потдръжка да взима голфа.
Аз пак не ми е ясно ква е фрапиращата разлика в поддръжката ,като се ще даваш 700 лева за каско ,100 лева данък,150-200 гражданска,80 лева винтка,30 лева за преглед,600 лева за комплект свестни гуми

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
SnowMaster аз пък мога да ти кажа че окачването хич е толкова зле колкото говориш.... Возих се на А4 на 300 000км и няма ядове ... сменяни са само консумативи и са правени съвсем леки ремонтни дейности. Е ако целиш всяка дупка и я броиш за точка ще се разбие разбира се, но иначе е добро окачването. На мен обаче А4 ми се видя 1 идея по малко от Голф 4 ... miro82 и двете коли са хубави .. която те грабне нея взимаш и това е
Успех !

Моето мнение - А4-ката (не знам кое поколение се води) която вероятно се визира за тази сума (около 98/99та) по нищо не е по-луксозна от Г4!! Малко по-обемно купе, но за сметкка на това страшно глупаво разпределено пространство (отзад се влиза само със скок, гредата опира в задната седалка!) Следващата А4 вече може да се счита по-луксозна.
Но между тези 2те - твърдо Г4. А4 не си заслужава в случая.
Но между тези 2те - твърдо Г4. А4 не си заслужава в случая.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Rabbit_TDI написа:handycam написа:зависи от стандарта на приятеляти, ако може да потдържа аудито да го взима, а ако търси по евтина кола за потдръжка да взима голфа.
Аз пак не ми е ясно ква е фрапиращата разлика в поддръжката ,като се ще даваш 700 лева за каско ,100 лева данък,150-200 гражданска,80 лева винтка,30 лева за преглед,600 лева за комплект свестни гуми
ами отиди в магазин за авточасти и попитай за цената на една и съща част за аудито и за голфа.разходите по една кола не са само каско винетки и т.н.караме коли на по 10 години и те започват да се чупят има разходи и за ремонт.
п.п. винетката е 67 лв.
zaro написа:mhihi![]()
![]()
![]()
А4 ката е по висок клас автомобил, и по возия и по пространство и по шумоизолираност.......................
всеки сам да си преценява:)
глупости! Това как го измисли?

класа е един и същ но това не значи че автомобилите са 1 и същи! А4 въпреки по-големия си обем да всъщност по тесничък, особено отзад! Окачването е приблизително същото. Пумоизолираност - как го измери, по това колко чувш двигателя? да не се връщаме пак на темата за безшумния дизел

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Що говориш простотий.Човека ти каза по-висок клас ,а не по-функционална и по-широка.Ауди никога не е правино да си изнасяш покъщнината.Веярно А4-ката е по-нефункционална ,ама лично на мен тва изобщо не ми пука в мойта кола примерно се возим аз и жената и слагаме един сак багаж.Винаги бих избрал Ауди при еднакви условия/най-малкото не лопат като Г4/ ,ама в случея верно е дилема щото А4-ката като поколение си е 3-4 годинки по-стара.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
handycam написа:Rabbit_TDI написа:handycam написа:зависи от стандарта на приятеляти, ако може да потдържа аудито да го взима, а ако търси по евтина кола за потдръжка да взима голфа.
ами отиди в магазин за авточасти и попитай за цената на една и съща част за аудито и за голфа.разходите по една кола не са само каско винетки и т.н.караме коли на по 10 години и те започват да се чупят има разходи и за ремонт.
п.п. винетката е 67 лв.
Абе имали сме А4 ся имаме А6 ,Г4 и Г3 като сметнеш разходите за сичко плюс горивото само А6 ицата излиза малко по-скъпо.Сичко друго като поддръжка е с няква незабележима разлика/не говоря да им сравняваш дре части ена към друга ,а като си сметнеш разходите за година/.Изобщо не споменавам ,че Ауди се чупи сравнително по рядко.Ти ако си копуваш кола с идеята секи месец да лежи в сервиза по-добре не си я зимай.По наблюдения съм остановил ,че за ремонти отиват 200-400 лева на година и като сметнеш другите данъци и т.н. плюс гориво към ту 4000 лв. на година ремонтите са смешно перо.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
zaro написа:Ти си невероятен дървен философ и няма да разговарям с тебе![]()
А4 е повече пасат от колкото голф
разбрахме че твоя голф е най хубав, амам да не говориме глупиости моля

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”