Колеги помощ,
тази сутрин пътувайки за работа, Голфът започна да издава много странни звуци от задната част, от колелата (струва ми се, че е само лявото, но може би, защото седя от тази страна). Случи се еднократно преди няколко дни, но не му обърнах внимание. От тази сутрин е непрекъснато, независимо дали карам направо или завивам. Не е при спиране само.
Кажете какво предполагате че е и дали мога да се прибера без да допрецакам нещо. Трябва да доизмина около 15км до нас.
Моля ви за мнения...
Шум от задните колела
- Popov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тампони
Тампони заден мост?Качи я на канал и виж между двете ушета стърчащи от купето минава болт с гайка е там са тампоните.Шумът е скърцане при неравност и удар при дупка.Малко трудно се избиват , но може да не са те....лагер , амортисьори... опиши по-подробно какъв е шума?
- Popov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лагер
Съмнявам се лагер от един път да почне да вие , но както казва колегата провери еднакво ли греят двете колела.Успех и не и се коси толко за 15км няма да и стане нищо.
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
Re: Лагер
Popov написа:Съмнявам се лагер от един път да почне да вие , но както казва колегата провери еднакво ли греят двете колела.Успех и не и се коси толко за 15км няма да и стане нищо.
Може може моя така зави извън София и на връщане карах с 60км/ч, като решиш проблема пиши да видим какво е било, успех.
Първото нещо, което направих беше да проверя болтовете, защото съм патил с това. Та нямаше проблем.
Вчера си се прибрах без никакъв шум. Не се обади. Все едно нищо му е нямало. Което мен навежда на мисълта за лагери, за да е така периодично. А сутринта направо ми изкара акъла.
Утре ще ходя на сервиз и ще пиша след това.
Благодаря за мненията на всички колеги!
Вчера си се прибрах без никакъв шум. Не се обади. Все едно нищо му е нямало. Което мен навежда на мисълта за лагери, за да е така периодично. А сутринта направо ми изкара акъла.
- Leppard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди да идеш на сервиз и да си дадеш парите направи една малка проба. Иди на някое тихо място и двигни едно по едно задните колела с крика. После хвани гумата като едната ръка да е между гумата и асвалта а другата срещуположно на нея. Клати колелото и виж какъв луфт имаш. Ако не усещаш луфт а само съвсем малко почукване ама много малко значи може и да не са лагери. За другия вариянт се сещаш и сам мисля. Кутийка с грес нови лагери и ..........ти си човека. Успех!!!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
kuhi написа:Първото нещо, което направих беше да проверя болтовете, защото съм патил с това. Та нямаше проблем.
Разбитияат лагер обикновено грее и изхвърля греста...ако след 5 мин каран със 100 км главината ти не грее малко вероятно е да е лагер...а и лагерът щом започне един път да бучи шумът постеппено се увеличава,а не изчезва....виж спирачния механизъм..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”