показания температура на таблото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Сря 12 мар 2008 21:36

здравейте,видях темите за температурата но като този случей не,моля (молим)за помощ от колегите,на един Г3 ABU 1.6 93-а (не този от гаража)му играеха оборотите от дълго време сама се форсирваше или пък ги губи и изгасва на кръстовищата.днес след като изгасна мн.трудно запали закарахме я на Ваг-ком.не знам така ли се казва ако не е така не се смейте...човека каза температурен датчик.смени го той...и сега на въпроса,колата загря включи перка на 95.6* по неговия монитор,а вътре на таблото стрелката на 112*. :shock майстора каза че може да се оправи ама било сложно и бърникане и ни испрати по живо здраво.ясно че тая стрелка на таблото ходи много надясно ами как да я оправим.благодаря.
пп.колата има газова ур.

Потребителски аватар
mariovasi

Мнениеот mariovasi » Чет 13 мар 2008 22:13

никой ли не знае... :(

Потребителски аватар
porostorm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот porostorm » Чет 13 мар 2008 22:30

Колега, сигурен ли си че термостата не ти е за смяна?
п.п.: въпросният голф губи ли антифриз?

Потребителски аватар
mariovasi

Мнениеот mariovasi » Чет 13 мар 2008 22:45

термостата е сменян преди месец.не надува мъркучи.не губи антифриз на ваг ком показва че перка включва на 95.6* а по табло 112* как да оправим стрелката.явно тя не показва вярно :?

Потребителски аватар
porostorm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: показания температура на таблото

Мнениеот porostorm » Пет 14 мар 2008 0:55

mariovasi написа:термостата е сменян преди месец.не надува мъркучи.не губи антифриз на ваг ком показва че перка включва на 95.6* а по табло 112* как да оправим стрелката.явно тя не показва вярно :?
Ми или проблема е в уреда на таблото или в датчика, който сте сменили.

Потребителски аватар
baibradar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот baibradar » Пет 14 мар 2008 18:10

Потърси има много писано за точно този проблем. Аз все още не съм му намерил решение въпреки опитите и старанието ми.

Потребителски аватар
mariovasi

Мнениеот mariovasi » Пет 14 мар 2008 20:44

благодаря колеги,засега така ще върви колицата,пък и собственика вече посвикна че 112* всъщност е 95*,въпреки че грешно показание на таблото не е приятно.и то доказано че е грешно. :wink:

Потребителски аватар
tsok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tsok » Пет 14 мар 2008 21:11

Колега,бях писал по -един сходен проблем .Моя уред на таблото показваше 70градуса при включена перка на охлаждането.Първо смених датчика за температура,с новия показваше колкото и с стария .Смених и термостата ,същата работа температурата не мърда по-нагоре от 70 градуса.Остана уреда, за мое учудване уреда ми работи перфектно на друго табло ,един колега има голф като моя смених ме уредите неговия показва пак 70 градуса на моето табло.Остана проблема да е таблото.Решението е\ ако не искаш да смениш таблото разбира се\изолирах уреда от таблото ,подадох му плюс след контактния ключ.Масата която минава през датчика за уреда им сложих 48 ома съпротивление и работата заспа.Сега кове 90 градуса при загрят двигател .За да стигна до това решение ,съм си играл един месец, температурата съм я мерил с лазарен пистолет, таблото съм го свалял поне 20 пъти,сменил съм над 10 съпротивления.Дано съм ти бил полезен.

Потребителски аватар
mariovasi

Мнениеот mariovasi » Пет 14 мар 2008 21:21

Е това е,колега ти къде беше досега бе пич :D правим го и ще пишем резултати.ако е "жива" темата.иначе благодарско.

Потребителски аватар
amigoto777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amigoto777 » Съб 15 мар 2008 15:52

На стария ми пасат пак така показваше гришно и ходех при едни момчета които се занимават с аларми и единия ми е съсед да гледах какво правеха-сваляха ми километраж ,оборотомер ,абе изобщо всичко което трябва да следиш по време на каране о от задната му страна сменяха нещо като съпротивление или нещо от сорта ,само знам че имаше 3 крачета въпросния елемент и че струваше 30 стотинки .

Потребителски аватар
stinka
Автомобил: pasat b5 i pasat b3
Двигател:

/

Мнениеот stinka » Съб 15 мар 2008 22:02

уреда на таблото е ,и аз имах подобен проблем.

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Съб 15 мар 2008 22:07

сменяха нещо като съпротивление или нещо от сорта ,само знам че имаше 3 крачета въпросния елемент и че струваше 30 стотинки .

стабилизатора на таблото...........неверни показания на уреда за температурата спрямо други измервания!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 15 мар 2008 23:09

golfarata написа:стабилизатора на таблото...........

Цъ! По-скоро са му шибнали едно тримерче, че да си го връткат, а не да сменят резистори като луди дорде се отлепят пистите на платката :lol:
Стабилизатора (оригиналния) срува над 10 лЪвчета, а почтизаместителят му, uA7810 под левче е трудно да се намери ;)

ivcho_m
Автомобил:
Двигател:

смени си термостата и датчика

Мнениеот ivcho_m » Пон 17 мар 2008 2:10

ама като ги сменяш,гледай да са един вид за една определена температура и за опр модел и за опр кола(марка) и да нямаш грижи!ако термостата и датчика са ти на различни температури, няма как да не загрява!и провери перката ти в коя посока духа!да не е да връща въздуха на обратно кам радиатора вместо да го завихри кам двигателя!надявам са да сам ти помогнал!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”