Теч от радиатора

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Теч от радиатора

Мнениеот Bahama man » Сря 13 фев 2008 20:47

Колеги баща ми има проблем на служебната кола. Има теч на радиатора от долу.Чувал съм че имаше нещо което се сипваше в радиатора и запушва дупките. Не тече много но си капе и като спре колата за по дълго време си прави локвичка.

Мерси за отзивите предварително :wink:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 14 фев 2008 8:13

Вместо това пробвайте да го залепите. Продават едни специални лепила за радиатори и резервоари, приличат на пластелинова пръчка колкото палец дебела 8 см дълга. По средата е бяла, отвън е черна. Това чудУ като го размачкаш се самонагрява много и след 5 минути е като камък. 3 радиатора сме оправили така и резултата е отличен - единия година вече си кара не е мръднал, а беше като лейка. Аз лично знам да го продават това в един магазин в Орландовци на цена към 7-8лв, но сигурно го има и другаде, американско е някакво но марка не помня. Всъщност май е точно това:

Изображение

Иначе се огледайте точно от къде тече, щото може да е маркуч, скоба незатегната .. Но тези добавки дет се наливат в антифриза са със съмнителен ефект според мен, и освен да запушат някъде нещо не знам друго кво правят. Аз лично не бих си налял.

Успех.

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Чет 14 фев 2008 9:39

Аз съм сипвал такова нещо и има ефект, но има и опасност от запушване на друго място и обикновено това място е радиаторът на парното. Може да останеш без парно в студа. Така, че по-добре виж от къде е течът и ако може да се залепи. Има майстори, които ги лепят, ако не можеш сам. Или направо нов радиатор.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 14 фев 2008 10:43

не слагай никакви "лайна" в охладителната система....или нов гладиатор или някво външно залепване /не съм го пробвал/

Потребителски аватар
Bahama man

Мнениеот Bahama man » Чет 14 фев 2008 11:40

dj_tuhla написа:Вместо това пробвайте да го залепите. Продават едни специални лепила за радиатори и резервоари, приличат на пластелинова пръчка колкото палец дебела 8 см дълга. По средата е бяла, отвън е черна. Това чудУ като го размачкаш се самонагрява много и след 5 минути е като камък. 3 радиатора сме оправили така и резултата е отличен - единия година вече си кара не е мръднал, а беше като лейка. Аз лично знам да го продават това в един магазин в Орландовци на цена към 7-8лв, но сигурно го има и другаде, американско е някакво но марка не помня. Всъщност май е точно това:

Изображение

Иначе се огледайте точно от къде тече, щото може да е маркуч, скоба незатегната .. Но тези добавки дет се наливат в антифриза са със съмнителен ефект според мен, и освен да запушат някъде нещо не знам друго кво правят. Аз лично не бих си налял.

Успех.

Ще потърся това което ми предложи колегата на който благодаря предварително за помоща както и на другите отзовали се :wink:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 15 фев 2008 12:49

Ако може да се залепи отвън е по-добре.

В краен случай може да ползваш и добавка, но задължително изолирай парното (разкачи му маркучите и ги запуши или ги свържи един към друг-байпас), покарай 1-2 седмици с добавката без парно, после задължително смени антифриза и промий хубаво с вода преди да закачиш отново парното.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 15 фев 2008 14:14

С риск да бъда оплют, ще кажа че с тези добавки се мъчите да изгорите юргана заради бълхата. Добре, радиатора на парното (където "отворите" да ги наречем, откъдето минава антифриза, са много по-големи отколкото в главата и блока) ще го изолирате - за да не се запуши. А какво става в цилиндровата глава, блока - замисляте ли се ? А кое е по-важно и скъпо - някакъв радиатор, или глава (че и цял двигател ?
Не става само с ядене ...

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот kappo » Пон 17 мар 2008 11:06

ще взема да го продам това и аз,при мен май тече на самата сглобка малко е порайдасало и прокапва от там май.

Потребителски аватар
Bahama man

Мнениеот Bahama man » Пон 17 мар 2008 16:26

Пробвах с едно друго не с това на снимката 8лв. струваше смесват се двете като пластелин е докато се получи хомогенна смес залепих го както беше предписано и нищо не се получи пак продължава да капе...

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Вто 18 мар 2008 0:14

Аз си взех от Billa на Liqui Moly за 6 или 8 лева. Сипах го в антифриза и забравих за теча. Препоръчва се само за малки пробойни.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 18 мар 2008 0:18

gr_kanev написа:....

Канев и Чефи са много прави...тези ....неща...не ги слагам на моите кошници......
то и червен пипер се слагаше навремето на лади и москвичи....
Малко брашно и олио...направо запръжка!!!!

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Вто 18 мар 2008 8:11

Пробвай с Редуелд - синьо пластмасово шишенце. Има го по бензиностанциите - аз съм го взимал от "ШЕЛ". Струваше около 7-8лв. Преди доста време го използвах и нямам забележки - това ,че запушва парното са измислици -който не вярва да дойде да види.Успех!

Потребителски аватар
g06ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g06ko » Сря 19 мар 2008 11:32

Аз съм слагал такава добавка и нямах никакви проблеми, но съм чул че запушвали нещо ама дали е така.

KillingSpree
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KillingSpree » Сря 19 мар 2008 20:43

Имаше едно...трябва да го погледна и ще кажа :wink:

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Чет 20 мар 2008 0:59

RadWeld на Holts е истината. Сипах го преди 3 седмици и от тогава не съм текъл! Времето само ще покаже.
До сега негативно мнение (от някой, който го е ползвал, а не от такъв дето само си мисли, че трябва да запуши цялата охладителна система, парното, главата, двигателя,... а защо не и колекторните тръби после mhihi ) не съм чул.
8 и нещо от ОМВ.
Успех!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”