Обороти и бучене на мотора на пасат 91г. 1.8 моноинжекция
Обороти и бучене на мотора на пасат 91г. 1.8 моноинжекция
Значи пасата е 1991г. 1.8 абс моноинжекция мотор. При вдигане на 130-140км/ч скорост на 5-та двигателя започва да бучи и то доста силно, оборотите отиват над 4000. При скорост от 100км/ч оборотите са към 3000-3100. Ходих в сервиз и ми казаха, че причината можела да бъде само приплъзване на съединителя. Пробваха го и казаха, че е наред съеденителя. След това казаха, че не показвало правилно или оборотите или не мерило правилно скоростта. Най-накрая казаха, че можело шума да е от гърне някое... Има и още нещо, два пъти ми прави следния номер. Тръгвам и вдигам 100км/ч - обороти на 4000, натискам съединителя и оставям колата да намали сама до към 80 и след това пускам съединителя да продължи колата на 5-та и ускорявам пак до 100км/ч - оборотите вече са 3000? Дайте идея от какво може да е?
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Значи ти сега какво искаш, да караш с 140 и нищо да не се чува ли. На мен като се движа с 90 на пета оборотомера ми показва около 2500 оборота. Иначе ако се съмняваш в съединителят, имаоше един тест с опирането на колелата в бордюр даваш на 3 и пускаш съдинителя. Ако колата изгасне значи съединителя е наред, ако не значи приплъзва.
За този тест не съм много сигурен дали се правеше така. Нека някои по запознат да каже.
За този тест не съм много сигурен дали се правеше така. Нека някои по запознат да каже.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ако генерацията ти е на 6, ама с гърнета за 250лв (Wallker например) вместо за 70 не бучи изобщо да ти кажа, даже над 3500 оборота нищо не се чува от двигателя - шума от пътя го заглушава
. А това са нормални обороти за пасат 1.8 б3 - такава е скоростната кутия просто, щото се предполага че комбито ще е натоварено и да не умира на баира. А на тези от сервиза им кажи да ходят да се гръмнат.
Поздрави.

Поздрави.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
petst написа:Ясно, да не се притеснявам тогава за оборотите. Имам чувството, ме задното гърне ми е спукано, възможно ли е от там да се получава шума. На празен ход се чува съвсем слабо едно като бучене, съвсем леко е и едва доловимо. Задно имам предвид това последното.
- Да

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
petst написа:Ясно, да не се притеснявам тогава за оборотите. Имам чувството, ме задното гърне ми е спукано, възможно ли е от там да се получава шума. На празен ход се чува съвсем слабо едно като бучене, съвсем леко е и едва доловимо. Задно имам предвид това последното.
Еми колега, легни под колата или я качи на канал за да разбереш дали у спукано. Може също да го пхровериш и последният начин- до като работи колата, запуши с ръка ауспуха и ако двигателят започне да глъхне значи всичко е наред. ако обаче няма промяна в работата ме, значи гърнето изпуско от някъде.
Най сигурно обаче е на канал