Domain и Виста Home edition

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 19 мар 2008 11:24

virusboy написа:Проблема ми се струва че е от Хоум едишъна нямаш абсолютно никакъв проблем да сложиш Ултиейт или някаква друга ОС която ще ти подържа логване в домайн. Само че да се логнеш в домейна може да се иска да си описан в аксес листата на този домейн ;) Зависи админчето как го е направил:)

Друга О.С. не искам да слагам писах горе, че гаранцията ми изгаря на лаптопа ако я сменя с друга О.С..
Аз за това питах дали ще омажа всичко ако сваля Виста Бизнес и му дам упраде на Хома ?

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 19 мар 2008 11:26

virusboy написа:Проблема ми се струва че е от Хоум едишъна нямаш абсолютно никакъв проблем да сложиш Ултиейт или някаква друга ОС която ще ти подържа логване в домайн. Само че да се логнеш в домейна може да се иска да си описан в аксес листата на този домейн ;) Зависи админчето как го е направил:)
:да: Е тва ти е точно проблема че не дадаен достъп. И аз го имах същия в локалката. Както писах и горе някой пази военни тайни за милиарди. :twisted: Друго което може да пробваш с тая виста е да и направиш мрежата Public, а не Private. И ако пак не стане така гони тоя дето ви е правил бангиите там по мрежата. :lol:

virusboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virusboy » Сря 19 мар 2008 11:28

Няма да омажеш нищо. Отностно гаранцията - Никой не може да ти държи сметка каква ОС ще сложиш и какъв допълнителен софтуер. Гаранцията на лаптопа е върху хардуера а не върху софтуера.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 19 мар 2008 11:33

black` написа:Друго което може да пробваш с тая виста е да и направиш мрежата Public, а не Private. И ако пак не стане така гони тоя дето ви е правил бангиите там по мрежата. :lol:

Всичко по вистата е публик освен Media Sharing, Password protection sharing.

virusboy написа:Няма да омажеш нищо. Отностно гаранцията - Никой не може да ти държи сметка каква ОС ще сложиш и какъв допълнителен софтуер. Гаранцията на лаптопа е върху хардуера а не върху софтуера.

Изрично го пише с големи букви на БГ върху кутията на лаптопа ( той е на 2 месеца ) да не се сменя О.С. аз затова само леко упдат искам да направя на Бизнес версията.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 19 мар 2008 11:39

Бре прави един имидж на харда и слагай каквото си искаш. Какво се косиш толкова не знам. Моя лаптоп е без гаранция даже щото не е от тук ама не ме интересува.
Но ако не е пуснат достъп от сървъра специално за тоя лаптоп може и пак да не стане с цялото упражнение. Нали ти казвам че заради едни ителекти не можеха да ми влизат в компа в локална след смяна на уин. Със същите настройки както си беше преди естествено. :wink: Само принтера работеше. :shock Тъй че гони тоя дето ви е правил мрежата. Щото така наизуст не може нищо да се каже. :wink:

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Сря 19 мар 2008 12:16

Че какъв е тоя лаптоп да го ева ? :)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 19 мар 2008 12:34

Такъв че скапаните висти имат големи проблеми с нета, със саунда и незнам ти още какви... :lol: :lol: :lol: Даже и рутера ми не се разбира още много добре с тях. :o

Последна промяна от black` на Сря 19 мар 2008 12:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Сря 19 мар 2008 12:34

Не е от Home Edition, а изобщо заради Vista-та. Трябва да сложиш някакъв сертификат, защото сега единия от 2-та комп "не се доверява" на другия и затова не те пуска. Отделно виж дали MS SQL е пуснат за достъп по мрежа и дали са му разрешени SQL Mode връзки (т.е. с потребител/парола).

Все пак може да пробваш едно просто решение - сложи потребител *с парола* на Вистата си. Същият потребител трябва да го има със същата парола на сървъра. От съображения за сигурност потребители с празни пароли се пренебрегват.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 19 мар 2008 13:43

Извиках системния администратор и почнахме да ровиме като луди по лаптопа.

Проверихме всичко и системата беше че лап. вижда всичко и всеки и никой от мрежата не вижда лап.
И колко шум стана за нищо имаше настройка на файрвалл'а на нортън антивируса махнахме го сега всичко е 6 ++ :oops: :oops: Дори не го бяхме видели нортъна иконата му беше скрита. След рестарт всички кони се показаха и нашия админ вика чакай вика да скивам нещо.

Благодаря на всички отзовали са се !

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 20 мар 2008 1:55

Adnan написа: ...през локалната мрежа искам да се логна към сървъра. Мислех, че е ястно като написах 192.168.**.** :roll:

Да не би да има някакви ограничения на MS SQL сървъра да се връзва само към определи IP-та или МАС адреси или комбинация от двете? Или да има някакви други ограничения в домейна. Иначе за ремоут декстоп ползвам Ultra VNC. В LAN мрежата никви грижи. През интерминета не съм го тествал. ;)

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 20 мар 2008 7:14

Оффтопик : Аз не мога да разбера що за тъпа трябва да е тази фирма , дето ще обвърже гаранцията на хардуера с това какво бозанско ла*но се търкаля " по джиците" и въобще ..... ръката си отрязвам , ама такава машина с такива " екстри " не вземам :!:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 20 мар 2008 8:24

juve написа:Оффтопик : Аз не мога да разбера що за тъпа трябва да е тази фирма

Л.С. колега

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Чет 20 мар 2008 9:18

И аз малко офф че и аз като си купих ПСП-то пише изрично че гаранцията отпада при смяна на софтуер с цел да си даваш по 100 лева за игра а не да си ги теглиш безплатно.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”