Некоректни автосервизи

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
smurff
Мнения: 7
Регистриран на: Вто 18 окт 2005 10:03
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Варна

Некоректни автосервизи

Мнениеот smurff » Вто 10 яну 2006 9:51


Здравейте,
напоследък все по често се сблъсквам с наглото отношение от страна на сервизи и майстори, които в стремежа си да измъкнат максимално количество пари от клиента преминават всякакви граници.
Последния случей е от преди няколко дена. Реших като взех заплатата да обърна внимание на старият си дизел и да си направя диагностика на двигателя за да съм по-спокоен за зимния сезон. Посетих специализирания дизел сервиз във Варна, който се намира до зеленчуковата борса. Там ми казаха, че диагностика на двигателя струва 20 лв., което включва проверка на свещи, дюзи, компресия на цилиндри. Стори ми се разумна цена и се съгласих. Оставих колата и след няколко часа отидох да си я прибера. Майстора ми каза, че колата е 6, всички показатели били отлични, дължал съм само още 10 лв. за центровка на обороти и аванс, бутнали ги щото не били по спецификация. Платих ги и тях въпреки че не бях предупреден за тази услуга. Прибрах се и докато паркирах забелязвам, че яко тече гориво от едната дюза, върнах се в сервиза, викат ми "няма проблем от капачката е, ама нямаме резервна да я сменим, ела утре ще вземем от някоя морга капачка и ще оправим работата". На другия ден пак отивам, само че ми сменят не капачката ами цялата дюза, да не се занимават да я разглабят, въпреки че моята си няма проблем според тях. Оказа се че трябва да си платя новата дюза, за минималната цена от още 15 лв. Питах ги това коректно ли е, след като им оставям кола която според тях самите е в отлично състояние да ми вземат пари и за части, а те викат да съм благодарен че не ми вземат пари за труда. До тук "услугата" ми струваше 45 лв., около 5 литра гориво, което изтече по асвалта и измилените ми нервите и то без колата да е имала технически проблем!
До къде може да стигне наглостта на няккои майстори?! Споделете и вие горчивия си опит.




Потребителски аватар
zone967
Мнения: 166
Регистриран на: Съб 10 сеп 2005 23:06
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Севиз "Ашли"- Красна поляна

Мнениеот zone967 » Вто 17 яну 2006 20:34


За да ми сменят един датчик за маслото, семеринг и ня'кви накладки ( за последните две не съм сигурен) ми взеха 80 кинта- живи и здрави! Който не разбира си цака, казват хората :lol: Обаче на другия ден както си карам и зумера почва да пищи, а лампата на маслото да свети. Обаждам се аз в сервиза, оказва се, че са сложили датчик за масло не какъвто трябва. От там газ до "Опълченска" за нов :maaad: Магазинерът го няма, жена му на магазинера не знае за к'во става на въпрос. Слагат ми ня'къв датчик колко да мине номера stupid След един ден датчика на таблото за температурата отказва да работи. Отивам пак в сервиза: "Ми ние не разбираме, отиди едикъдеси и кажи, че ние те пращаме" :dontknow: Отивам аз там и пича ми вика: " А бе'ай не моа днеска, имам имен ден!"
Та значи аз два дена си губя времето, ебати, заради ня'кви простаци, на които съм си платил да ми свършат работа rocketwhore и накрая нищо WC Нека който търси инфо за този сервиз "Ашли" го има в предвид patriot


snowman
Мнения: 26
Регистриран на: Съб 29 апр 2006 11:55
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Ашли в Красна Поляна

Мнениеот snowman » Вто 29 май 2007 10:50


С две-три думи - адски некадърни палячовци.
То само като отидете до сервиза и ви става ясно... В някаква циганска махала, като влезеш вътре те посреща някакъв "пазач", който ти крещи нещо, а в това време пристига един, целия лекьосан и мърляв (ама не щото е монтьор) и ти вика "Бе не му обръщай внимание... тоа е малоумен". Оказва се, че тва е шефа.

Имах щети по колата /Голф 3/ и застрахователния ми брокер ме прати при тия смотаняци. През цялото време ми обясняваха, че те винаги се придържали към сумата, която застрахователя е определил. 100 пъти се разбрахме да ми се обадят като оценят щетите и тогава евентуално, според сумата, ще им кажа да ли да ги оправят. Мотаха ме 3 дена, през които им звънях да ги питам какво става с оценката и само ме отбиваха "Ми да, ама сега не помня. Обади се после". И така няколко пъти. Накрая ми се обадиха да ми кажат "Ми готово". Вместо 140лв ми излезе 270лв и така и не разбрах за какво. И ми викат "ама сега, ако искаш и бележка, трябва да добавиме ДДС"...

За сметка на това, обаче, си оставиха ръцете. Трябваше да боядисат едната предна врата (цвета на колата е зелен) и целия ми праг сега е бял. Декоративната решетка м/у фаровете беше спукана и я смениха с някаква различна от оригиналната и захванаха супер грубо с някакви рапидки. Трябваше да изправят гредата на предната броня и ми разправят "Аа, тва ти е безплатно". Ествествено нищо не са направили. Бронята си стърчи както преди това.

А бе тия просто трябва да ги затворят...


Потребителски аватар
Стиви Джи
Мнения: 1987
Регистриран на: Пет 05 авг 2005 15:26
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Ашли в Красна Поляна

Мнениеот Стиви Джи » Вто 29 май 2007 11:08


snowman написа:
Имах щети по колата /Голф 3/ и застрахователния ми брокер ме прати при тия смотаняци. ...


Затова - парите на каса и никакви доверени сервизи.


ico_dc
Мнения: 78
Регистриран на: Сря 06 дек 2006 14:31
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Мнениеот ico_dc » Пет 29 юни 2007 16:39


СУПЕР ДИЗЕЛ=СУПЕР ДЪРВО
значи карам им преди 2 седмице рено еспейс 99г. 2.2дти.колата пуши яко и няма никаква мощност.след обстойна диагностика ми казаха че някакви ролки в помпата се били разбили и от там влизало много гориво и те трябвало да се ремонтират и колата ще е ок съответно срещу 750лв.оставих колата след 5 дни аз нямах възможност да я прибера и отиде мой колега.прибрал колата платил 750лв. но колата си била във същото състояние и от така коронованият сервиз му обяснили че трябвало да се продуха малко със 180-200км/ч за да се махнат саждите от гърнетата.ебати продухването падна ама колата пушииии напрао неам думи...и никва мощност,като трагвам на 1-ва трябва да я вкарам малко в обороти иначе гасне.закарах я в друг сервиз просто за консултациа.сервиза се казва НН-СЕРВИЗ и са представители на бош и от там ми казаха,че според тях помпата изобщо не е сваляна за ремонт.днес отивам пак с колата в СУПЕР-ДИЗЕЛ и там излезна 1 келеш,който започна да ми обяснява че те направили ремонт на помпата,ама турбото било заминало,а освен това и главата била за ремонт и тогава ЕВЕНТУАЛНО щяло да изчезне пушенето и да се подобри работата на двигатела.направооо неам думи мишки вземаха 750лв. и да съм направил основен ремонт и ремонт на турбото.проблема е че те не знаят какъв е точно проблема на колата и сега налучкват,да сменим това,да направим ремонт на онова,пък ако не се оправи да ремонтирам онова другото......пове4е моя кола или на мой познат,няма да стъпи в този сервиз.ще ви информирам за ремонта наколата и качеството на обслужване в бош сервиз НН.намира се по пътя за летището само че се завива на дясно към складовете.пада се срещу ТНТ.айде със здраве.


ReginBull
Мнения: 13
Регистриран на: Чет 29 мар 2007 12:03
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReginBull » Нед 01 юли 2007 17:28


моята кола без мен не влиза в сервиз седя докато стане изпробвам и 4ак тогава плащам дея с много сервизи е така отделно че не смеея да оставя че ще сменат сигорно цялата кола :x има урок от други пати


Потребителски аватар
Wish_Master
Мнения: 948
Регистриран на: Сря 09 май 2007 18:37
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Варна
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пон 09 юли 2007 14:13


Лелеее хора, аз мислех че аз съм щял да бъда много прецакан. Като взех колата преди месец, ми искаха 80лв за труда за смяна на ролка и ремък. Аз им казах да си гледат работата и отидох при друг майстор, който за 45лв труд, ми смени ремъка, ролката, масло и филтри и задни накладки.


Потребителски аватар
div
Мнения: 8
Регистриран на: Чет 13 юли 2006 9:42
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

ТЕХНОПАРТ бул. "Сим. шосе", теч на масло = основен

Мнениеот div » Чет 21 фев 2008 19:35


На пръв поглед приличен сервиз, любезен персонал, но това е само докато си вземете колата (при късмет на собствен ход). Тогава разбирате, че "решеният" проблем съвсем не е единствен - появили са се нови все по-скъпи за ремонт и също така любезно (но само докато не попитате как са изникнали новите) ви предлагат да ги отстранят, разбира се срещу съответната сума.

общо: 720 лв
:cry:


jamox
Мнения: 48
Регистриран на: Вто 28 ное 2006 20:59
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Мнениеот jamox » Вто 25 мар 2008 15:04


М какво да ви кажа дал съм 1000 лева за ремонти по фиат типо само от разни некомпетентни майстори, това беше преди 5 години. Смятайте за по-хубави коли какво чудо е.


ggeorgi
Мнения: 1
Регистриран на: Сря 20 апр 2016 22:53
Автомобил:
Двигател:

Re: Некоректни автосервизи

Мнениеот ggeorgi » Чет 12 яну 2017 11:37


Колеги, не ходете в сервиза на Сотир Сотиров и Димитър до Божурище (Толева махала 1А). По-некоректни майстори в София и наглост в такива мащаби до вчера не бях срещал. За сваляне на EGR, DPF, катализатор и програмиране ми обявиха цена с диапазон 370-470 лв., а накрая имаха наглостта да ми поискат 785 лв. Обясниха разликата, че аз не съм разбрал, че свалянето на DPF струвал допълнително 200 лв., а се оказало и че компютърът ми бил EDC 17, което нямало как да знаят предварително и програмистът им взел 500 лв. вместо 350. За всичко това научавам не предварително, не докато се прави колата, а когато отидох да я взимам и плащам! Освен това в началото ми обещаха фактура за уговорената сума, а преди издаването се оказа, че трябва да ми начислят 20% ДДС допълнително. Този номер е толкова изтъркан, че през последните 1-2 години не ми се беше случвало да ми предложат подобна тъпотия. В допълнение за катализатора от предложение за 100-200 лв. паднаха на 40 лв. Опцията да си го взема и пласирам беше изключена, защото беше раздробен на парчета и без кутия. В заключение: взеха ми двойно обявената цена без да ми дадат документ. Остава ми да се надявам, че са си свършили работата. Битият - бит...


m135
Мнения: 226
Регистриран на: Нед 24 юли 2011 22:05
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000
Местоположение: svishtov

Re: Некоректни автосервизи

Мнениеот m135 » Чет 12 яну 2017 19:14


Колега ggeorgi пускаш сигнал до https://kzp.bg/ и ще си получиш документа.


konan_drago
Мнения: 3
Регистриран на: Пет 04 сеп 2020 13:11
Автомобил:
Двигател:

Re: Некоректни автосервизи

Мнениеот konan_drago » Пет 04 сеп 2020 13:45


хора, направо съм втрещен! колата е VW VENTO, Сервиза отстрани на БИЗНЕС парк, до околовръстното, зад КАРЕ в Мл4, София! Преди година за смяна на машинка и повдигач за стъкло ми взеха 80 + 20лв за труд и чаках 2 седмици. След което започнаха проблеми с тоците - лампичка, стоп, мигач, индикатор, тонколона, квото се сетите. И до момента имам проблеми, а и самата машинка не работи!!!! Сега пак при гръмнал (едва ли) радиатор за парното, смяната е 300лв, чаках 3 (!!!!!!) седмици и сега ми се мънка че не можели да нагласят нещо клапите... е сега отивам, взимам си колата и ЗАБРАВЯМ за тях! Просто и вас предупреждавам! Ще си публикувам и в фейса, да знаят хората!


frugo
Мнения: 46
Регистриран на: Сря 07 май 2008 0:42
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Некоректни автосервизи

Мнениеот frugo » Съб 21 ное 2020 14:21


Здравейте,
Автоцентър BGreen, гр. София, ул. Луи Айер 107 се намира в една ламаринена постройка с размер на апартаментна стая, зад един паркинг, по скоро бих го нарекъл дупка в дупката. Предлага вауречи в grupovo.bg може би и в други сайтове и като отидеш ти казва, че може да ти запише час за смяна на гуми след месец, като във ваучера изрично е упоменато за липса на необходимост от резервации. Надява се да не може да си върнеш парите от ваучера чрез жалба и да прибере пари без да извърши услугата, за която си платил. Работи само един тарикат. Ако знаех, какво представлява тази дупка, дори не бих се занимавам да отида там. Пиша ви, за да не се опари друг като мен. Това не е сервиз или автоцентър, абсурдно е, това е една дупка.



Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 142 госта