История на VW Golf 1 Cabriolet

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

История на VW Golf 1 Cabriolet

Мнениеот Gigabyte » Сря 19 мар 2008 18:57

Изображение

Откритата версия на Голф 1, наречена Golf Cabriolet(или Typ 155), е произвеждана от 1980 до 1993 (открита версия на Голф 2 не е правена за това Голф 1 Кабриолет е правена до пускането на Golf 3 Cabriolet). Моделът има подсилено шаси, напречен ролл-бар , и много добра визия за тези години.Mk1 Cabriolet е един от модифицираните модели на фабриката на фирмата Karmann, от самото начало до края; Двигателят,окачването и интериорът са на Фолксваген и Karmann има разрешението за слагането им в откритата версия на модела. Гюрукът е имал възможностти за ръчно сгъване и ел.(което разбира се е било по-скъпо)

Timeline:

7 Декември 1976 - Karmann представя прототипа на Голф 1 Кабрио
1 Септември 1978 - Karmann започва произвеждането на Cabriolet-а (18,000 total бройки били направени); първият масово-произведен Голф 1 Кабриолет излезнал от конвейра в този ден.
Март 1979 - Golf 1 Cabriolet бил представен в автомобилното изложение в Женева
Юли 1979 - Започнало продаването на Голфа.Името "Голф" било преименувано на Rabbit за територията на Северна Америка и имал 1.6 литров бензинов двигател
1981 - Първите големи промени били направени: вариянт за поръчка на 1.7литров двигател за Северно Американски пазар.
1982 - Горната рамка била промена(гюрукът е променен да се сгъва до долу ,за по голяма видимост.; багажникът бил променен ,за да има къде да се сгъне тавана.
1983 - Задната седалка е променена и направена да се сгъва; Дебют на моделът "Wolfsburg Edition".
1984 - Много промени били направени: Добавени били странични вежди ,за по-добро изглеждане на колата с широки джанти.(5½J); капацитета на резервоарът увеличен ; бензиновата помпа била промена (1984/5).
1985 - Името било променено за пазара в Северна Америка - "Cabriolet"
1986 - Броните били заменени; Добавен трети стоп(за Американския пазар)
1988 - Промени в естетическия вид: Добавен е нож под бронята и нова предна решетка; Името е сменено с "Cabriolet" за кандаския пазар
1990 - Започва инсталирането на AirBag на шофъорското място.През 1990 това бил единственият модел с монтиран Airbag
24 Юли, 1991 - Кабриолетът получил наградата за най-продаван кабриолет.
23 Април, 1993 - Последният Голф излиза от конвейра .За тези четиринадесет години Karmann е произвел 388,522 кабриолета .Над 100 000 Голфа били продадени само в Америка .Годините от 1984 до 1988 били най-успешни ,като на година били продавани повече от 10 000коли.

Митове и факти:

Митът: Европейския модел имал и дизелов двигател.
Отговор: Нито един модел не е излезнал от фабриката с дизелов двигател.

Митът:Голф 1 Кабриолет е Type 1, Type 17, Type 19, и тн.
Отговор:Голф 1 Кабриолет е Type 155.

Названия и прякори в различните страни:

Изображение

ПС:В темата ще се добавя всичко намерено за модела ;)

jamox
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jamox » Вто 25 мар 2008 21:08

Хехе по дисковери казаха ,че това е най-гейската кола за всички времена.

Потребителски аватар
sastezatelya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatelya » Вто 25 мар 2008 21:30

Много тъпо изказване е било.Имам приятел с такава и е много добра кола.За истинските фенове на кабриото е хубаво да я притежават.Мерси за инфото все пак разбрах доста неща,които не знаех :)

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Вто 25 мар 2008 21:58

Това ми е любимия модел VW ,както и любимата кола ,така че такива изказвания за гейска кола не намирам за подходящи ,точно за тази кола.Да си гледат те тъпите минита ,дето чеп за зеЪе не става от тях :lol: Иначе в тоя сайт за историята ,която съм превел има точно доказателства ,че не е гейска кола :lol: Ще се поразтърся за повече неща около модела да стане една по-голяма тема за тоя модел ,защото съм сигурен ,че има много фенове.

Потребителски аватар
sastezatelya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatelya » Вто 25 мар 2008 22:32

Така е фенове наистина има много.На кабрио сабора,които организирахме в неделя имаше три или четири такива представители,които не отстъпваха на по-новите модели коли.Ако намеря и аз нещо повече ще го постна тук.Не знам дали притежаваш такава красавица,но дори и да нямаш ти пожелавам да си вземеш някои ден :) :да: : vw fen

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Вто 25 мар 2008 22:53

sastezatelya написа:Така е фенове наистина има много.На кабрио сабора,които организирахме в неделя имаше три или четири такива представители,които не отстъпваха на по-новите модели коли.Ако намеря и аз нещо повече ще го постна тук.Не знам дали притежаваш такава красавица,но дори и да нямаш ти пожелавам да си вземеш някои ден :) :да: : vw fen

Дай нещо снимки,видео(видях по БТВ репортажа) :roll: Иначе 1чката ми много по-харесва от 3ката кабрио ,има нещо в нея ,което ме привлича... Иначе нямам ,но това ми е детска мечта и е доста отдавна ,но ще се реализира все някой ден :twisted:

Потребителски аватар
sastezatelya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatelya » Вто 25 мар 2008 23:14

Ако искаш ще ти пратя и клипове колега но ме намери в skype ника ми е sastezatelya.Ще чакам да пишеш :)

Потребителски аватар
sastezatelya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatelya » Вто 25 мар 2008 23:22

Има също и много снимки ще чакам да пишеш и ще разгледаш как беше цялото мероприятие :)

Потребителски аватар
420
R.I.P. High Roller
Автомобил: Golf Mk1
Двигател: DX

Мнениеот 420 » Сря 26 мар 2008 15:33

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 26 мар 2008 18:40

Един много добър екземпляр :D

Изображение
Изображение

Последна промяна от Stefan на Вто 01 апр 2008 22:18, променено общо 1 път.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”