Тук има много писано за резервоарите и мястото им на монтаж, знаем какви са и начините на монтиране в супер специализираните сервизи, но при всички положения, нито един монтаж не ни удовлетворява. Винаги правим компромис със мястото за товаре или резервната гума, която после я размятаме насам натам.
Най-добрия начин за монтаж на бутилката/те е на мястото на резервоара за бензин, и замяната му с по-малък до 25литра/за какво ни е 70литра при положение, че никой не държи там повече от 20-25литра./ с това мисля че ще се съгласим всички.
Предлагам да подискутираме има ли начин това да се направи, без от това да страда работата на бензин, начини, техники, време и финанси, как трябва да се направи оптимална защита за защита от евентуаните удари по бутилките по уникалните пътища на родината и т.н., къде да се сложи новия резервоар, как да се захване, има ли подходящо място някъде другаде освен отдолу, както се казва да го заврем някъде другаде в разните му ниши, които имаме, не е задължително да е 25л, може и 18 да или два по-малки. Виждал съм на тировете, че имат допълнителни резервоари, значи някой ги произвежда или си ги правят.
Аз съм с две леви ръце, но това не ми пречи да прежаля определена сума за да ми я монтира някой друг.
Нека по-знаещите и запознатите с целия механизъм на резервоара и помпата и т.н. да дадат малко по-подробни снимки и мнения и т.н.
Да систематизираме темата за ПАСАТ - Б3, Б4, Б5 / СЕДАН, КОМБИ, НЕ ЗНАМ ИМА ЛИ РАЗЛИКА/, ГОЛФ И ПОЛО. и да видим може ли това да се направи, или може ама не е за препоръчване. Правил ли го е някой, да направи яко снимки и да ги пусне да ги видим и да сподели опита си, има ли проблеми в експлоатирането, колко пари е струвало. Колкото повече мнения и инфо толкова по-добре.
Според мен един от основните проблеми е с какво ще се замени съществуващия резервоар и как ще се монтира помпата. Има ли производители на резервоари, които могат да го направят, друг по-малък, пригаждали се нещо от друг модел на VW, дали сами може да си направим резервоар и от какъв материал, как може да прекроим този и т.н. Всичко каквото се сетиме.
ЕДВА ЛИ ИМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК, КОЙТО СИ КУПУВА КОМБИ, ЗА ДА НАПЪЛНИ БАГАЖНИКА С БУТИЛКИ. пОВЕЧЕТО СМЕ СЕМЕЙНИ ХОРА С 2 ИЛИ ПОВЕЧЕ ДЕЦА.
ТАЗИ ТЕМА 100% ЩЕ Е ПОЛЕЗНА ЗА ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ ГАЗОВА ИЛИ В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ СИ МОНТИРАТ. И НАЙ-ВАЖНОТО ЩЕ ЗНАЯТ ДАЛИ ТОВА Е ВЪЗМОЖНО, МАКАР И СКЪПО.