Днес ходих при газаджия, който само като ми погледна изпарителя от пръв поглед вика, че е холандски - за смяна. Тръгна да ми слага на отвора на тръбата на карбуратора банд и съответно му викам, че не искам такива изпълнения по колата си и съответно си тръгнах.
Та въпроса ми е! Има ли някакъв филтър, мембрани или нещо друго, което може да се види(смени) преди да се сменя целия изпарител. На каква цена вървят изпарителите?
Причината поради, която търся газаджия - не върви така както трябва да върви(няма мощност на газ) и има висок разход на гориво!!!
Голф 2 1990г. 1,6 ЕЗ
Холандски изпарител
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Холандски изпарител
Тоя газаджия е менте,обади се на Мачийн от форума или на някой друг истински маистор.Golf_2 написа:Днес ходих при газаджия, който само като ми погледна изпарителя от пръв поглед вика, че е холандски - за смяна. Тръгна да ми слага на отвора на тръбата на карбуратора банд и съответно му викам, че не искам такива изпълнения по колата си и съответно си тръгнах.
Та въпроса ми е! Има ли някакъв филтър, мембрани или нещо друго, което може да се види(смени) преди да се сменя целия изпарител. На каква цена вървят изпарителите?
Причината поради, която търся газаджия - не върви така както трябва да върви(няма мощност на газ) и има висок разход на гориво!!!
Голф 2 1990г. 1,6 ЕЗ
- RADO 8463
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_2 написа:Днес ходих при газаджия, който само като ми погледна изпарителя от пръв поглед вика, че е холандски - за смяна. Тръгна да ми слага на отвора на тръбата на карбуратора банд и съответно му викам, че не искам такива изпълнения по колата си и съответно си тръгнах.
Голф 2 1990г. 1,6 ЕЗ
Колега твоята кола държи ли малки обороти?Защото моята върви доволно, но няма малки обороти.
Изпарителя ми е холандски, карах колата на трима майстори и всички ми ги оправят за два три дни и после същото.
Вече половин година "помпя" по светофарите като стар зилажия и съм решил да сменям изпарителя!!!
ПОЗДРАВИ

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
RADO 8463 написа:
Колега твоята кола държи ли малки обороти?Защото моята върви доволно, но няма малки обороти.
Изпарителя ми е холандски, карах колата на трима майстори и всички ми ги оправят за два три дни и после същото.
Вече половин година "помпя" по светофарите като стар зилажия и съм решил да сменям изпарителя!!!
ПОЗДРАВИ![]()
![]()
Постоянно ли няма малки обороти или само когато е студена, на бензин има ли ядове? При мен преди, когато е студена нямах малки обороти, но когато загрее добре - нямаше толкова ядове!
Закарах я преди време на майстор и засега нямам вече проблеми с малките обороти.
Как е разхода при теб?
- RADO 8463
- Автомобил:
- Двигател:
Постоянно ли няма малки обороти или само когато е студена, на бензин има ли ядове? При мен преди, когато е студена нямах малки обороти, но когато загрее добре - нямаше толкова ядове!
Закарах я преди време на майстор и засега нямам вече проблеми с малките обороти.
Как е разхода при теб?[/quote]
Да почти постоянно.В повечето случаи няма малки обороти- или ту идват и после като спреш някъде пак изчезнат.
Разхода е малко относителен.Градско ми гори 10 / 100 км., извънградско ми гори 7.5 това на газ.Но и аз не я натискам много, а и в София вече трябва да измервате не на сто километра градското а на мото час , защото изминаваш 2 км. за 1 час
ПОЗДРАВИ!!!
.org
Как е разхода при теб?[/quote]
Да почти постоянно.В повечето случаи няма малки обороти- или ту идват и после като спреш някъде пак изчезнат.
Разхода е малко относителен.Градско ми гори 10 / 100 км., извънградско ми гори 7.5 това на газ.Но и аз не я натискам много, а и в София вече трябва да измервате не на сто километра градското а на мото час , защото изминаваш 2 км. за 1 час

ПОЗДРАВИ!!!

Върни се в “Автогазови уредби”