"Къде са ни европейските пътища?"

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ta6koo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ta6koo » Пон 31 мар 2008 18:37

това пък е другата простотия хората минали направили улицата както трябва и на следващия ден дай ве4е от там да минаваме със 140 е за туй намя да видим хубав път скоро!!!!!!

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 31 мар 2008 18:39

Ами аз пък имам наблюдения от доста пътища, не само в София. По принцип не обичам магистрали, предпочитам по-заобиколните и забутани пътища. И твърдя, че всички пътища, освен основните пътни артерии, са в окайващо състояние. Доколкото знам, пътищата в градовете не се финансират от винетки, а от общински бюджет. Моля ако греша, някой да ме поправи.
И нека не се залъгваме: тези, които нямат пари да си купят винетки, нямат пари и да карат колите си. Едва ли един човек в провинцията, който навърта по 5000км годишно, допринася особено за разбитите пътища. Пътищата се разбиват от тежки автомобили - камиони, автобуси, джипове.
С две думи проблема според мен не е в това, че хората не си купуват винетки, а в далаверите в пътностроителните компании. Чувал съм от хора, които се занимават с това от години за какво става въпрос, и че асфалта, който се полага в момента няма нищо общо с този, който се е полагал преди години. Качеството е много по-лошо. И това не е от нямане на пари, защото за ремонт на пътища се плаща колкото трябва. Просто разликата влиза в нечий джоб.
Колкото до това какво плащам - имам две коли, и на двете имам целогодишни винетки. Явно съм най-големия балък :roll:

Последна промяна от ACCELERATOR на Пон 31 мар 2008 18:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Пон 31 мар 2008 18:41

Ма чакайте ние в Европа ли сме :shock или на самотен остров :idea:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 31 мар 2008 18:50

ta6koo написа:това пък е другата простотия хората минали направили улицата както трябва и на следващия ден дай ве4е от там да минаваме със 140 е за туй намя да видим хубав път скоро!!!!!!

по добре със 140 напред отколкото с 5 назад без да гледам !!!!!!!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 31 мар 2008 18:53

Аз съм доволен от пътищата. За толкова пари - толкова!

Като стане 0.10 лв. на километър таксата за магистралата и София - Бургас струва 35 лв само за да ползваш магистралата в едната посока ще ви питам :wink: Тогава сигурно тия същите бакшиши с лепенките пък ще протестират, че им е скъпо и не искат магистрали, а дупки!

Потребителски аватар
ta6koo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ta6koo » Пон 31 мар 2008 18:55

ACCELERATOR написа:Колкото до това какво плащам - имам две коли, и на двете имам целогодишни винетки. Явно съм най-големия балък :roll:

Изобщо не си балък и аз си плащам всяко задължение но градовете ни е са заприличали на бомбандирани, във Варна е АД и за това ще си залепя една лепенка колкото и смешно да е!

Потребителски аватар
ta6koo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ta6koo » Пон 31 мар 2008 18:58

Ludia написа:по добре със 140 напред отколкото с 5 назад без да гледам !!!!!!!

то пък в град със 140 напред и да гледаш и да не гледаш си пътник от всякъде

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 31 мар 2008 18:59

ta6koo написа:
ACCELERATOR написа:Колкото до това какво плащам - имам две коли, и на двете имам целогодишни винетки. Явно съм най-големия балък :roll:

Изобщо не си балък и аз си плащам всяко задължение но градовете ни е са заприличали на бомбандирани, във Варна е АД и за това ще си залепя една лепенка колкото и смешно да е!

Във Варна наистина е ад - пътищата са много неравни. То не са толкова дупки, колкото неравности. Канализационните шахти или стърчат 5см над земята, или обратното - минаваш през тях и пропадаш.
И да - главните междуградски пътища са ОК, но излезеш ли от тях - жална ти майка. :roll:

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Пон 31 мар 2008 19:02

Трябва да се увеличи таксата за транзитно преминаващите турски тирове :idea:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 31 мар 2008 19:48

преди 3 месеца се проби дупка на пътя Венец - Карнобат...доста солидна при това.преди 3 дни минах от там още си седи.тези които пътуват по-често извънградско като мен мисля виждат тези неща.
пътя Карнобат-Бургас които направиха за прикачване към магистралата е целия на вълнички и като мина от там имам чувството че съм на лодка.
на същата тази магистрала някой е прелетял през мантинелата от едната в другата посока поне преди месец и още си стои така....
та аз не виждам голям напредък въпреки оскъпяването на винетките

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Пон 31 мар 2008 20:06

Здравейте колеги :)
Нямах сила да изчета цялата тема, но съм наясно за какво хулене става въпрос :wink: ... иначе ми дойде идеята да се направи една тема, където да се публикуват интересни снимки от БГ пътищата. То е ясно, че са смрад пълна, но да споделяме, до какви мащаби се стига. Досега из любимата ни столица няколко пъти съм свалял ножа, а извънградско съм се потрошвал по-сериозно :roll: Та ако има желаещи да започнат темата, че в момнета нямам подходящи материал ... :?:

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Пон 31 мар 2008 20:16

Имаше една много хубава тема, мисля на Win 98 по този въпрос, но не ми се търси. Много добре обяснено защо нямаме по-хубави пътища и защо реално пътищата ни не са толкова лоши колкото си мислим.
Аз съм доволен от това което имаме като пътища като цяло. Плащам си абсолютно всички данъци, такси, винитки и т.н и на фона на километрите който правя по тези пътища за тези пари немога да искам повече. :D
Проблема е че от всеки инфраструктурен проект в тази държава трябва да се налапат прекалено много хора и затова всичко се бави и е с кофти качество.
Другия проблем е че прекалено малко европейци има в тази"европейска държава" за да имаме европейски пътища. Като гледам как се кара по лоши пътища представям си ако всички пътища са перфектни.
На такъв манталитет, такива пътища :D

Последна промяна от jettro на Пон 31 мар 2008 20:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пон 31 мар 2008 20:17

Замислете се за друго нещо! Половината от цената на всеки литър гориво са акцизи и данъци които отиват в държавната хазна и по принцип трябва да служат за поддръжка на пътната инфраструктура! Това са страшно много пари, многократно повече от винетките. Представете си над един лев за всеки продаден литър бензин!

http://www.broker.bg/content/view/2983/97/

Никой не знае какво точно се прави с тези пари!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 31 мар 2008 20:36

честно казано не бих си сложил
знам че ползата ще е 0
хората от които зависи състоянието на нашите пътища няма да я видят,а и да я видят-няма да се трогнат
така че тая лепенка само ще завърши вида на моя "пернишки тунинг" mhihi

Потребителски аватар
valeto 150hp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valeto 150hp » Пон 31 мар 2008 20:39

Нямя ги къде са :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”