Искам да попитам откъде минава кабела за антената на Г4??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
miro82
Автомобил:
Двигател:

Искам да попитам откъде минава кабела за антената на Г4??

Мнениеот miro82 » Пон 31 мар 2008 7:45

Момчета прекъснал ми се е някъде кабела за антена и радиото бачка отвратително. Някой знае ли откъде минава кабела за антената и как най лесно мога да достигна до него?
Също някой ако е имал подобен проблем и може да сподели как го е замерил и е отстранил проблема моля ви да сподели...
Благодаря!!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 31 мар 2008 8:53

Може от влагата да се е прекъснало жилото от самата антена.Леко трябва да се открехне тавана отзад и да погледнеш от долу атнената за лоша връзка с кабела.

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Пон 31 мар 2008 9:55

pas1.8mi написа:Може от влагата да се е прекъснало жилото от самата антена.Леко трябва да се открехне тавана отзад и да погледнеш от долу атнената за лоша връзка с кабела.

Погледнаха ми я момчетата от техномаркет които монтираха СД-то и ми казаха че всичко е наред там ама някъде бил прекъснат кабела :( :( :(

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Пон 31 мар 2008 16:01

Кабелът е много здрав и ако се къса то ще е в двата му края: към антената или буксата към радиото.Има и трети вариант ,да имаш "антенен усилвател".В този случай е необходимо да се подават +12в от радиото към антената по допълнителен проводник.Ако там е без захранване при включване на радиото ще се държи,че все едно е без антена.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 31 мар 2008 21:08

И аз мисля че е почти невъзможно да се прекъсне кабела като се има предвид че не минава през движещи се места по-скоро е нещо от рода на това което каза колегата с антенния усилвател или нещо при буксата !

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пон 31 мар 2008 21:33

Аз имах скоро такъв проблем но лесно го отстраних беше прекъснала буксата която влиза в cd можеш да го отвориш да го погледнеш ако е прекъсната тънката жица е нормално да ти прави проблеми.

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Пон 31 мар 2008 22:53

Аз пък имам съмнения, че проблема е в самата антена и по-точно в гъвкавата и част в основата където се прегъва. Точно там мисля че е прекъсната иначе почти няма шанс да се скъса кабела!!! Нека някой ако е запознат с устройството да каже!

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Вто 01 апр 2008 7:54

Снощи я гледа един уж добър майстор смени буксата която влиза в СД-то и каза че ще се нормализират нещата но нищо не стана. Върнах се пак замери основата на антената там имало някаква джаджа уж и тя работела но сигнала до СД -то е супер гаден пращи като за световно. И тогава майстора каза явно е скъсан кабела ще трябва да разглобим и да намерим проблема или да опънем нов кабел :shock :shock .
Малко съм притеснен да разглобяваме всичко??
Някой знае ли откъде минава този скапан кабел и някой имал ли е подобен проблем??

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Вто 01 апр 2008 9:08

Доколкото съм запомнил,кабелът минава : от радиото-през арм.табло-лявата гредичка на купето към тавана-таван-антена на тавана.В случая трябва да се прегледа връзката към антената.

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Вто 01 апр 2008 9:16

pas1.8mi написа:Доколкото съм запомнил,кабелът минава : от радиото-през арм.табло-лявата гредичка на купето към тавана-таван-антена на тавана.В случая трябва да се прегледа връзката към антената.

Значи през тавана минава аз си мислех че минава по пода??

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Вто 01 апр 2008 16:35

miro82 написа:
pas1.8mi написа:Доколкото съм запомнил,кабелът минава : от радиото-през арм.табло-лявата гредичка на купето към тавана-таван-антена на тавана.В случая трябва да се прегледа връзката към антената.

Значи през тавана минава аз си мислех че минава по пода??

Колега пиши на лично на Dogggg и той ще ти обясни за какво иде реч !!! Антената има усилвател, който се активира посредством дросел.....аз не съм го правил, затова ти казвам да го питаш Dogggg !!! :wink:

Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Мнениеот Vask0 » Вто 01 апр 2008 20:40

Като стана дума за усилвател искам да питам нещо!Абе казаха ми че тоя усилвател пречел на радиото!И като си пусна радиото не се чува кристнално докъто като си пусна мп3 няма проблеми?Някой да е имал подобен случай?

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Сря 02 апр 2008 9:57

Vask0 написа:Като стана дума за усилвател искам да питам нещо!Абе казаха ми че тоя усилвател пречел на радиото!И като си пусна радиото не се чува кристнално докъто като си пусна мп3 няма проблеми?Някой да е имал подобен случай?

Ще го проверя това захранване на антената че вече и аз незнам от какво е този лош сигнал- тези майстори могат да побъркат човек

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Пет 04 апр 2008 7:13

Vask0 написа:Като стана дума за усилвател искам да питам нещо!Абе казаха ми че тоя усилвател пречел на радиото!И като си пусна радиото не се чува кристнално докъто като си пусна мп3 няма проблеми?Някой да е имал подобен случай?

Май не си запознат с различните горни граници на честотите при Радио и ЦД.Накратко при ЦД горната граница на честотата е с поне 5 К Херц над тази на Радиото(аудио сигнала).За това при ЦД чуваш по-чист звук :wink:

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 04 апр 2008 8:25

pas1.8mi написа:

Май не си запознат с различните горни граници на честотите при Радио и ЦД.Накратко при ЦД горната граница на честотата е с поне 5 К Херц над тази на Радиото(аудио сигнала).За това при ЦД чуваш по-чист звук :wink:

А пък ти ми кажи твойто ухо до колко килохерца чува ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”