Помощ за ел изпарител Старгаз

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
IFA_Racing_Team__DDR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Помощ за ел изпарител Старгаз

Мнениеот IFA_Racing_Team__DDR » Вто 01 апр 2008 14:32

Здравейте колеги, скоро се газифицирах и дасега не съм въобще доволен от операцията. Като начало да кажа че двг е 1.3 карбуратор, сложих му горна плочка и електрически изпарител Старгаз. Колата върви доста добре, но пали много трудно - дави се май от системата за обогатяване която се включва автоматично като дам на контакт :( и показва среден разход от 12л. на 100км. Често ми прави проблеми и с празния ход - често гасне. Та искам да попитам как се регулира този тип изпарител - има един бронзов винт отдясно на него и един винт на тръбата към плочката.

П.П. Забелязах че като завих малко винта на изпарителя колата взе да пали по лесно - явно съм намалил газта към обогатителя, но пък в преход от празен ход към средни обороти двг доста се забива.

Благодаря предварително на отзовалите се!

Потребителски аватар
EmbaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EmbaTa » Вто 01 апр 2008 16:55

Колега, само ще ти кажа да не си даваш парите при газаджиите, изпробвай си различни положения на врътката и както ти харесва най много, така си я остави!!!

Потребителски аватар
moni.sim 1,6
Автомобил: Audi A4
Двигател: ADR 1998

Re: Помощ за ел изпарител Старгаз

Мнениеот moni.sim 1,6 » Вто 01 апр 2008 20:44

Монтирал съм няколко изпарители от тази марка и като цяло не са лоши ,но докато улегнат на пълно мембраните искат няколко донастройки.Пробвай колега с винта който е на изпарителя и си регулирай оборотите на празен ход на топъл двигателлМисля,че ще успееш да се справиш и сам :D

Потребителски аватар
IFA_Racing_Team__DDR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IFA_Racing_Team__DDR » Чет 03 апр 2008 10:57

мерси за отговорите, ще пробвам и ще пиша какво стана

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 04 апр 2008 20:12

Ако искаш докарай я да я настроя, ако ли не - писал съм тонове по въпроса - ЧЕТИ!

Потребителски аватар
IFA_Racing_Team__DDR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IFA_Racing_Team__DDR » Вто 08 апр 2008 13:50

The_Machine написа:

Ако искаш докарай я да я настроя, ако ли не - писал съм тонове по въпроса - ЧЕТИ!

--------------------------------------------------------------------------------

значи машината засега се оправи и върви, тея дни ще засеча разхода и ако пак е голям с радост ще ти я докарам да я видиш :) , даже ако може да измислим и нещо със спукания поплавък ще съм мн радостен :D

П.П. Търсих онзи сервиз за газови който ми каза, но безрезултатно. А и ако реша да правим нещо как си с времето в четвъртък и петък?

Потребителски аватар
valcosel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valcosel » Вто 08 апр 2008 14:16

Колега провери си кабели и прочие дали всичко е на ред! Тогава бъзикай по изпарителя.Но ако бях на твое място щях да дам 25лв за газова диагностика!

Потребителски аватар
IFA_Racing_Team__DDR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IFA_Racing_Team__DDR » Чет 10 апр 2008 9:11

проверих кабелите, всичко е ок
сега пак засичам разхода и ще пиша какъв е

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 11 апр 2008 21:08

IFA_Racing_Team__DDR написа:The_Machine написа:

--------------------------------------------------------------------------------

значи машината засега се оправи и върви, тея дни ще засеча разхода и ако пак е голям с радост ще ти я докарам да я видиш :) , даже ако може да измислим и нещо със спукания поплавък ще съм мн радостен :D

П.П. Търсих онзи сервиз за газови който ми каза, но безрезултатно. А и ако реша да правим нещо как си с времето в четвъртък и петък?

Какъв сервиз съм ти казал?!
Четвъртък и петък съм с времето зле - бачкам до късно, пък и далечко - в Разлог :-D

Върни се в “Автогазови уредби”