Какво мислите за студентските бригади в USA ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 31 мар 2008 23:23

Първо да харесам някаква работа и да ме одобрят, след което ще се похваля тук и вече след време ще ме изпратите за известно време :) Благодаря !

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Вто 01 апр 2008 8:44

Stivi написа:Предполагам че всички които говорят за работа като шофьор /независимо на какво/ имат предвид че ще се кара само по GPS понеже иначе ми е много интересно как ей така отиваш в Америка и ти дават да караш такси в град дето не си знаел че съществува изобщо ?? А за голям бус или камион не трябва ли да имаш съответната категория ??

Ахам. За такси ти искат не само американска книжка, ами трябва книжка от същият щат. За камион и за рейс си требе ''комършъл'' и специялно за маршрутките на Кейпа(понеже ги споменаха) са само с работни визи и изкарват книжката там на място и чакат за нея около месец(т.е. стоиш без работа и без кинти около 30-40 дни). Иначе ако караш там кола, като се върнеш тук трафика ще ти се стори кошмарен, а хората пълни самоубиици :D

Потребителски аватар
XaBaTa™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XaBaTa™ » Вто 01 апр 2008 9:17

И аз бих ти препоръчал MA като щат!
Шоферче си е най-добре, ето това беше мойто возило през 2005-та mhihi
П.П. Карах си го с BG книжката, а дали имах право - така и не разбрах :wink:

Изображение

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Вто 01 апр 2008 9:24

такси е супер тарикатско..едно аверче изкарваше над 200$ всеки ден...книжка се вади точно за 1 4ас ..със подаването на документи, писмен изпит и шофиране и вземане на книжката и струва 30 $ !!!!!
книжката за листовките е 10 листа и е супер лесна..а шофирането на автоматик е елементарно ! Американците са ОЛИГОФРЕНИ !

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 01 апр 2008 10:18

XaBaTa™ какво точно си правил с този камион ?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 01 апр 2008 10:46

XaBaTa™ написа:П.П. Карах си го с BG книжката, а дали имах право - така и не разбрах :wink:

Ха ми то по островите си е така. Ние редовно си пиехме вечер с полицията и как да ми пише тикет после :lol:
Иначе това се кара с Comercial Driving Lisence, който се вади доста трудно ;)

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Вто 01 апр 2008 11:44

Айде стига с тези пари! То е ясно, че мултимилярдер няма да стане, особено с този нисък долар. А и аз си мисля, че момчето си има пари (имайки предвид мпс-то, което кара :lol: ) и не отива да изкара милионите долари, та като се върне тук от "гурбета" да е страшния баровец с лаптопа и новата кола :lol: . Мое мнение е, че има и други неща, заради които си заслужава да отидеш ако това искаш и ти е на сърце. :wink:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 01 апр 2008 14:07

Утре ще ходя до фирмите че днес нямах време .... ако стане стане ако не живи и здрави :) Но ми се ходи много там :)

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Вто 01 апр 2008 17:55

group® написа:
XaBaTa™ написа:П.П. Карах си го с BG книжката, а дали имах право - така и не разбрах :wink:

Ха ми то по островите си е така. Ние редовно си пиехме вечер с полицията и как да ми пише тикет после :lol:
Иначе това се кара с Comercial Driving Lisence, който се вади доста трудно ;)

Под 14' ft. каросерия не ти трябва CDL. Може да караш с българската книжка за периода на визата като временно пребиваващ в страната.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 01 апр 2008 18:35

ами принципно ако си караш ей така имаш право с българската... ама ако с това си изкарваш хляба (и то работата ти е така да кажем всичко и е изрядно) ти трябва хамериканска книжка задължително... аз си вадих... иначе имам приятели и колеги дето работеха и с BG книжки... общо взето зависи от работодателя...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 01 апр 2008 21:20

А като съм с БГ книжка могат ли да ми лепнат глоба :)

Потребителски аватар
Respekt
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот Respekt » Вто 01 апр 2008 21:21

Абе longora,не искам да ти се бъркам...само давам мнение!Според мен колега не си заслужава!Първо не си заслужава от гледна точка на парите!Второ и много важно не те бръснат за нищо...държат се като с животни!аз съм бил два пъти на бригада единия път в САЩ единия в Англия и на двете места е едно и също само те спукват от работа и ти дават мижави пари!А здравето ти заминава за отрицателно време!и за каква екскурзия говори ме като ти няма да можеш да се обърнеш на страни...мислейки си само за едно и то е възглавницата!По добре си работи тука няма смисъл да си зарезваш всичко заради едните пари...повярваи ми на никои не са му нужни парите ако няма на кой да се опре(сигурен съм че и ти го знаеш) а там наистина няма на кои,аз чесно казано едвам издържах!и като видях какво е в САЩ реших повече да не се лъжа,но и мен така както и теб сега се опитват(не го казжам с лошо)ме подлъгаха!за това отидох в Англия,но сам се обедих че не е толкова цветно колкото ти го рисуват!а аз имах и сериозна връзка тук!надявам се с тебе да не е така (нищо лично)защото аз се побърках без нея,а тя какво преживя докато се върна...а и знаеш ги жените малко преувеличават,но все пак си страдат!Ако имащ сериозна приятелка колега не я оставяй,че на нашата връзка това повлиа много лошо!Не говоря за изневери,а за това че се отдалечих ме един от друг и това доведе до края на връзката ни(и м/у нас казано още тая жена ми е в акъла)!За това много хубаво си помисли преди да тръгнеш!Това са съветите ми надявам се да съм ти помогнал в тази голяма дилема! и Успех каквото и да решиш! :wink:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 01 апр 2008 21:28

Respekt благодаря ти за съвета и добре дошиъл във форума ! И аз имам сериозна връзка, но пък искам и аз да видя свят :( Ако не ми харесат офертите обаче ще си намеря работа тук катко ти казваш. Колкото до изчеждането там .. то и тука където съм работил ме правеха на нищо. Навсякъде май е така. Утре ще видя кой какво предлага и ако не ми хареса .. догодина, но съм твърдо решен да ходя :) А иначе при теб се е получило много кофти със приятелката ти :( Дано си оправите нещата между вас !

Потребителски аватар
Respekt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Respekt » Вто 01 апр 2008 21:39

Мерси за привтстването!колкото до прятелката ми от 1 година уж се оправят нещата...и явно няма и да се оправят!тва малко не е за този форум...но колега щом си имаш сериозна връзка мой съвет е от личен опит пак ти казвам..не бих рискувал!а и за момичето не ми се и мисли...ако много те обича ще и много тежко....дано не повлиае на връзката ви!А и наи-важното е да си имама те доверие и да се обича те!дано да е свяатна( а не като бифшата ми)и да си продължите и след това!Успех :wink:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 01 апр 2008 21:50

Ами свястна е уж пък ще видим :) Тъкмо ще си почине малко от мене :) Отново ти благодаря за съветите и :welcome_to_group

Върни се в “ОФФ-Топик - други”