Инфо за биене в волана при натискане на спирачките?РЕШЕНО

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Инфо за биене в волана при натискане на спирачките?РЕШЕНО

Мнениеот fox_vt » Чет 03 апр 2008 18:14

аве хора четох из форума за тва биене в волана който се получава при натискане на спирачките и не мога да разбера нещо значи и аз имам този проблем обаче ... както един колега беше казал че проблема мойе да е в датчик на ABS и аз отначало си помислих че наистина мойе и от там да е ! да ама абс би трябвало да се задеиства при такова спирачно усилие че колелетата да почват да блокират но ако не си стигнал това усилие просто абс не би трябвало да включва другия вариант е криви дискове да ама тва не всеки път се получава даже сам забелязал че когато се пускам по едно далго нанадолнище с много завои и на свободна следователно с много често използване на спирачки и на последната отсечка която е с перфектен асфалт вследствие ремонт на пътя като натисна леко колкото да поддържам скороста и волана направо ще се побарка значи тресе се соколо 1-1.5 см и се чува доста ясно биене или тракане отпред значи ако дисковетв са криви следствие загряването при използване на спирачката често при този наклон възможно ли е да се изкривяват от топлината още повече значи да уточня че по време на спускането тресенето е доста по малко и чак накрая на наклона става страшно
mod edit: dobrinb

Последна промяна от fox_vt на Съб 24 май 2008 21:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Чет 03 апр 2008 18:17

това го писах в форума на сеат и никой не можа да ми отговори ! тай като гледам тука има по големи майстори ако може някой да каже нещо по въпросааз май ми се струва че накладки май защото едва ли когато е студен диска няма да бие а когат се стопли ще бие

Потребителски аватар
kapacitet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kapacitet » Чет 03 апр 2008 19:51

При мене излезе лагер, килкото и странно да е , но впоследствие смених и дисковетв воглаве с накладките

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Чет 03 апр 2008 23:47

kapacitet написа:При мене излезе лагер, килкото и странно да е , но впоследствие смених и дисковетв воглаве с накладките
верно ли бе човек аз ме удариха преди 5-6 месеца и трябваше да сменя макферсон шенкел и шарнир +калник но както и да е дайе и джантата изправяха но интересното е че лагера на шенкела т е на главината го зех от моргата и той си беше добре ама аз си мислех да го отворя все пак да видя дали е читав ... епосле разбрах че не се отваря щот после не може да се зглоби ама все пак може лида е от него бах

golfffff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfffff » Пет 04 апр 2008 1:37

имах го същия проблем и се оказа от тампон на носача, направо колелото се мърдаше до неузнаваемост :D

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 04 апр 2008 8:34

тегава работа,при мен пьк си бяха дисковете.Ето затова по наклон-на скорост ;)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 04 апр 2008 8:47

Същата бира е и при мен.
Как реших проблема ли?
Смених си цялата предница :D
(Оказа се, че няма здрав чарк по нея)

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 04 апр 2008 9:23

При мен бяха криви дискове и като загреят спирачките повече ми тресеше наистина (след спускане по надолнище на спирачки).Чак след като ги свалих видях това :
Anbuch написа:Наложи се да тествам спирачките и вече всичко си е наред. Но тази седмица ще сменя "оригиналната" спирачна течност.
Разгледах старите дискове и забелязах ,че от външният край те са опирали изцяло в накладките ,но вижте от вътрешният край : от едната страна 40 мм са опирали ,а от другата само 36 мм. Това май може да се обясни единствено със изкривени дискове

Изображение

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 04 апр 2008 9:35

Трябва да се прегледа, от доста неща може да е :wink:

S2 aparati
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S2 aparati » Пет 04 апр 2008 12:48

Криви дискове

Потребителски аватар
Slimy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slimy » Пет 04 апр 2008 19:37

I az imah takuv problem pri men izlezna 4e edniq spira4en disk e kriv i se polu4ava edno solidno biene v volana kogato plavno natiskam spira4kite
Градски, използвай кирилица!
edit: radotom

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пет 04 апр 2008 20:06

И аз го имам този проблем на пасата ходих гледах дисковете нови са ми накладки джантите ги носих да ги гледат ми па има леко от какво е това бахт* ! :wink:

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пет 04 апр 2008 23:23

Anbuch написа:При мен бяха криви дискове и като загреят спирачките повече ми тресеше наистина (след спускане по надолнище на спирачки).Чак след като ги свалих видях това :
Anbuch написа:Наложи се да тествам спирачките и вече всичко си е наред. Но тази седмица ще сменя "оригиналната" спирачна течност.
Разгледах старите дискове и забелязах ,че от външният край те са опирали изцяло в накладките ,но вижте от вътрешният край : от едната страна 40 мм са опирали ,а от другата само 36 мм. Това май може да се обясни единствено със изкривени дискове

Изображение

ама човек те тея твойте дискове мноо зле бе :shock мойте са в каде каде по добро състояние ама как така след като загреят спирачките тогава почва яко да бие и тея накладки бах днес ходих да питам за тях 100 лв ехее имало едни други за 40 ама един чоп има от двете страни който е соколо 2 мм по широк от другите и си мисля да го пилна с ъглошлайфа пък и дисковетв и те 100 лв :evil: и сам решил докат не сам 100% сигурен какво е нема да купувам ама кат се знам какъв сам карък сигурно ще сменя всичко и накрая пак нищо няма да стане :cry:

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Съб 05 апр 2008 9:18

При мен наскоро имаше същото "тресене при леко спиране" и се оказа неравномерно полепнала кал по вътрешната страна на джантата. А вече се бях засилил за нови дискове!
На един приятел на Аудито се оказа от гумата. Баланс-машината казва ОК. На колата при лека спирачка гумата започва да се усуква неравномерно и волана тресе. Сложихме нови гуми на същита джанти и положението заспа.

Потребителски аватар
mimi1976
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mimi1976 » Пон 07 апр 2008 16:28

смени си дисковете и накладките с хубави

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”