странен "проблем" при ГТП

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

странен "проблем" при ГТП

Мнениеот DimoNN » Чет 03 апр 2008 18:50

днес минах на ГТП и той протече така: вкарвам предницата в тия барабани дето се въртят, онзи ми вика изключи от скорост и почва да върти барабаните, при което измерва голямо спирачно усилие на лявото предно колело!!!(да уточня че мери усилие на изключена скорост без спирачки!) и ми вика оооооо ти имаш голям проблем!! задържа ти спирачния апарат!... аз не мога да я пусна така колата, трябва да ходиш да си я оправяш някъде!!- с което направо ме хвърли от коня... викам му чакай бе нямам никакъв проблем с колата, дори не ми дърпа на една страна (което би трябвало да се случи ако задържа едното колело)... я дай пак вика, пак мери суче... и ааа не!- проблем имаш трябва да си го отстраниш... аз вече хем издивявам хем се чудя от какво може да е това... чакай малко ми вика и след 2 мин се връща с един друг човек... онзи ми вика изгаси колата и не давай на контакт- и О ЧУДО!!! колата няма проблем! всичко си е на 6!... и му вика: да знаеш че и новите поло-та са така... та въпроса ми е- онзи 2рия рече нещо че това било от АБС-а, но дали е от абс-а (ако да какво е обяснението) и дали е възможно да имам някаква система против занасяне (esp или там някаква си) защото нямам копчета за изключване на такава система...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 03 апр 2008 18:54

може.
EDS е системата-електроник дифренциалшпере.
тия барабани тръгват един по един а не 2та заедно и оттам едсто се шашва и почва да магари.
на теория поне. на практика не съм го виждал но така си го обяснявам.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 03 апр 2008 19:05

мерси васко за експресния и точен отговор:)

cceeccoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cceeccoo » Чет 03 апр 2008 20:14

Ако имаш проблем с ГТП,драсни ми едно ЛС ще помагаме!

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 03 апр 2008 20:55

ами колата да чукам на дърво няма проблеми... просто онзи явно с прегледите беше нов и не му бяха ясни някои тънкости... благодаря за подкрепата все пак!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”