Нов вид изнудване от полицаи! епизод 2 - стр 4.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 03 апр 2008 23:12

Абе не знам вече... Имам чувството, че вече цялата държава се е побъркала, всеки си прави каквото си иска, на никой не му пука - пълна анархия :roll:

АБСУРДИСТАН :evil:

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 04 апр 2008 7:11

golfer написа:
red rider написа:[... Карах с 52 км в час при ограничение 50 км !!!!! Акта ми излезе 30 лв ....

това е невъзможно!
за 2 км/ч. и радара няма да ги отчете щото е нагласен поне на 60...
а глобата 30 кинта беше от 30 до 40км/ч над ограничението.

Опс извинявам се чак се замислих :oops: погледнах си акта карал съм с 62 :oops:

Lyubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lyubaka » Пет 04 апр 2008 9:45

Полюционерите са еднакви навсякъде, така че всичките тия случаи не ме учудват никак. НО, не че ги защитавам(опазил ме Господ), но няколко човека си признават как са давали подкуп, като особено впечатляващо(поне за мене) беше това:
Последно през 2005 почерпих пекани Кат на входа на Русе / а неее на 15м км от Русе - горе на равното където е табелата при ограничение 50 влетях с 180 Хората разбрани почерпих ги / 20л/

Мисля, че от коментар няма нужда...
А иначе евала на хора като asentm(въпреки някои лични несъгласия с него), и за това, че въобще е писал възражение, и най-вече за това, което е написал в него. За съжаление в бантустана май човек като се държи човешки, му се качват на главата...

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 04 апр 2008 10:30

Bob.Baev написа:Само 2 въпроса имам.

Ако във всяка полицейска/катаджийска кола имаше GPS + камера, това дали щеше да се случва???

и

Защо според вас когато имаше такова предложение, то бе отхвърлено???

Наистина това е единственото решение на проблема. В целият цивилизован свят имат камери и микрофони полицаите само при нас няма, което води до отгвора на вторият въпрос.
Отхвърлено е защото всички тия боклуци няма да могат да се гушат ежедневно от рушвети. Няма да описвам моите премеждия с актове и фишове, но съм решил полицаи в катастрофа да видя няма да спра. Утайки.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пет 04 апр 2008 17:32

Айде стига моля ви се, кой ги дава тия рушвети?Полицаите в джобовете ли ни бъркат или какво?Тъй сме ги научили, сега ни е криво.Щото да минем по тънката лайстна.Държавата ни е виновна и толкоз, как ще й даваме.А това, че в повечето случаи сме виновни, не го коментирам въобще.Не че ги защитавам, но да гледаме обективно.Кой спазва някакви правила, съвсем елементарни: спираш, тръгваш, завиваш, мигача де е?Всеки ден ги гледам.Ограничения?Кой е виновен, полицаите ли?Не е виновен тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава.Стига сме гледали в канчето на държавата, дайте да си гледаме нашето.Държавата ни е дала закони и правила, повече няма какво да искаме от нея.Като ги нарушаваме, какво очакваме, потупване по рамото?Смея да кажа, че не е проблема в закона, а в нас.Ако сме жертви на полицейски произвол и манипулация, има къде да се оплачем и т'ва място не е някой форум.Който му стиска като на колегата по-горе, ашколсун.Може до утре да си приказваме колко са корумпирани полицаите и какво ли не за тях, но простата истина е, че ние ги правим такива.И ще си ги търпим и ще си ланкаме ей тука и полза никаква.

P.S.Платил съм над 300 лв. актове и глоби и знам, че заслужено съм наказан и не съм спорил грам.Но и не съм предложил една стотинка на никого, няма и да го направя.

Потребителски аватар
Golf_1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_1.6 » Пет 04 апр 2008 18:15

kickd0wn написа:
Bob.Baev написа:Само 2 въпроса имам.

Ако във всяка полицейска/катаджийска кола имаше GPS + камера, това дали щеше да се случва???

и

Защо според вас когато имаше такова предложение, то бе отхвърлено???

Наистина това е единственото решение на проблема. В целият цивилизован свят имат камери и микрофони полицаите само при нас няма, което води до отгвора на вторият въпрос.
Отхвърлено е защото всички тия боклуци няма да могат да се гушат ежедневно от рушвети. Няма да описвам моите премеждия с актове и фишове, но съм решил полицаи в катастрофа да видя няма да спра. Утайки.

Ако ще по 5 камери да им сложат пак ще се намери начин да се прикрият очевАдните факти. Това е България - страната на неограничените възможности!

Потребителски аватар
fresh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fresh » Пет 04 апр 2008 18:53

абсолютно ! :(

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пет 04 апр 2008 22:38

Пет лева да стане бензино , Я пак че си карам колата! Пет стотинки да напраат бензино , Я пак че си крадем бензин ! :wink:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 10 апр 2008 20:38

Специална промоция!
Вече и в София! Честито на печелившите! :roll:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=89503

:cop :rocketwhore :laser :whip

Модераторите - колкото и да заключвате „политическите“ теми, положението в страната ни все повече започва да прилича на разграден двор, и всеки си прави каквото си иска. А ние нищо не можем да направим, освен:
http://mediapool.bg/show/?storyid=138020

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 10 апр 2008 21:58

Навремето Дони бореше мутрите с песнички - сега лозунги от друг характер - :shock
С лозунги не става хора - не го ли разбрахте!!!
http://tatyana.hit.bg/materiali/bogati/ ... mberg.html
http://bgblacklist.blogspot.com/2008/02 ... _1798.html
Лидерът в кметската листа на социалистите Бертран Деланое обяви по телевизията, че е хомосексуалист, а неговата партия за първи път участва в гей-парада със собствена подвижна сцена, на която подскачаха травестити. Десният кандидат за кмет от РПР Филип Сеген, бивш председател на Националното събрание, изпрати поздравително писмо до председателя на арганизацията "Лесбийска и гей-гордост" Франк Делер, в което го увери, че подкрепя лозунга на гей-парада - "Хомофобията - социално зло".
Комунистите се включиха в дефилето, облечени в тениски с отпечатан върху тях лозунг "За сексуално равенство и за равноправие". По маршрута на парада те налепиха стикери, представящи две кули Барби, бяла и черна, които се целуват под обяснителен надпис: "Само любовта противостои на неравенството".
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%B8%D1%8F
http://boikob.blogspot.com/2007/10/blog-post_7956.html
Вдигайте си колкото искате лозунги - :roll: :roll: :roll:
http://www.geocities.com/svaglenov/masoni.htm
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0% ... 0%B4%D0%B0
http://www.bgsviat.narod.ru/
Само нема да се плашите - всичко е уточнено и разпределено
Чакаме Нео да разбие матрицата! :wink:

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 11 апр 2008 11:06

ами да ви кажа последната ми случка... карам си с приятелката по околовр. в посока люлин и на светофара на суходол до киров светва жълто и аз спирам и бях първи.. полицая е до мене (около 20 годишен с ледена физиономия (приличаща на ГЪ*) и със слънчеви очила (въпреки че беше облачно))... стоя аз на светофара и чакам зелено.. аха да светне вече и щрак-палката... аз естествено яко псувам вътре... но отварям прозореца и вадя документите кротък... документите изрядни... но оня олиго*** казва- личните карти и на двамата!?!?!?!? давам ги вече недоволен... след което излезте и отворете багажника!... излизам аз вече очевидно бесен и отварям багажника... тоя казва "виждам жилетката, сега ми покажете пожарогасител!"... аз вече не се сдържам и му викам е защо е целия тоя зор?!?!?... показах му и въпросния пожарогасител и тоя почва:" нали си чул какво каза министъра румен петков по едно предаване?" и аз викам ами нямам възможност да слушам и гледам всички предавания в които дават МИНИСТЪРА РУМЕН ПЕТКОВ.... ами това нещо което си сложил отпред на стъклото е забранено( става въпрос за радар детектора).... аз му викам напротив- не е забранено, много добре съм запознат кое е забранено... при което следва със същата ледена физиономия:"чакай малко и надува свирката (професионално) и вика другия полицай от другата страна на пътя (демек аз да се стресирам)... и почват- това е антирадар и е забранен!... аз им викам първо това не е антирадар, а радар детектор, второ не е забранен, трето той дори не е включен, и четвърто вие дори нямате радар?!?!?!? ако само ме спирате да ми губите времето и да се заяждате, просто нищо няма да постигнете!... тоя въпросния младия с очилата ми вика "не е моя работа да знам дали е включен или не"... ами викам погледнете го по-отблизо, ако си сложа ароматизаторче пак ли за антирадар ще го броите?... министъра, ми вика, ги забрани тия устройства! аз пак му казвам: много добре съм изчел какво е забранено и пак повтарям това е радар детектор който с нищо не влияе на вашата "техника" още повече че вие такава нямате, а и моята не е включена!!!... добре как действа радара ми вика! при което аз направо се засмях!-ами викам вие ми обяснете как действа и слушам:... оня почва -излъчва сигнал, който се отразява и се връща и се приема... аз му викам ха така: сега аз ще тти обясня как действа радар детектора и каква е разликата: радар детектора приема точно тая излъчена вълна както и редица други и нищо повече, т.е. дори и да е пуснат, дори и вие да сте пуснали вашия радар, няма как да смути каквото и да било!... почва дежурния въпрос" а вие какво работите?" ами комуникационен инженер съм и просто ми е много интересно да ми се заяждате точно за това.... ами вие къде сте тръгнали ми вика... отговарям "едва ли ви влиза в работата аз къде отивам, но отивам в люлин, някакъв проблем ли има?"... ами щом отивате в люлин най близкото поделение е в люлин, ще го занесем там да кажат влияе ли или не... ами викам АЙДЕ ДА ХОДИМ!!!!... при което оня вика изчакай и отива в колата при оня с очилцата, който междувременно беше спрял друг за проверка и след малко се връща и ми вика ето ви документите, да не ви губим повече времето и нашето, махнете го от там щом не го ползвате... аз си взех документите и му викам: защо да го махам? там му е мястото няма да го махна... и си се прибрах и си потеглих.... а кажете ми вие сега какво целяха въпросните господа? на тия които не се досещат аз ще им кажа: целяха 10-20лв! освен това да допълня, че вече 11 години стаж нямам нито един фиш и нито 1 глоба! (да чукам на дърво)... тяхното си беше чиста гавра (което не може да се случи в една цивилизована държава), и така е постоянно, като винаги се цели сплашване от тяхна страна за да извадиш 10-20лв...

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 11 апр 2008 12:13

Питам се защо само шофьорите се проверяват дали са изрядни. Няма ли някакви органи, които да обикалят цивилни из улиците и да проверяват дали служителите на реда :cop си вършат работата или само се чудят каква простотия да изръсят и как да си изпросят някой лев :dontknow: не е сложно ама как да го направят след като ще се установи, че няма по голям некадърник от едно надъхано ченге :roll:

Lyubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lyubaka » Пет 11 апр 2008 12:48

Stefan,
Няма ли някакви органи, които да обикалят цивилни из улиците и да проверяват дали служителите на реда си вършат работата или само се чудят каква простотия да изръсят и как да си изпросят някой лев
, през 2006-та бяха направили следния експеримент в
Трето и Четвърто РПУ в София. Тогава се проверяваше как реагират униформените, когато при тях се появи съвестен гражданин, намерил чанта с пари и документи. Резултатите бяха плачевни.
В едното районно двама сержанти взеха парите и изхвърлиха чантата в контейнер за смет, а в другото шестима униформени си направиха обилна вечеря с китайска храна

По принцип идеята беше подобни проверки да се направят във всички районни, но в крайна сметка се отказаха, защото иначе щеше да се наложи да изпоуволнят сумати ушеви... Пък те-кой на тоя човек, кой на оня...
Та така-наивно е да се очаква нещо да се промени...

Потребителски аватар
sarbinoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sarbinoff » Пет 11 апр 2008 13:00

Всички полицай са такива

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 11 апр 2008 13:02

ами аз съм случвал и на учтиви, ведри и разбрани... но може би защото преди това някой ги е "наял"... не знам...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”