Тъп въпрос - миене на двигател?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 03 яну 2007 15:57

Абе и на мен ми се струва малко като ромската логика"Колкот по-мръсен толкоз по-малко уруки хващат".

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 03 яну 2007 15:59

Никога не съм имал проблеми с миенето на двигателя :)

Потребителски аватар
Brani VW QUANTUM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Brani VW QUANTUM » Сря 03 яну 2007 16:22

мен ме беше малко страх също така като колегата MobilLife, но веднъж един майстор ми каза, че за да я прегледа, трябва да измия двигателя преди това. Попитах го дали ще имам някакви проблеми, не е ли опасно и т.н.? Той отрече.
Престраших се.... в една автомивка. Двигателят направо блесна.
Човекът , който изми двигателя, каза че няма проблем колата да се запали веднага, само да държа на високи обороти- над 2500. Тъй като трудно беше излизането назад, доста коли алабала.....и взех че изпуснах газта за момент и двигателя изгасна...направо изобщо отказа да пали. Чуваха се ужасяващи странни звуци...
Оказа се, че в делкото влязло вода..получило се конденз... Нкл мин не искаше да запали....направо глава ме заболя....Веднага дойде управителят на автомивката...навря се отпред под капака..изчисти със суха кърпа делкото...веднага след това колата запали! :P Този път успях да задържа оборотите. Карах на 3000-3500... Изсъхна си по време на карането. След това нямах абсолютно никакви проблеми.:)

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Вто 09 яну 2007 5:38

Хубаво е да се внимава с миеното :roll: тоест по накакъв начин да предпазим уязвимите части, наи добре да ги увием с наилон и чак след миенито да разопечатваме.Мои приятел пати доста от едно миене за това внимаваите :!:

Потребителски аватар
Dragan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragan » Вто 09 яну 2007 9:20

Снощи го мих за последно, беше наложително. Но съм забелязал, че на автомивката, който ползвам знаят как се прави това и до сега проблеми съм нямал !

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Вто 09 яну 2007 20:38

Rumen написа:Миенето на двигателя не е толкова страшна процедура ако се направи грамотно..

Абсолютно съм съгласен с всичко написано. Браво колега за отделеното време. :) Пробвал съм го многократно на колите си без последната и особенно номера с торбичките. За тези които се притесняват и искат да поомазнят тук там има спрейове за целта. Идеално вършат работа, а и после по лесно се мие напръсканото. :wink:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 10 яну 2007 0:05

Колеги патил съм си от миене на двигатели поради прекалено силните съставки в препаратите :maaad: - на Алуминия му се спира тока, става като нов, но там що има резба влезе ли препарат после я се измие, я не и хоп някоя шпилка изтърве..., така че внимавайте :!: , особенно който ма Алуминий по двигателя. Аз вече мия само с нафта и после на пароструйка исплаквам... :wink:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Сря 10 яну 2007 0:52

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 08 апр 2008 14:42

Някой ме пита преди време за поддържане на гумените елементи в двигателния отсек - ама :banghead: не можах да намеря темата - пуста склероза - та затва тук - препарата е
Extreme Nano-Tech Tyre Gel
http://www.turtlewaxuk.com/results.asp? ... 0&%20Tyre#
Изображение

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 08 апр 2008 15:37

Пръскам с меглио и после с пароструйка без да закривам каквота и да е :) Запали от раз :D
Изображение

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Вто 08 апр 2008 15:42

аз редовно с маркуча вътре пръскам обилно после препарат(къвто намеря :D )и после с яка струя навсекадеееееее и винаги пали от раз 8)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 08 апр 2008 16:34

веселин аз питах :shock виждам че ефекта е УАУ....колко пара това чудо

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 08 апр 2008 17:33

Smoke написа:веселин аз питах :shock виждам че ефекта е УАУ....колко пара това чудо

Към 8 кинта - става и за пластмаси , вътре из коша , но не и по брони и лайсни , че веднага лепне прах :(

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 08 апр 2008 18:54

караш колата до пароструиката на ОМВ но двигатела да не е горещ а топал леко и докато чакаш ред напръскваш със (меглиото-препарат обезмаслител- жълт 4лв. -от пикадили ) двигатела. ЗАГАРНИ САМО БОБИНАТА ДИНАМОТО И ДЕЛКОТО С КАБЕЛИТЕ С ТОРБИЧКИ АКО НЕ ТИ СЕ БЪРШЕ -МОКРА БОБИНА СТО ПРОЦЕНТА РИСК ЗА ПРОБИВ А ТАМ ТОКА НЕ Е МАЛАК След това ти идва ред отваряш капака и запукваш двигатела с топла вакса -топла сапунка едно от двете нека това става вечер кам 23:00h. хем няма много коли и да чакаш много. След това избутваш колата настрани с отворен капак без да я палиш поне 10 мин за секи случаи и си готов --НЕ ПРЪСКАЙТЕ ГОРЕЩ АЛУМИНИИ СЪС СТУДЕНА СТРУЯ ВОДА -- така си мия полото секи месец и сам без грижи

Потребителски аватар
kabelista
Автомобил: Skoda Octavia RS
Двигател: AUQ

Мнениеот kabelista » Вто 08 апр 2008 19:35

Въпреки ппедпазните мерки, при единственото миене на двигатела ми се "пукна" бобината на високото :roll: . Така че не бих го препоръчал без причина

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”