АБФ газифициране!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
bulr1dr
Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
Двигател: от 1600 до 3200

АБФ газифициране!

Мнениеот bulr1dr » Пет 07 мар 2008 23:20

Здравейте газаджий :D Така както е тръгнало рано или късно и аз ще трябва да се присъединя към вас :wink: Става въпрос за колата от гаража а именно GTI 3 16v, прекалено много си се кефя на колица и обичам да карам, но това не си е работа с тия заплати и тоя бензин :shock спрял съм се на газов инжекцион но имам няколко питания къде и какъв да си сложа! Изчетох всички възможни теми във форума и стигнах до заключението, че за този мотор най-добре ще е BRC или BIGAS тай като комп. са по-добри и могат да се настройват според колата! Целта, че не искам да загубя никаква мощност в каквито и да е обороти, ако ще и да харчи до 2л повече на газ! Моля да ми помогнете в избора и колегите сложили газова на такъв мотор да споделят резултати главно за вървежа :wink: То е ясно, че всеки ще хвали своето но все пак :D

П.П. Чух добри отзиви и за Tartarini но защо имат цена от 1000лв за ГИ!? :roll:

Потребителски аватар
Rakood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rakood » Чет 13 мар 2008 0:48

Bigas е твоята уредба тя е най-добрата на пазара в България от този вид инжекциони слагай и няма да съжаляваш. За Тартаринито не знам много но ако не се лъжа ползва същия софтуер като на Bigas но незнам колко е сполучлива като уредба.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 14 мар 2008 17:23

Само гледай инжекторите да са метрикс, а не валтек, защото имат по-голям дебит, тоест такива каквито трябват за твоя мотор. По-скъпи са с около 100лв, но са като за теб.

Потребителски аватар
spot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spot » Нед 23 мар 2008 21:03

купи си ловато там е истината 1400лв ас сам с такав

Rympo
Автомобил: Golf 7 TDI
Двигател:
Контакти:

едно мнение по въпроса

Мнениеот Rympo » Пон 24 мар 2008 12:44

Здравейте колеги , искам да споделя и мойто виждане по въпроса , не си бях сложил газ на колата (GTI 3 16v 150k) именно поради причината , че майстори много и накрая се оказва колата прецакана, видях на един мой приятел сложена някаква уредба OMVL, нищо не ми говореше но както върви на газ така върви и на бензин , когато се превключва от газ на бензин не се усеща, записах си час при тези майстори (!!!) и този петък който мина ходих да ми сложат уредбата.

Толкова с кеф дадени пари не съм давал никога , колата работи до 6 хил. оборота 1:1 със на бензин разхода извънградско при средна скорост 140-160 км е 8,2-8,4 а ако караш със 120 км ми даде разход 7,6, първоначално си помислих че компютъра лъже и се шашка нещо но напълних догоре и се оказа разлика 100-200 грама от сметката му, газовата уредба е със собствен МАР сензор и се настройва за всеки автомобил фирмата няма да я кажа да не е реклама цената е 1600 лева ако имаш интерес мога да ти кажа и повече информация

gaco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gaco » Чет 27 мар 2008 0:04

Rympo, кажи в кой сервиз монтираха системта и къде се намира :)

Потребителски аватар
sa6o_bandita
Автомобил:
Двигател:

Re: АБФ газифициране!

Мнениеот sa6o_bandita » Сря 09 апр 2008 19:46

можеш и с обикновена газова да го направиш

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: АБФ газифициране!

Мнениеот musura » Сря 09 апр 2008 21:38

sa6o_bandita написа:можеш и с обикновена газова да го направиш

Колега, хубаво е като казваш нещо, да го обосноваваш, за да може човек да прецени дали е правилно или не. А не на всеки въпрос във форума да пласкаш по две-три думи :idea: Примерно - въпрос "Къде продават такива фарове?" - твой отговор (по памет цитирам) "В магазина за аксесоари" :shock

Хайде поспри се малко и помисли, преди да пишеш, има ли смисъл от това, което пишеш.

Fifkata
Автомобил:
Двигател:

АБФ газифициране

Мнениеот Fifkata » Пет 11 апр 2008 12:51

Аз съм с Bardilini, но както колегата "group" каза и човека, който ми постави уредбата са ми сменени инжекторите с такива за по-голям дебит.
За сега съм доволен със 36л газ изминавам 400 км смесено като по магистралата 120 - 140 и в града с малко ръчка понякога. Проблеми нама, единственно зависи къде ще сипеш, аз лично предпочитам Топливо или ОМВ. Поздрави ще се радвам ако съм ви помогнал :wink:

Потребителски аватар
bulr1dr
Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
Двигател: от 1600 до 3200

Мнениеот bulr1dr » Пет 11 апр 2008 15:28

Колеги след много гледане и писане и т.н се отказах от ГИ. Така като гледам си е жив късмет да нацелиш хубава ГИ и хубав сервиз в който да ти я сложат. Всеки говори различно едни не са доволни от даден сервиз друго го хвалят, едни казват еднакво върви други до 5хил. об. трети до 6 хил..... та затова реших да си остана с добрия стар бенц :lol: Верно харчи си но какво да се прави, не ми се рискува с така и така читавия мотор :roll:
Благодаря на всички за отговорите! :wink:

П.П. Но все пак темата нека си седи, все на някой друг АБФ-аджия ще му е в помощ. Аз преди като гледах нямаше такава така че сега вече има :D

Върни се в “Автогазови уредби”