Лагерите (на колелата) тропат ли?
Лагерите (на колелата) тропат ли?
Става въпрос за предни лагери,възможно ли е да тропат постоянно?Знам,че лагерите би трябвало да вият.Ако е възможно да тропат как да установя със сигурност,че тропането е от тях?Ако колелата имат страничен луфт тоя луфт може ли да се обере като при задни лагери-със затягане на голямата гайка?
- audicabrio
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Явно не е от лагерите - за виене и дума не може да става,днес вдигах колата на крик,за да пробвам за луфтове-няма.А изпосмених всичко по предницата без къси накрайници и си хлопа без никаква разлика.Амортисьорите са здрави,не трепват въобще като клатя колата,нито пък издават някакви звуци,на тях им смених тампоните.Предницата си е стабилна,нито биене,нито носене...А като покарам 20-ина минути тропането почти изчезва. Къси накрайници могат ли да тропат?А рейка?-не усещам нищо на волана.Писна ми,смених някои неща без да са за смяна с ментаци,които не мисля,че ще изкарат дълго,това ме спира да изпосменя всичко.Тия дни сигурно ще сменя и тампоните на мотора.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:svetlin написа:[color=blue][b]Предните лагери [/b][/color]не тропат и не се натягат. Ако ти вият направо ги сменай.
да не искаш да кажеш,че ЗАДНИТЕ лагери като почнат вият се натягат?
аве не ве..
идеята е че задните лагери ако не са натегнати както трябва може да имат луфт...
при предните няма подобни натягания/ненатягания..
луфт мисля, че може да има и от предните.. ни пък чак да тропа..
- dudeotprolesha
- Автомобил:
- Двигател:
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен лагера, нито виеше, нито меляше. Когато подам газ на трета, осещах леко изместване на центъра. Демек ми завие леко. Когато свалих лагера, направо беше спекъл и беше започнал да лагерува на главината, та и нова главина. Извадих го на сол. И така нова главина, нов лагер, че и ново каре. Когато вдигнеш колата на крик, и почнеш да клатиш гумата се осеща луфт от лагера, освем ако не е разхлабена главината умишлено ( има вероятност да се обърка с луфт в накрайник, така че трябва да осетиш точно каде е ). Първите признаци на разбит лагер на преднца са, одвиване на гайката на главината, или по скоро приплескване на лагера и гайката остава хлабава. Не те съветвам да я натягаш, аз точно това направих. Такива истории с грес, натягане и т нт са твърде опасни и рисковани заради някакви си 50лв!
ПС.
Колега ако говориш за луфта навън и навътре, него си го има винаги, дори без него няма как да функционира цялото това задвижване с каретата.
Отново ПС.
Дали торпа? Чува се странен звън при дупки. Като удар метал в метал, но рядко!
Което според мен се дължи на хлабината на главината и карето се удря в лагера. 

ПС.
dudeotprolesha написа:виж дали полуоските имат луфт във скоростите.при мен това беше проблема.
Колега ако говориш за луфта навън и навътре, него си го има винаги, дори без него няма как да функционира цялото това задвижване с каретата.

Отново ПС.
Дали торпа? Чува се странен звън при дупки. Като удар метал в метал, но рядко!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”