Отново Паркинги и Гаражи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Отново Паркинги и Гаражи

Мнениеот filipov » Пет 11 апр 2008 17:42

Отварям тази тема, за да ви разкажа една историйка, която ми се случи преди две седмици. Не я разказах по-рано защото чаках развитие. Та значи:
На 02.04.08 г. паркирам си Туаранчето на бул. Хр.Ботев в София след Пиротска и си пускам SMS. Да отбележа, че 5 мин. се чудя какво да е съдържанието на SMS -а и накрая викам - ще рискувам пиша само номера и буквите. Спокоен тръгвамда си върша работата и си мисля " само да имат късмет да ми го заключат или вдигнат ще ги..." Между другото получих обратен SMS от Mtel че всичко е прието и имам право на престой 1 час. След 20 мин. се връщам и гледам СКОБА! А! Аааа, е сега им разказах играта - направо ще ги изравня с земята като валяк на нагорещен асфалт. Взимам бележката от стъклото и чета на нея бя-бя-бяя тел. за връзка 02... и 0887... почвам да звъня, звъна, звъня.... и така 15 мин. Или свободно или заето или ми вдигат и веднага прекъсват. Аааа, обикалям нагоре надолу още 10 мин. да видя някъде тяхна кола и да ги спра - НЯМА. Стоя и ги чакам, през това време Мтел ми праща известие, че ми остават още 5 мин. до крайния час.
Най-накрая се свързах с оператор и му обяснявам, че съм си платил с SMS, а съм заключен със скоба от контрольор 46 /така пишеше на бележката/.
Идват хубостиците след 5 мин. и им показвам изпратения SMS после получените потвърждения и т.н. Оня гледа и вика - "Ама SMS -са ви е с латински букви! - Закопа ме! И като ми причерня, и му викам " Абе льольо, някъде да е описано как да се пише?" - " Има го публикувано в Д.В." - "Е аз да не хода с ДВ под ръка или да го знам на изуст" му викам. Контрольора казва неможе да ти махнем скобата ако не платиш. Плати и после се жалвай където искаш. Платих! И се жалвах!
Върнах се в къщи и с жената спратнахме такава жалбичка, със снимки и с цитати от закона за защита на потребителите, че останах доволен от себе си.
Преди това обиколих целия бул.Хр.Ботев да снимам табелите за да покажа, че никъде няма упътваща табела за тези SMS -си как да се пращат.
Нося жалбата в офисът им на ул. Будапеща 17 и я давам на приемчика. Той я гледа и ми казва - "Няма да ви я уважат, токива постъпват по няколко на ден."
/Това отново говори красноречиво, че има нещо сбъркано в с-мата им/
Приема я и ми дава входящ номер. И чакам...
В Жалбата пиша, че искам да ми се върне една от неправомерно взетите суми, или тази от 9.90 заради скобата или тази от 1 лв или 1.20лв за SMS -a /незнам колко се плаща за SMS -а понеже и това не е упоменато. Пак нарушение на ЗЗП/
И днес получавам отговор от тях с препоръчано писмо /за моя сметка/ в което ми заявяват, че жалбата ми е отхвърлена защото информация за ползването на услугата е започнала да тече още преди да е въведена в употреба услугата. Демек аз съм длъжен като клиент да знам как се борави с тази услуга. Чудя се тогава като си купувам телевизор, защо в него има упътване от 100 страници, че и на български за всяко копче? Та аз до сега не съм ли виждал или ползвал телевизор? Отговорът е, че трябва клиента да бъде запознат с всички детайли за услугата за която ще ЗАПЛАТИ. /Пише го в ЗЗП http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd& ... ent_id=120 /
След като прочетох цялото им писмо и обяснения, че аз съм виновен, накрая ми пишат: " Тъй като във вашия случай не живеете в София за пръв път сте извършили таксуване с СМС и не сте получили от оператора указание за начина на изписване на регистрационния номер, ръководството на дружеството реши само за този конкретен случай да уважи жалбата ви и да ви възстанови заплатената сума за прилагане на принудителната мярка."
Така, и кой пак е виновен? Мобилния оператор :) - естествено!
Пишете жалби и се оплаквайте от всичко с което мислите, че са ви прецакали. Няма друго спасение за да се оправи държавата.
Успех на всички :)

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 11 апр 2008 17:46

хаха точно някъде преди 10-тина дена две седмици
мтел бяха разпращали как се пуска смс за паркиране
може ти да си причината

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Пет 11 апр 2008 17:49

Не го споменах в поста си, но сега ще го кажа, че и аз получих СМС от 113113 с обяснение как се паркира :) Но моят е от 08.04
Това е първото съобщение което получавам до сега с такова съдържание.
И аз си помислих същото :D

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пет 11 апр 2008 17:50

Демек искат СМС да е на кирилица?!?! :shock

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Пет 11 апр 2008 17:52

dermeister написа:Демек искат СМС да е на кирилица?!?! :shock

Не го бях забелязал до сега, но всички автомобили са с номера които имат еквивалент на латински букви
пример: САххххНМ или СОххххКВ
Буквите трябва да се изписват както са на рег. номер 1:1

Последна промяна от filipov на Пет 11 апр 2008 17:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
petkovsky
Черният лебед
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkovsky » Пет 11 апр 2008 17:53

каквато ние държавата такива сани управниците такива сани и законите. :twisted:

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пет 11 апр 2008 17:54

Еми точно това ме озадачи, нали затова сменяхме номерата, за да няма букви от кирилицата, които нямат еквивалент в латиницата. А тия искат смс на кирилица? Ебахти олигофрените. Ако съм си купил апарата от чужбина кво правя?

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пет 11 апр 2008 17:54

Та последно - на кирилица или на латица? С малки или със големи букви?

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 11 апр 2008 18:02

Каква кирилица след като всички букви, които съществуват в регистрационните номера са латински :dontknow: тия луди ли са :screwy

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Пет 11 апр 2008 18:05

Пишете номера с големи букви с латинския еквивалент. Всеки един номер може да се напише така както изглежда на колата и на СМС -а, но с латинските букви.
Ако ли не - пробвайте като мен и после пишете жалби :D

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Пет 11 апр 2008 18:09

а ако колата е все още с чужд номер, ко праим?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 11 апр 2008 18:20

dermeister написа:Еми точно това ме озадачи, нали затова сменяхме номерата, за да няма букви от кирилицата, които нямат еквивалент в латиницата. А тия искат смс на кирилица? Ебахти олигофрените. Ако съм си купил апарата от чужбина кво правя?

батко глупав ли си или се правиш?
СА,РК,Е,СО,М,ВР,ВН и т.н......
това кирилица ли е или латиница?

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пет 11 апр 2008 18:20

пак по темата..преди няколко седмици бях паркирал на синя зона..и свободни места мнго..и спирам си аз...и отивам при пачата..и и я питам..целия паркинг ли е синя зона и може да се спира с смс? и тя ми вика да...окей..върша кфот върша..идвам..и някъф паяк ще ми дига колата..викам мамичката ви мрасна...почнахме да се псуваме там..питам я оная кфо става нали каза че няма проблеми...и тя ми разправя..ма аз тука ли ви посочих да спрете..леле...щех да я умъртвя...та бил съм спрял на инвалидно место...и кат дойдел човека инвалид..съседната кола до мен..Х5 с инвалидна лепенка(горкия инвалид)..не можел да спре кат дойде щот съм спрял там...а има още 5 свободни места....знам че съм виновен че съм спрял на инвалидно и не съм се загледал..ама...бах ти....

Потребителски аватар
i_cenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i_cenov » Пет 11 апр 2008 18:21

Добре, преди няколко дни се чудех ако ми се наложи да пратя СМС буквите на кирилица или латиница трябва да са? В моя случай телефона ми не поддържа писане на кирилица, което много ме дразни, но какво да правя? Освен това както казвате няма номера със строго кирилски букви! До какъв извод да стигна? - че трябва да си купя нов телефон който има кирилица ли?, или просто българите да вземат веднъж да свършат нещо както трябва?

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Пет 11 апр 2008 18:26

lowrider написа:а ако колата е все още с чужд номер, ко праим?

Тогава я пишеш с латинските. Абе номера е да напишеш 1:1 това което виждаш на регистрационната табела.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”