VW GOlf 3 GTI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

VW GOlf 3 GTI

Мнениеот krastio » Чет 10 апр 2008 22:06

Здравейте колеги , искам да ми помогнете и този път . Проблемът е следният паля си колата тръгвам си в нея има 20 л. бензин , карам си карам си .. Спирам ( работа или нещо друго ) потеглям на 1-ва , натискам газта обаче някак си се едно неможе да поеме газта връща оборотите и ги сваля до 600 - 700 за стотни от секундата и пак ги връща в нормалните , исключвам от скорост форсирам я има лек проблем заглъхва и почва постепенно да поема газта след което се оправя , опитвам пак да потегля , и имам чуството , че ще изгасне , но неможе все едно няма мощност , от какво ли може да е , днес пак така обаче обратното , карам си без проблем , слизам да отида до едно место за 5 мин. връщам се карам 2 км. и пак почва все едно не и достига мощност .

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Чет 10 апр 2008 22:39

:arrow:

Потребителски аватар
kireto1219
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kireto1219 » Чет 10 апр 2008 22:47

mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
jeko01
Автомобил: pasat B5
Двигател: AFN 1.9 TDI

ok

Мнениеот jeko01 » Чет 10 апр 2008 23:23

колега , ако скоро не си сменял филтъра на бензина , бива да го смениш ,че наще бензини са супер...... mhihi mhihi

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Пет 11 апр 2008 6:14

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Пет 11 апр 2008 18:57

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Пет 11 апр 2008 20:42

Въздушен бензинов филтър. Центровка
Бензинова помпа според мен прави проблема може да се е запушила нещо или кабеляците който ходят да бензиновата помпа, ако са те не мога да ти помогна :( . Ако е помпата виж дали е поставена хубаво на мястоти си да не би, ти казваш че има 20 литра в резервара и ако помпата не е закрепена, тя ще си плува отгоре и затова става тоя номер.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 11 апр 2008 21:37

Тъйиии.. Съдейки от написаното под аватара ти, става въпрос за 2Е мотор.
Първо и най-вероятно: Свещи, кабели, палец+капачка. Евентуално комутатор+бобина, но по-малко вероятно.
След това е датчика за температурата на антифриза. Показва ти, че колата е студена и бичи много бензин, съответно- дави.
Има шанс да те будалка и ТПС-а (потенциометъра на дроселната клапа), но и това ми изглежда по-малко вероятно.

Хайде един допълнителен въпрос: Като минеш повечко разтояние и съответно колата загрее хубаво, прави ли го пак?
Иначе такова рязко заглъхване на обороти ми изглежда на нещо по запалителната система. Хубаво ще е да се завъртиш покрай някой елконаджия.

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Пет 11 апр 2008 23:18

Значи по горе съм казал карам я повече градско , датчика за бензина не ми работи но и сложих в същия ден 20 л. датчика за тем. мисля че също не работи , понеже градско почти не ми загрява , а и по въпроса ти , по горе казах , че ми направи същия проблем при минат 20 км. градско , слизам за 5 мин. от колата връщам се паля потеглям и почва да го прави но преди това не , само когато " не е на кеф " тогава не го прави иначе работи добре .

Още един въпрос , като я запаля привечер след работа за да излизам на вън , бензина много силно мерише от какво може и да попитам и 2-та датчика колко пари струват да си ги сменя :roll: ( бензинов , температура )

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Съб 12 апр 2008 7:28

Както каза РАДОТОМ ,и аз на свещи ми прилича наи много.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 12 апр 2008 8:13

krastio написа: Още един въпрос , като я запаля привечер след работа за да излизам на вън , бензина много силно мерише от какво може и да попитам и 2-та датчика колко пари струват да си ги сменя :roll: ( бензинов , температура )
огледай си маркучите,при мен се бяха понацепили и за малко да се запаля.Малко ги режеш и си готов :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 12 апр 2008 11:00

krastio написа: датчика за тем. мисля че също не работи , понеже градско почти не ми загрява , а и

Еее... човеко... Първо с това трябваше да започнеш!
Ако не работи температурния датчик и ти отчита, че двигателя е студен, а на практика той вече си е загрял, почва да ти блъска твърде много гориво и почва да дави.

Всъщност- ето какво препоръчвам: Отиди някъде на компютърна диагностика. Нека там ти кажат какво точно не е в час, защото щом и горивния, и температурния датчик нищо не отчитат, то възможно е техния проблем да е в таблото, само визуализцията.
След като разбереш какво точно не е наред с колата, тогава вече ще предприемаш мерки за отстраняване на повредите. Ще ти излезе много по-евтино, отколкото да сменяш нахалост!
Отделно, че предполагам, че и разхода ще ти падне с поне 1/3, ако проблема е термодатчика.

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Съб 12 апр 2008 13:40

Аз така или иначе , ще трябва да ги смета та ако може да ме информирате колко пари са нови и ако има 2-ра ръка :)

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Съб 12 апр 2008 17:47

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”