Добре дошъл на pavko

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пон 28 ное 2005 21:33

Добре дошъл колега, радвам се, че ставаме все повече въздухарите :D , колата ти е страхотна, завидно добре изпъната и има стил - поздравления 8) ! Ще бъде интересно да видим и още снимки, например на таблото и на реставрацията, сподели и как се сдоби с такива Поршеви джанти :wink: . Можеш да сложиш снимките на колата си в темата "Да си покажем гордостите...". :)

Последна промяна от BuGmaN на Пон 28 ное 2005 23:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 28 ное 2005 21:52

ДОБЪР СТАРТ! ПЕРФЕКТНА Е :wink:

Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

Re

Мнениеот pavko » Пон 28 ное 2005 21:59

За съжаление в момента нямам никакви снимки от интериора... а и всичките снимки, с които разполагам са не повече от десет! Както се сещаш зимата колата не се кара, така че при най-удобния случай ще пощракам с апаратчето :D Снимки от реставрацията нямам, имам филм от две части на DVD... няма как да го пусна тук :D Колкото до джантите е трудно да се намерят в комплект /а и да се намерят трудно се купуват :o /, събират се с търпение и постоянство, мен ми отне около година и половина :)

Потребителски аватар
badboy_pl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badboy_pl » Вто 29 ное 2005 0:39

Лелееееееееееее, ти си нечовек.Колата е страхотна bowdown

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 29 ное 2005 9:45

Това са джанти от 911 Carerra RS или всички са задни от 911 Carerra обикновенна ... ако има такова нещо като обикновенна Carerra ...... колата е старахотна .. поздравления и много уважение за труда и старанието .... много искам да видя интериора наистина .....

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Вто 29 ное 2005 10:36

поздравления, колата е много добра ...а и най-важното е да ти харесва на теб

относно джантите ... всичките са задни от порше - този модел предните са 7-инчови, могат да се намерят по моргите, но обикновенно са 16-ки. Цената им е добра, поради факта, че няма много поршета, а и ако има те не си купуват джанти от моргите.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Вто 29 ное 2005 12:54

Я кажи какво е добра цена колега :)) Виждал ли си някъде в БГ-морга такива ?

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Сря 30 ное 2005 11:11

има 16-ки на бъбреци предните са 7, а задните 8 инча цената им е 400 лв. за 4те.

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

опс!

Мнениеот Perso » Сря 30 ное 2005 13:47

Като става въпрос за джанти я да питам?
Днес си купих 4 фланеца за 40 кинта (без пари) за джанти 100мм диагонал но са за 4-те болта а колата ми в момента е с 5 болта. Става ли да се сменят барабаните от 5 на 4 болта без брутални преправки.
Сори за тъпия въпрос но това нещо още не съм го правил.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Сря 30 ное 2005 16:22

Малко снимки може ли ? За 400 лв трябва да са ОК мисля. Като гледам какви продават за 250 300 в Б-с. Занимава ли ти се да ги снимаш ?

Потребителски аватар
Yaro
Автомобил: TLC HDJ80
Двигател: 1HD-FT

Мнениеот Yaro » Сря 30 ное 2005 19:12

Браво Павко! :)
Колата ти е супер! Поздравления!

Между другото, би ли споделил откъде взе страничните огледала, търся си точно такива и досега в БГ не съм открил.. :?

Яро

Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

За Персо... Джанти... фланци...

Мнениеот pavko » Сря 30 ное 2005 19:33

Здрасти... Значи ако са старите барабани с петте болта по периферията няма как да минеш без външни фланци. Проблема е, че по специално предните завършват към лагера постепенно с конус, а задните са по-тесни от тези с четирите болта... Обмисляли сме доста варианти, защото и аз имам една 1200 от 65год, която е с пет болта... Отзад смяната с барабани с четири болта става почти без усилия, но отпред нямам как да се получи, всичко е различно :) дори цялата предница не можеш да смениш... От всичко, което писах до сега, искам да кажа че ако си с 5 болта на главините няма как да не минеш без външни фланци. Оттук идват сериозните проблеми, защото фланците допълнително изнасят джантите и като сложиш широки гуми отиваш на по-широки калници... Няма проблем ако си с по четири отвора /4 х 130/ на главините. Имам познат стругар, който вече има шаблоните за вътрешни фланци, които имат за цел да подсилят конструкцията на главината, защото където са в момента отворите за болтове оригинално са усилени... След като се усилят се правят още четири отвора /единия винаги съвпада/ и така ползваш едни и същи главини и караш с джанти 4 х 130 и без да сваляш фланци и да разглобяваш качваш и 5 х 130 /стандарт за Порше, Г-класата на мерцедес, някои Сабове и др./; Удоволствието на преработката е 25 лв на главина, не е много скъпо, защото този, който го прави е професионален заварчик... Материала, от който са направени главините е темперован чугун и има опастност да се появят аксиални демормации на главината при нагряване и охлаждане. Не на последно място се използват специални електроди, които не са от най-евтините...

Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

Хърби...

Мнениеот pavko » Сря 30 ное 2005 19:47

Някой питаше за поредицата на Walt Disney... Имам филмите от 1968, 1974 и последния, с добро качесто и субтитри; Обаче само в последния има някои неща, които могат да допаднат :)))) Първите два са някви сълзливи, мелодраматични истории, сюжета се повтаря от първия филм още... а и никъде не споменат, че въпросният автомобил е костенурка, а се ограничават да я наричат "малката кола"...

Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

Re - Яро

Мнениеот pavko » Сря 30 ное 2005 20:06

Относно огледалцата... в Бг се срещат най-често по стари бегачки на Opel

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

Фланци?

Мнениеот Perso » Чет 01 дек 2005 14:46

С малкия Емо ли сте ги правили тези работи, че един път той идва до нас и си мисля че беше с тази кола.
Ясно е че ще са външни фланци. А си мисля че ако сменят лагерите може и да се нагласи преден барабан с 4 болта, лошото е че нямам под ръка такав да го разгледам и премеря.

Върни се в “Air Cooled & Boxer”