Ламбда сонда на БОРА!
Ламбда сонда на БОРА!
Здравейте! Не съм много запознат с нещата, но наскоро си купих Бора 1.6 бензин пълна инжекция. Скоро след като я купих реших да отида до сервиза, защото ми се стори че е доста тромава при потеглянето и започва да дърпа чак при високи обороти. Направиха диагностика и казаха, че в комютъра има грешка , дошла от една от ламбда сондите. Скоро след това на таблото се появи и сигнал за проблем в ел.инсталацията или нещо такова. Та въпроса ми е дали тромавостта се дължи на тази сонда (почти съм сигурен, че е така, защотото проверих точно за какво служи тя) и откъде мога да си намеря оригинална? А и колко струва? Знам, че е доста. Моля само компетентни по въпроса хора да ми отговорят, тъй като проблема е доста специфичен.
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
така е... като се зачисти грешката след време пак се появява... за смяна е... моя съвет е да си вземеш универсална но БОШ!... цена 170лв.... със смяната да ти излезе 190 предполагам... не повече от 200..... иначе "оригинална" не взимай- само даваш едно 70-80лв повече заради една букса, която може да се ползва от старата! успех
DimoNN написа:така е... като се зачисти грешката след време пак се появява... за смяна е... моя съвет е да си вземеш универсална но БОШ!... цена 170лв.... със смяната да ти излезе 190 предполагам... не повече от 200..... иначе "оригинална" не взимай- само даваш едно 70-80лв повече заради една букса, която може да се ползва от старата! успех
А мерси пич! Ей тва исках да ми кажете-точно и ясно. А сега ако ми кажеш и къде да търся, да не си губя времето в обикаляне

Като искаш нещо намери си го сам. Ето какво пише в сайта на бош: "Ламбда - сондата е важна съставна част на горивовпръскващата система на автомобила и влияе съществено върху разхода на гориво. Само безупречната работа на тази сонда гарантира разгръщането на оптималната мощност на двигателя и достигането на задължителните стойности на отработените газове. " Вече е ясно защо ми е тромава колицата. Мерси много DimoNN 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”