Още един PASSAT-аджия!!

Техническа и сервизна информация за Passat
hanibal
Автомобил:
Двигател:

Още един PASSAT-аджия!!

Мнениеот hanibal » Сря 16 апр 2008 23:25

Здравейте на всички.
Преди 10-ина дена се сдобих и аз с Пасат Б5 ,1.8 125кс, 31.12.1999г., с климатик ,нов внос от Италия.Първоначално исках да си взема Голф4 но на човека който, ми търсеше колата му изпадна първо Пасат-а и каза че е много запазен та ,реших да отида да го видя в Италия и ако ми хареса да го взема.Колко път бих не ми се говори.Но колата ми хареса и реших да я взема . На място се оказа че е с газова, което ми се струва добре.Излезна ми с автовоза 4300евро.Колата е доста запазена въпреки че, ми се струва е седяла известно време без да се кара.Много прахоляк имаше по неяа, та даже и слама и пръст.Явно човека си я е карал по полето.
Та имам доста въпроси.Доста неща не са ми ясни още.Примерно незнам дали газовата е инжекцион, до акумулатора имам железна кутия в която влизат и излизат кабеляци и предполагам е май за газ-та?А ето и малко снимки-лошо качество са но са от телефон.Отвън е перфектна.Само съм я измил вътрешно и външно . дори не е пастирана.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Още не съм я карал много че днес и взех транзитни номера а утре ще я регистрирам.Нещо ми се струва мудничка.Имам и Голф2 1.6 90г няма ткова яко животно, много съм доволен от него, но вече си е дъртичък пък и е с две врати а имам дете.Но не мисля да го продавам.
На първо време капачето на огледалото на сенила е счупено, централния плафон на тавана между шофора и пътника до него ще изпадне,светлинките на централните отвори за въздуха и на шофъора не сверят ни това са дребни неща.Дано като отида на майстор да няма о-сериозни ядове.Дайте препоръки за сервиз да я обслужа и да направя диагностика на газовата??

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 17 апр 2008 6:16

:welcomee : vw fen

Прилича на газов инжекцион, ама аз не приемай думите ми за чиста монета - аз не съм много на ти с техническата част.

За обслужване - http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=7096 - това е човекът, може сам да прочетеш отзивите.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 17 апр 2008 6:44

: vw fen Честито и безаварино каране

te4eto88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот te4eto88 » Чет 17 апр 2008 8:11

Честито ! Много безаварийни километри,жив и здрав.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 17 апр 2008 8:24

Честито, колега. Прегледай си я при Niksi. Не го отлагаи. Цената е супер, според мен. Казваш слама и кал, гледам има и теглич. Прегледът ще си покаже. Успех.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 17 апр 2008 8:38

Искрени поздравления! Много щастие и безаварийни километри да изпиташ с колата! :wink:
Съвет за газ сервиз не мога да ти дам, защото никога не съм карал на газ и нямам намерение, но те съветвам да погледнеш състоянието на ламарините под акумулатора, защото пробката там много често се запушва и прогниват.

Успех и късмет! love.vw

Потребителски аватар
kicker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kicker » Чет 17 апр 2008 8:46

888 написа:Честито ! Много безаварийни километри.

Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tresto » Чет 17 апр 2008 11:24

Честита придобивка и много безаварийни :)

А за мудноста,ако имаш възможност пробвай някой друг пасат със същия мотор за да имаш база за сравнение,че по начало стартовете им са муднички на тея мотори.

Потребителски аватар
igci84
Автомобил:
Двигател:

Още един PASSAT-аджия!!

Мнениеот igci84 » Чет 17 апр 2008 11:36

Колега, честита придобивка. Да си я караш дълго и безаварийно.

Един въпрос, продаваш ли теглича?

hanibal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanibal » Чет 17 апр 2008 12:44

Мерси на всички.Под акумулатора не видях да има изгнило ,смених го онзи ден.Теглича мисля да го ползвам като парктроник :lol:

Потребителски аватар
martin983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin983 » Чет 17 апр 2008 18:55

хехее и аз имах ама го махнах че много ме дразни как изглежда така...

hanibal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanibal » Чет 17 апр 2008 20:19

Днес отидох да си сложа аларма.Сложиха ми българска SATURN M6 и се оказа че имат софтуера за диагностика VAG COM.Като я закачихме показа 7-8 грешки ама не ги записах.Това което сиспомняма имаше
fuel injector -open 1,2,3,4
lambda -not active
и още 2-ве които не си спомням, но най-ме притеснява ламбда сондата че не е активна.Човека каза че най-вероятно зарадди газовата но нали като е инжекцион трябва да работи.Според мен не разбраше кои зне колко.Сега ще я покарам и ще отида пак да видим какво ще покаже, но този път при някой който си разбира.

Потребителски аватар
vlado
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlado » Чет 17 апр 2008 21:46

Колега, имам такава кола - 1.8, 20 клапана, 125 к.с. Според мен не е много слаба - харесва ми. Е може би 1.8Т е по-яка. Аз си поставих газов инжекцион преди две години - съвсем незабележим спад в мощността и съсем малко увеличен разход, т.е. с около литър, но при тая разлика в цените бензин/газ - двойна - си струваше - имах период с интензивно пътуване всеки ден и ми се струва, че се изплати. Така, като гледам снимките не виждам газовия инжектор - на мен дори се наложи да не се слага този пластмасовия капак на който пише 20V, защото там е инжектора - то е едно устройство, което има 4 отделни като цилиндърчета части и от всяко едно от тях излиза отделен тръбопровод към всеки цилиндър. И се управлява от отделен компютър. Погледни как газта достига от изпарителя до цилиндрите - има ли такъв инжектор или няма.

hanibal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanibal » Чет 17 апр 2008 22:26

Ми един приятел я погледна и каза че е газов инжекцион.На симка 8 от горе на долу се вижда изпарителя който е свързан с това цилиндрично "нещо" на снимка 9 и от там четери отделни маркуча влизат през филтърчета във всеки цилндър(не се вижда на снимките под капака ниско).Май това "нещо" е инжектора.Двете са свързани с маркуч на 10 снимка се вижда.То като отида на газаджия ще каже,иначе в багажника имам цял боилер-80литра бутилка :shock
Малко ламерско обяснение ама това е.

Върни се в “Passat”