Внимавайте със зареждането на студено!
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Внимавайте със зареждането на студено!
Колеги, снощи малко след полунощ имах "прекрасна" случка при зареждане на газ. Тъкмо разправях на газаджийката колко обичам сам да си пълня, наврях накрайника където трябва (на маркуча с газта, бе!) и като натиснах да пълни шурна с такава страшна сила, че ни изкъпа и двамата. Едва овладяхме ситуацията. Оказва се, че при ниските температури на определени гърловини за пълнене накрайникът не може да се захване и става мазало! Отървахме се с измръзнали ръце - на едната още имам яко зачервено. Явно при външна температура около -10 градуса самата газ излиза още по-студена - да кажат разбирачите. Резултатът обаче е очевиден. Затова - внимавайте!!!
Последна промяна от Lawyer на Сря 18 яну 2006 7:50, променено общо 1 път.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
22
друг път няма да обичаш да зареждаш сам ,то защо на някой бензиностанций газаджийте са с очила и ръкавици 

Малеиииииииии
Следващия път със скафандър... Маи си любител на екстремното .... добре 4е дигнаха цигарите... 4е ако беше и с цигарка...
)))
Сори не се сдържах

Сори не се сдържах
Газ
Мене пък скоро спирам на един Лукоил и чакам пича се развърта никво внимание викам баси тоя газ неще да ми сипе...Идва по едно време и вика Сори ма аз мислех 4е си объркал колонките. Такава кола на газ бил виждал (октавия 1.8Т) и си мислел 4е съм объркал колонките и как сам сложил газ на тва турбо. Викам ако направат бензина 3 лева и Метан ше сложа...
))) па кат се скапе нова и пак на газ...

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Газ
iwanst написа:(октавия 1.8Т) и си мислел 4е съм объркал колонките и как сам сложил газ на тва турбо.
Защо си мислиш че 1.8Т означава ТУРБО. Това е 1800 куб. 20 клапана - 150 к.с.
1.8Т
мисля че си в грешка 1.8 20 клапана е към 125 коня а 1.8Т е 20 клапана с турбина 150 коня (нали на задния капак ми пише 1.8турбо 4х4 и тоя надпис определено не съм си го залепил аз а в завода..
))

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Температурата на изпарение на газта зависи от атмосферното налягане и от съставките. Варира от -42 до -1 градуса по Целзий при 760ммHg.
През зимата съставките би трябвало да се променят и да се изпарява при по-ниска температура ама дали го правят?
Скоро си направих измерване в домашни условия и се оказа че се изпарява при -24 градуса, но това не значи че следващия път ще покаже пак толкоз.
През зимата съставките би трябвало да се променят и да се изпарява при по-ниска температура ама дали го правят?
Скоро си направих измерване в домашни условия и се оказа че се изпарява при -24 градуса, но това не значи че следващия път ще покаже пак толкоз.
Върни се в “Автогазови уредби”