Централното заключва при контакт. Защо?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Централното заключва при контакт. Защо?

Мнениеот Skruji » Пон 21 апр 2008 15:42

Та на въпроса. Един познат има поло 1.9 дизел 1998 година, няма койзнае каква електроника освен ел.стъклата, но когато дам на контакт и колата се заключва, когато върна ключа се отключва. Държа да подчертая че това не е от алармата, защото я свалям и пак прави този номер. Дали не може по някакъв начин да се програмира централното на самия автомобил, така че да не се заключва и отключва сама. Моля кажете как да решим проблема. Благодаря предварително. :D

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пон 21 апр 2008 18:22

Това съм го виждал само при Опел и е било към алармата.

Аз незнам да се програмира по някакъв начин централното, но ми се струва че това всеки алармаджия може да го оправи :).
Най-много да изолира тази "екстра". Но без да се отвори да се види какво що става с таз машинка май няма да стане.

Потребителски аватар
Skruji
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пон 21 апр 2008 18:52

Аз ще мога да го изключа и вече имам нещо напредвид, мисля си че има някакво реле, което управлява централното. Пък релето съответно е управлявано от + контакт. Ама къде ще да е това реле. На моя голф само като върна ключа и вратите се отключват, ама не се заключват като дам на контакт, но при мен това е от алармата. Освен ще търся някаква схема в нета. Някой да помага ако може :?

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Пон 21 апр 2008 22:45

С ваг кома се прави тази настройка!! При мен Vaskoto1 ми активира при вдигане на 15км да се заключват вратите предполагам че той може да ти реши проблема..

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Пон 21 апр 2008 23:38

Vanich написа:С ваг кома се прави тази настройка!! При мен Vaskoto1 ми активира при вдигане на 15км да се заключват вратите предполагам че той може да ти реши проблема..

или с алармата
много аларми има такива функции
и в книжките на алврмите (които надали някой си пази) си е обяснено кое как да натисне човек за да може да премахне тази функция

Потребителски аватар
Skruji
Двигател:

Мнениеот Skruji » Вто 22 апр 2008 8:39

CTaH4o написа:
Vanich написа:С ваг кома се прави тази настройка!! При мен Vaskoto1 ми активира при вдигане на 15км да се заключват вратите предполагам че той може да ти реши проблема..

или с алармата
и в книжките на алврмите (които надали някой си пази) си е обяснено кое как да натисне човек за да може да премахне тази функция

Човек изрично съм писал, че съм сигурен, че не е алармата виновна. Така че нея я изключвам. Утре ще го вържа на лаптопа и ще пиша какво е станало :wink:

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Вто 22 апр 2008 10:32

Skruji написа:
CTaH4o написа:

или с алармата

Човек изрично съм писал, че съм сигурен, че не е алармата виновна. Така че нея я изключвам. Утре ще го вържа на лаптопа и ще пиша какво е станало :wink:

:oops: май бед :D

Потребителски аватар
daniel.petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel.petrov » Сря 23 апр 2008 20:52

защо не провериш кабелите към компресора.да няма протрити + със някои друг и от там да се задейства :roll:

Потребителски аватар
lodarski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lodarski » Сря 23 апр 2008 21:00

И при мен е така централното се вкл. когато колата се запали със затворени врати.Когато вратите са отворени не се заключва само.Когато отворя врата,пък се вкл аварииките.

Потребителски аватар
Skruji
Двигател:

Мнениеот Skruji » Чет 24 апр 2008 10:47

Протрити кабели със сигурност няма. Това е някаква екстра, ама как се изключва. А за мигачите, включването им се дължи само и изцяло на алармата. :)

Потребителски аватар
Skruji
Двигател:

Мнениеот Skruji » Чет 19 юни 2008 10:01

Да възродя темата. Колата я връзвахме с компютър и какво се оказа, ами тя няма компютър и дефакто причината за заключването е друга. Дайте идеи ? Всичко което е казано в темата съм го пробвал. :?

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Чет 19 юни 2008 17:48

Skruji написа:Да възродя темата. Колата я връзвахме с компютър и какво се оказа, ами тя няма компютър и дефакто причината за заключването е друга. Дайте идеи ? Всичко което е казано в темата съм го пробвал. :?
това си е от алармата като при опелите при един алармаджия го гледах това от управляващия блок на алармата е,само препрограмиране или нещо такова ще е решението

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”