Въпрос към пътуващите през Сърбия? Актуална информация?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Airis
Мнения: 37
Регистриран на: Чет 24 яну 2008 0:01
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Airis » Пет 25 апр 2008 23:38


Не си виждам отговора по темата, ще се повторя:

Спира се само и единствено на бензиностанции от международните вериги - по възможност пред камерите. Таксите от Калотина до Суботица са 23евро общо.
Ако сте с транзитни или чужди номера - не говорете български. Ограничението на скоростта в населени места е 80км/ч, но само за Белград. Ако митничар ви погледне косо - пригответе си в някой забравен документ/който не сте му дали/ поне 10-15евро.




Потребителски аватар
Мартин
Мнения: 1561
Регистриран на: Чет 29 ное 2007 11:16
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Мартин » Съб 26 апр 2008 20:20


Airis написа:Ако сте с транзитни или чужди номера - не говорете български.


Пред кого, те като ти видят българския паспорт на какъв език да им говориш. Аз винаги на български си им говоря, няма никакви проблеми.


Потребителски аватар
filipov
Мнения: 402
Регистриран на: Сря 12 мар 2008 18:10
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот filipov » Нед 27 апр 2008 7:59


Как да разбера по кой път да карам като братята сърби са ги "изтрили" от всякакви навигатори?


VesMil
Мнения: 393
Регистриран на: Чет 22 ное 2007 21:28
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Мнениеот VesMil » Нед 27 апр 2008 9:50


здравейте,
В Момента съм в Мюнхен, минах през Сърбия,Хърватска,Словения,Австрия.
На Сръбско нямаше абсолютно никакви проблеми, даже на излизане не искаха и паспортите , така че не се притеснявайте за пътуване през Сърбия.!


Потребителски аватар
Airis
Мнения: 37
Регистриран на: Чет 24 яну 2008 0:01
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Airis » Нед 27 апр 2008 16:20


Marto0 написа:
Airis написа:Ако сте с транзитни или чужди номера - не говорете български.


Пред кого, те като ти видят българския паспорт на какъв език да им говориш. Аз винаги на български си им говоря, няма никакви проблеми.


Паспорта не си го размахваш по паркингите и местата където спираш, това имах предвид. Иначе с митничарите - не съм имала проблеми, поне не със сърбите.


Потребителски аватар
Papa_Dock
Мнения: 835
Регистриран на: Вто 30 ное 2004 13:18
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Мнениеот Papa_Dock » Нед 27 апр 2008 17:53


Аве дреми им на сърбите каква позиция има Булгаристан :idea: В курса съм с 10 сърби нищо никой неми е казал и си лафиме за Цеца , Меца и другите такива без проблеми.Виена я палиха малко и спряха така че свобдоно си карайте и все пак винаги с едно на ум.


VesMil
Мнения: 393
Регистриран на: Чет 22 ное 2007 21:28
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Мнениеот VesMil » Нед 04 май 2008 8:15


Снощи се прибрах от Мюнхен през Сърбия , никакви проблеми.!
Аз минах през Сърбия,Хърватска , Словения, Австрия ,Германия-По този път се плащат магистрали през Сърбия/около 25Е/ , Хърватска/15Е/,
Словения/5.3Е/, Австрия /витетка 7.6Е за 10 дни/ такси за магистрала няма. Сърбите не правят никакви проблеми , даже на тяхната митница не ни искаха и паспортите а на БГ искат шофьорска книжка, зелена карта и те разпитват , така че проблема е май при нас а не при тях.! Пътувайте смело през Сърбия , това мога да кажа.

П.П. бях 1 седмица в Германия и зареждах там с Бензин. Какво да Ви кажа Ние тук си мислим че имаме гориво. Колата там стана съвсем друга, а за разхода да не говоря падна драстично/с 3-4 л/100км/, ако някой беше ми го казал това , нямаше да му повярвам.


Потребителски аватар
Aylan
Мнения: 126
Регистриран на: Пет 19 ное 2004 9:24
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

до Мюнхен-Хага и обратно

Мнениеот Aylan » Вто 06 май 2008 18:15


Пътувах на отиване през Харватска-Словения, а на вращане през Унгария - ПРОБЛЕМИ НИКАКВИ

А и Пасата си го заобичах още повече. по герм.аутобани 160-170 км/ч си ги държеше през проблеми и то около 800км с малките почивки при зареждането с газ. За сетен пат се убедих че само немска машина трябва да се купува. А за Германия и за Холандия да не почвам че........ ние тук по техните стандарти живеем в.... кенеф, това беше много меко.... може би ОГРОМЕН КЕНЕФ повече ще подхожда.
Ако някой има нужда от инфо да пита с радост ще му споделя моя опит.


Потребителски аватар
Peteff
Мнения: 1757
Регистриран на: Сря 03 окт 2007 17:18
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Бургас,Поморие,Salzburg
Контакти:

Re: Въпрос към пътуващите през Сърбия?

Мнениеот Peteff » Сря 04 май 2011 20:17


Да вдигна малко темата.Та предстои ми отиване към Австрия.Мисля да минавам прес Сърбия че за Румъния кофти отзиви чета.Та някой с прясна информация относно такси по магистралите, проблеми по митниците, оборудване на автомобила?
Ще нося доста багаж предполагам.Колко цигари и алкохол дават да се носи? Лекарства ?
Интересува ме и радар детекторите разрешени ли са ?
Какво трябва да се декларира на митницата ?
Поздрави


Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Мнения: 7655
Регистриран на: Пон 28 юни 2004 14:31
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос към пътуващите през Сърбия?

Мнениеот Varbona » Сря 04 май 2011 20:26


Разбира се най-ценна информация може да се получи тук от пътували, но все пак е хубаво да се хвърли и 1 поглед на сайта на МВнР: http://www.mfa.bg

МВнР написа:ИОт 12 юни 2010г. гражданите на ЕС имат възможност да влизат и пребивават в РСърбия с валидна лична карта.

Информация за пътуващите в Сърбия

От 19 септември 2010 г. в Република Сърбия са влезли в сила поправки в Правилника за техническите изисквания за МПС. По важните промени включват задължително движение на автомобилите с две зимни гуми, монтирани на задвижващите колела, което се отнася за периода 1 ноември 2010 г.- 1 април 2011 г. Правилникът допуска МПС да бъдат оборудвани и с летни гуми, но дебелината на протектора трябва да бъде най-малко 4 /четири/ милиметра.

Освен това, съгласно промените в правилника, всяко МПС трябва да притежава и комплект за спешна помощ /допуска се срок за набавянето му до една година от датата на влизането в сила на промените/, а за зимния период – вериги за сняг, както и комплект резервни крушки.

На територията на Р Сърбия е задължително управлението на МПС с включени къси светлини през цялата година, както и поставянето на светлоотразителна жилетка при излизане на водача извън автомобила /важи при спиране извън населените места/.

Визови изисквания:

От 1 януари 2007 г. българските граждани могат да влизат и пребивават на територията на Република Сърбия без визи за срок до 90 (деветдесет) дни в рамките на 6 (месеца), считано от датата на първото влизане.

В случаите, в които се налага на българските граждани да пребивават дългосрочно на територията на Република Сърбия (обучение, работа, специализация и др.), те трябва да се снабдят предварително с необходимия вид виза, съгласно законодателството на тази страна.

От момента на пристигане в мястото на краткосрочното пребиваване, чужденецът е длъжен в срок от 24 часа да се регистрира адресно в съответното полицейско управление. Когато се ползват услугите на туристическа организация, настаняване в хотел или в частна квартира под наем, това е задължение на туристическата организация, хотела или наемодателя. Същите в срок от 12 часа от настаняването на чужденеца трябва да извършат адресното му регистрират в полицията.

Често местни граждани, които дават квартири под наем, задържат паспортите на българските граждани с различни намерения, оправдавайки се с необходимостта от извършваната регистрация. Това е неоснователно и своеволно действие. Българските граждани следва да изискат паспортите си след адресното им регистриране.

Митнически изисквания:

В Правилник за деклариране на пренасяните на територията на Сърбия финансови средства /кеш, чекове и др./ в размер над 10 000 евро /десет хиляди евро/, равностойността в динари или чужда валута се декларира. Декларациите се попълват на сръбската митница.



В решението е предвидено, че физическото лице, което не пребивава постоянно на територията на страната, може да изнася в чужбина ефективни парични средства в размер над определения - /10 000 евро/ при следните условия :

- ако ги декларира при влизане в републиката, въз основа на удостоверение за внасяне на ефективни парични средства в републиката, което осигурява и заверява митнически орган;
- ако ги е изтеглил от валутна сметка или валутна спестовна книжка в банка в Република Сърбия, въз основа на банково потвърждение;

- ако ги е придобил чрез продажбата на динари, придобити предходно от използване на разплащателна карта в републиката, въз основа на потвърждение на обменно бюро.

Отсъствието на митническо удостоверение или друг заместващ документ за удостоверяване произхода на пренасяната валута или нейната равностойност в размер над 10 000 евро води до отнемане на валутата от страна на митническите служители при напускане пределите на страната.

Следва да се има предвид, че декларирането на валутата на границата между Република България и Република Сърбия не се зачита от митническите власти на Република Черна гора и то ще се изисква и на митническите пунктове между Република Сърбия и Република Чернагора. Във връзка със зачестилите случаи на задържани български граждани за извършени митнически нарушения (предимно на ГКПП " Хоргош") обръщаме внимание, че при преминаване през територията на Република Сърбия българските граждани, които са декларирали внос на вещи и стоки (описани в паспортите им с бележка ПУР,образец 13)са длъжни при напускане на Република Сърбия да изискат от митническите власти да им бъде положен печат върху съответната бележка, доказващ,че декларираните вещи и стоки са изнесени.



Работа:

Чужденците могат да влизат в трудови правоотношения в Сърбия, ако изпълняват общите условия, предписани от закона, колективния трудов договор, общите актове и ако имат одобрение за постоянно настаняване, съответно временно пребиваване в страната, при положение, че получат разрешение за работа.

Разрешението за сключване на трудов договор се иска от работодателя пред съответните републикански органи. Работодателят може да сключи с чужденец трудов договор за временна работа за срок, не по-дълъг от 3 (три) месеца през календарната година.
Престъпност:

По-голямата част от извършваните престъпления са кражби на пари, вещи, документи и др., особено при пътуване с влак. При кражба или изгубване на българския паспорт следва веднага да уведомите местните полицейски власти за събитието и да получите съответен протокол, и след това да се обърнете към българското посолство в Белград за издаване на временен документ (пасаван) за завръщане в страната.
Заразни заболявания:

Епидемиологичната обстановка не се отличава от тази в Република България.
Опасности:

Налагане на административни наказания за липсата на адресна регистрация при пристигане и пребиваване в страната. За територията на Сърбия е задължително да се извърши адресна регистрация или регистрация в хотел за срок от 24 часа, считано от пристигането на територията на страната. В Сърбия - по пътя за Белград до гр. Ниш се преминава през клисура с тесен път, ограничена широчина на тунелите, което изисква автобусите и ТИР-овете да се изчакват при разминаване. Има опасност от падащи камъни, лоша видимост. Да се шофира с повишено внимание. Органите на пътната полиция стриктно проверяват пътуващите автомобили за използването на предпазни колани, за наличие на оборудване на автомобила, като налагат санкции при отсъствие на знак за националната принадлежност на моторното превозно средство.

Ако възникне проблем:

Може да се обърнете към българското посолство на адрес:
Република Сърбия, Белград - посолство
Serbia, Belgrade
Birčaninova 26

tel. (+381) 11 3613980, 361 39 90

fax. (+381) 11 36 20 116
e-mail: bulgamb@eunet.rs

НИШ
Генерално консулство на Република България в НИШ
гр. Ниш, 18 000
ул. "Лоле Рибара" 19
Тел.: (00 381 18) 512 400 - генерален консул
(00 381 18) 516 800 - централа
Факс: (00 381 18) 516 999
(00 381 18) 516 900

Генералното консулство в Ниш покрива територията на Борски, Зайчарски, Пиротски и Пчински окръзи, където се намират ГКПП "Брегово", "Връшка чука", "Калотина", "Стрезимировци" и "Олтоманци".

>Пътуващите до Косово следва да имат предвид, че в съответствие с Наредба № 2005/16 от 8 април 2005 г. на специалния представител на генералния секретар на ООН за Косово, от 1 юли 2005 г. чуждите граждани, влизащи на територията на Косово, трябва да разполагат с разрешение от полицейските власти на контролните пунктове на административната линия по границата със Сърбия и на граничните контролни пунктове по границата с Македония и Албания.

За получаване на разрешението трябва да бъде попълнен контролен талон, в който се вписват личните данни на лицето, влизащо в Косово, и се посочва целта на пътуването и при кого отива.

Всички чужди граждани, влизащи на територията на Косово от територията на Сърбия, преминават паспортен и митнически контрол, както и контрол на финансовата полиция на Сърбия. Това става на контролните постове на административната линия с Косово при Мердаре, Кончул, Зубан Поток, Прешево и Буяновац. От страна на Косово се преминава контрол от граничните органи на ЮНМИК и Косовските полицейски сили.

При влизане в Косово от територията на Македония чуждите граждани преминават паспортен и митнически контрол от органите на Македония, като в паспортите им се слага контролен печат. На територията на Косово също се преминава паспортен и митнически контрол от страна на ЮНМИК и полицейски сили на Косово.

Българските граждани трябва да имат предвид, че поради липса на споразумение за взаимно признаване на застрахователните полици и на "зелените карти", при влизане на територията на Косово заплащат задължителна застраховка. Застраховката за лек автомобил е в размер между 20 и 25 евро, в зависимост от кубатурата на автомобила, за микробус - от 60 до 80 евро, в зависимост от големината на микробуса, и за ТИР - около 200 евро. Застрахователната полица се издава на самия контролен пункт.

В Прищина и по-големите градове на Косово следва да се избират за настаняване централните хотели и да се избягват крайните квартали, нощните заведения и клубове, забранени за официални международни представители.

Във връзка с новия “Закон за сигурността на движението по пътищата”, приет от Сръбското Народно събрание на 29.05.2009г. българските граждани, пътуващи на територията на Сърбия, следва да имат предвид следното:

1.На нарушителите на закона ще бъде търсена отговорност и ако нарушението е записано с видео камера. Ако от записа не може по категоричен начин да бъде установен извършителят на нарушението, отговорност носи собственикът на превозното средство.

2.Водачите на МПС нямат право да използват мобилни телефони освен при положение, че имат оборудване, което дава възможност да се телефонира без използване на ръце. Отговорност ще бъде търсена и от пешеходци, които използват мобилни телефони при пресичане на улица.

3.Позволеното количество на алкохол в кръвта е намалено от 0,5g/kg на 0,30mg/ml. Това означава забрана за управление на МПС след употреба на алкохол.

4. От 10.12.2009 г. ще бъде задължителна употребата на фарове и през светлата част на деня. Следва да се има предвид, че до приемането на новия закон местните пътни полицаи глобяваха за запалени фарове през деня.

5.Разрешената скорост, според новия закон е 50 км. за движение в населено място.
6.Забранява се използването на антирадари.

7.В МПС задължително трябва да има светлоотразителна жилетка.

8.Дете до 12 год.няма право да седи на седалката до водача на МПС.

9.Глобите няма да се плащат на място, а в банка или пощенски клон, след като полицейският служител издаде необходимия документ.

Предвидените глоби са в размер от 50 до 500 евро в зависимост от нарушението. Водачи на МПС, за които се докаже, че с поведението си на пътя представляват заплаха за сигурността на движението по пътищата могат да бъдат наказани със затвор.

Задължително оборудване на автомобила: резервна гума, пожарогасител, авариен триъгълник, автоаптечка, чукче за счупване на прозореца при пожар, резервни крушки, светлоотразителна жилетка, въже за теглене.


Наказания за водачи:

3000 динара(31 евро): когато в случай на задръстване водачът, намиращ се в дясната лента не спре крайно вдясно, а намиращите се в лявата лента-крайно вляво на лентата, като при това не е направен път на МПС със специален режим на движение; заемане на две паркоместа при паркиране; управление през деня без включени къси светлини.

5000 динара(53 евро):неспазване на дистанция; управление с прекалено ниска скорост, с което се пречи на движението; неизползване на предпазни колани(задължителни и за задните седалки); рязка промяна на посоката на движение или невключване на пътепоказател; неизползване на отразителен триъгълник за принудително спряно МПС; неправилно паркиране; управление в жълтата лента.

6000 до 20000 динара(95-210 евро): уравление в лентата за насрещно движение; неспазване на предимство; движение на заден ход на автомагистрала; обратен завой в тунел, на мост, виадукт, надлез, подлез и при намалена видимост; движение на МПС в пешеходна зона или друго място, определено за пешеходци; изпреварване на колона; започване на изпреварване, когато зад автомобила има друго МПС, започнало изпреварване; изпреварване в жълтата лента, изпреварване в кръстовище;

15000-30000 динара(157-315 евро) или 30 дни лишаване от свобода: преминаване на ЖП прелез при спусната бариера; спиране на автомагистрала или автомобилен път; преминаване на червен сигнал на светофара; возене на предната седалка на дете под 12 години; обратен завой на автомагистрала или автомобилен път; неспазване сигналите на регулировчика; управление на нерегистрирано МПС; изпреварване в завой без видимост; изпреварване в тунел; изпреварване на непрекъсната осева линия;

АЛКОХОЛ: 0,3-0,5 промила: 5000 динара; 0,5-1,2 промила 6000-20000 динара, 10 точки, лишаване от правоуправление за 6-12 месеца; 1,6-2,0 промила 15000-30000 динара, 12т., 8-12 месеца лишаване от правоуправление; повече от 2 промила-15 дни затвор, 14т.;

АГРЕСИВНО УПРАВЛЕНИЕ(поведение силно противоположно на правилата на движение или несъобразено с останалите участници в движението): затвор от 30 до 60 дни и 15 точки, а ако е довело до ПТП-затвор 45-60 дни и 17т.

ПРЕВИШАВАНЕ НА СКОРОСТТА В НАСЕЛЕНО МЯСТО с над 70км/ч-задължително лишаване от свобода;

За пешеходците: преминаване на червен сигнал-5000 динара, а ако е в присъствието на дете до 12 години-15000-30000 динара; използване на мобилен телефон при преминаване на пешеходна пътека-3000 динара, а ако е в присъствието на дете до 12 години-6000-20000 динара; наличие на слушалки в двете уши-3000 динара, а ако е в присъствието на дете до 12 години-6000-20000 динара; алкохолно състояние-15000-30000 динара.

Задължително лишаване от свобода: управление на МПС без необходимата категория; управление с повече от 2 промила алкохол; превишаване на скоростта в населено място с над 70км/ч, в зона със забавено движение, превишение с над 50 км/ч, в зона "30"- превишаване с над 60 км/ч; движение нощем без включени светлини;


Зона "10"-зона със забавено движение, с ограничение на скоростта 10 км/ч

Зона"30" и зона "Училище"-ограничение на скоростта на 30 км/ч

Скорост в населено място-50 км/ч

Скорост на автомагистрала-120 км/ч

Полицията не взема пари, а само пише констативен протокол(АКТ). Наказателно постановление се издава от съдия за нарушения.

Камерите на полицията са с фискални модули и няма възможност да се правят комромиси.

Във връзка с новия “Закон за чужденците”, приет от Сръбското Народно събрание на 1.4.2009г..05.2009г., чужденците, имащи документ за постоянно пребиваване, трябва да подават заявление за продължаване на пребиваването си 30 дни преди изтичане срока на валидност на документа за постоянно пребиваване. Постоянно пребиваване може да получи чужденец, който има намерение да работи, развива търговска дейност, ученик или студент, размяна на ученици и студенти, изследователска работа и други научно-образователни дейности, събиране на семейства.

Сръбското правителство е приело „Наредба за условията за недопускане на чужденец на територията на Сърбия” от 11.9.2009г., съгласно която на чужденец може да не бъде позволено влизането на сръбска територия, ако оторизираните органи потвърдят, че не притежава финансови средства в размер на 50 евро за всеки ден на пребиваването /в брой, банкова сметка, пътен чек, кредитна карта/. Чужденците, които пристигат в Сърбия по покана на чужди дипломатически мисии, международни организации и по повод оказване на икономическа, хуманитарна и друга помощ, са освободени от това задължение.

интересни неща пише
МВнР написа:Наказания

За пешеходците: преминаване на червен сигнал-5000 динара, а ако е в присъствието на дете до 12 години-15000-30000 динара; използване на мобилен телефон при преминаване на пешеходна пътека-3000 динара, а ако е в присъствието на дете до 12 години-6000-20000 динара; наличие на слушалки в двете уши-3000 динара, а ако е в присъствието на дете до 12 години-6000-20000 динара; алкохолно състояние-15000-30000 динара.



Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Мнения: 5650
Регистриран на: Пон 09 окт 2006 9:01
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD
Местоположение: Търговище

Re: Въпрос към пътуващите през Сърбия?

Мнениеот gr_kanev » Сря 04 май 2011 22:06


Многократно е писано, но явно няма кой да търси.
Тарифа за пътните такси в .pdf
Категоризация на превозните средства в .pdf
Цигари и лекарства никога не съм носил; алкохол леко съм превишавал допустимото, но проблем не са ми правили. Проверявали са ме (пълна проверка - на багаж, всички възможни места на автовобила - за наркотици, тъй като пътувах сам и явно съм им приличал на "муле", но това си е тяхно право) на унгарската страна на границата.
Радар детектор винаги съм имал, но никой не е обръщал внимание на него. Е, и полиция не ме е спирала по никакъв повод.
Ограниченията (ако няма други занци) са :
- населено място - 60 км/ч;
- извън населено място - 80 км/ч;
- магистрала - 120 км/ч;
Предполагам, както навсякъде, +10 км/ч се толерират.
На изхода на Белград в посока Виена съм виждал полицаи с лазерен радар (там по принцип всички нарушават).
Предполагам ще минаваш през Унгария - не забравяй "винетката" там (в кавички е, защото не е като нашите и другите винетки, а просто касова бележка), и си я пази до излизането от страната. Страницата на унгарската НАПИ с информация за винетките. Доколкото си спомням (поне лятото), австрийска винетка може да се купи и на сръбско-унгарската граница.

Това, което си чел за Румъния, е по-скоро преувеличаване - пътувал съм както през Румъния, така и през Сърбия. През Сърбия е малко повече като разстояние, но се пътува по-бързо. Разликата в пътните такси е от порядъка на 10 евро за лек автомобил (през Сърбия е по-скъпо).


Потребителски аватар
Peteff
Мнения: 1757
Регистриран на: Сря 03 окт 2007 17:18
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Бургас,Поморие,Salzburg
Контакти:

Re: Въпрос към пътуващите през Сърбия?

Мнениеот Peteff » Чет 05 май 2011 8:12


Благодаря за информацията . И аз предполагам че е преувеличено четеното за Румъния - там главно ме притеснява кофти пътя (който всъщност може да не е много кофти) и това че няма магистрала което пък ще ме забави много , а искам да стигна от София до Залцбург в рамките на 12-15 часа макс .

Остана въпроса с цигарите, алкохола и лекарствата ?


Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Мнения: 5650
Регистриран на: Пон 09 окт 2006 9:01
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD
Местоположение: Търговище

Re: Въпрос към пътуващите през Сърбия?

Мнениеот gr_kanev » Чет 05 май 2011 17:56


Ами зависи за къде в Румъния е кофти пътя - специално за Гюргево-Арад не бих казал, че е зле, и че бави много заради това, че не е магистрала. Но ако тръгваш от София, определено през Румъния не бих те насочил.
Не мисля, че е проблем да стигнеш от София до Залцбург за 12-15 часа - аз стигам от София до Прага за 15 часа без да превишавам ограниченията (през Сърбия, тръгвам от София в 3 през нощта, на Калотина много рядко има повече от 1-2 коли, на сръбско-унгарската граница съм около 8,30 местно време, рекорда ми там е час и половина - въпреки опашките действат експедитивно, нататък няма граници и магистралите са песен в твоята посока).


Потребителски аватар
GodLike
Мнения: 2133
Регистриран на: Чет 19 яну 2006 9:27
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Re: Въпрос към пътуващите през Сърбия?

Мнениеот GodLike » Чет 05 май 2011 18:42


Peteff написа:Остана въпроса с цигарите, алкохола и лекарствата ?


Ако носиш алкохол без бандерол унгарците ще те глобят и ще конфискуват ракийката. Глобата е 2000 форинта и лелката ще иска да те цака с курса. Внимавай! Ще ти иска 80 евро вместо 8!
Иначе пътя не лош, има малко дупки основно по мостовете из карпатите. От Букурещ до Питещи е магистрала. Сибиу има ново околовръстно (магистрала), която я няма на картата. Tова се сещам сега.


VesMil
Мнения: 393
Регистриран на: Чет 22 ное 2007 21:28
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Re: Въпрос към пътуващите през Сърбия?

Мнениеот VesMil » Нед 22 май 2011 15:46


На 15 май пътувах през Сърбия и Унгария за Полша. Добре че си взех паспорта, това май за личните карти само НИЕ сме чували за него. Сърбите ни го искаха при Унгарската граница.



Върни се в “Пътеводител”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 23 госта