Неработещ датчик на Хол (РЕШЕНО)
- GTI_VW
- Автомобил: Golf 3 GTI 1993
- Двигател: 2.0 115hp 2E
- Контакти:
Неработещ датчик на Хол (РЕШЕНО)
Колеги колата е GTI, 2000 куб. 115 коня, 93 година. Запалих колата и после угасна след обстойно изследване установих че бобината и комутатора работят но датчика на Хол се е прецакъл. Интересувам се дали мога да сменя само датчика без да свалям делкото и ако може как става този номер че като гледах не видях такъв начин, датчика е отстраната където се намира захранващия куплонг и дали е нормално към датчика да тече 10-11V.
Последна промяна от GTI_VW на Чет 01 май 2008 7:56, променено общо 2 пъти.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Неработещ датчик на Хол
GTI_VW написа:Интересувам се дали мога да сменя само датчика без да свалям делкото и ако може как става този номер че като гледах не видях такъв начин, датчика е отстраната където се намира захранващия куплонг и дали е нормално към датчика да тече 10-11V.
не може-сваля се делкото и се разковава тотално.
нормално е-имаш +и- вход и сигнал изход

аз преди наколко месеца го сменях тва,няколко дена обаче ми скъса нервите докато разбера от къде идва целата работа,гаснех посред улиците и немаше палене,на сутринта завъртам и пали от раз.оказа се оба4е 4е в Плевен има само един 4овек които се наема да го направи,цялата работа ми излезе 70лв и половин ден без кола.незнам дали са много или е нормална цена,който е сменял може да каже!
- GTI_VW
- Контакти:
katcko написа:аз преди наколко месеца го сменях тва,няколко дена обаче ми скъса нервите докато разбера от къде идва целата работа,гаснех посред улиците и немаше палене,на сутринта завъртам и пали от раз.оказа се оба4е 4е в Плевен има само един 4овек които се наема да го направи,цялата работа ми излезе 70лв и половин ден без кола.незнам дали са много или е нормална цена,който е сменял може да каже!
Според мен е нормално ако датчика струва 30-40 лв. и труда таман толкова идва. Един познат е купувал датчик и ми каза че толкова вървели нови.
Re: Неработещ датчик на Хол
[quote="vaskoto1]нормално е-имаш +и- вход и сигнал изход
[/quote]
да толкова трябва да бъде. по две от жиците имаш захранване и от третата отива сигнал към комутатора

да толкова трябва да бъде. по две от жиците имаш захранване и от третата отива сигнал към комутатора
на мен ми загасна колата на едно кръстовище много яко...и не запали повече оказа се че комутатора е заминал но бубината е здрава...и доста трудно махнахме комутатора от бубината защото на моя таралясник са заедно както и да е нов комутатор 58 лв. но ето че пак не запали и я закачихме за диагностика и се оказа че и датчика на хол е заминал щото май...комутатора давал някви импулси или връщал ко било там...и кат замине ебава майката на датчика и така датчика замина...сменихме го само него 40 лв беше втора ЗлоУпотреба с делкото направо и 1-2 дена си палеше на секундата докато завъртя А сега пак леко муднее 

- GTI_VW
- Контакти:
pacoy написа:на мен ми загасна колата на едно кръстовище много яко...и не запали повече оказа се че комутатора е заминал но бубината е здрава...и доста трудно махнахме комутатора от бубината защото на моя таралясник са заедно както и да е нов комутатор 58 лв. но ето че пак не запали и я закачихме за диагностика и се оказа че и датчика на хол е заминал щото май...комутатора давал някви импулси или връщал ко било там...и кат замине ебава майката на датчика и така датчика замина...сменихме го само него 40 лв беше втора ЗлоУпотреба с делкото направо и 1-2 дена си палеше на секундата докато завъртя А сега пак леко муднее
Ако „муднее” както казваш може да е от центровката след като си сменил делкото може да я закараш на диагностика и там ще ти кажат най точно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”