Трябва ли ми зелена карта за Гърция!?
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва ли ми зелена карта за Гърция!?
Трябва ли ми зелена карта за да отида в Гърция, че ми предстои пътуване до там. Също така колата не е на мое име и трябва ли специално пълномощно че мога да напускам България? Ми това е май ?! 
Не ги ли махнаха тия зелени карти вече ?
Аз ходих преди седмица до Гърция без такива неща и няма грижи. Спираха ме и полицаи, дадох им документа за колата, лична карта и поживо поздраво ме пуснаха. На границата също няма проблеми, само гледат личните карти и понякога те карат да отваряш багажника да не би някой да се е скрил там
Аз ходих преди седмица до Гърция без такива неща и няма грижи. Спираха ме и полицаи, дадох им документа за колата, лична карта и поживо поздраво ме пуснаха. На границата също няма проблеми, само гледат личните карти и понякога те карат да отваряш багажника да не би някой да се е скрил там
Абе няма такива неща с пълномощни. При влизане в Гърция никой не ти иска документ за колата и не те пита твоя ли е или не е. Искат се само ЛИЧНИ КАРТИ. Ако те спрат полицаи в Гърция ти искат само талона на колата и личната ти карта. Ако си изряден и не си направил нарушение си тръгваш по пътя без проблеми.
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Ходих до Гърция миналия месец,на границата искат само ЛК,за зелени карти не питат изобщо,аз бях само с гражданска.Пълномощно си извади обаче за да нямаш ядове,въпреки че другата кола с която бяхме се водеше на майката на момчето и нашия митничар го пита за пълномощно,той нямаше защото не знаехме,че трябва,но го пусна все пак. 
Muncho написа:Според застрахователната ми агентка за византийско трябва зелена карта.
За плномощно мисля че може и без него.
Агентката ти е нещо недоучила или поизостанала с инфото. Аз това работя ежедневно от 10-ина години (застраховател) и категорично мога да заявя, че за минаване през границата ти на която и да е страна от ЕС трябват само 5 минути време и 50 грама гориво. НИЩО ДРУГО. Лични карти чат-пат искат на нашата си граница, но гърчетата дори не те и поглеждат. Вече за да си подсигурен при евентуално ПТП е хубаво да си изкараш една карта, но за преминаване не е. Така че мога само да ти пожелая приятен път.
- jetttlii
- Автомобил:
- Двигател:
DAKSUN написа:Muncho написа:Според застрахователната ми агентка за византийско трябва зелена карта.
Агентката ти е нещо недоучила или поизостанала с инфото. Аз това работя ежедневно от 10-ина години (застраховател) и категорично мога да заявя, че за минаване през границата ти на която и да е страна от ЕС трябват само 5 минути време и 50 грама гориво. НИЩО ДРУГО. Лични карти чат-пат искат на нашата си граница, но гърчетата дори не те и поглеждат. Вече за да си подсигурен при евентуално ПТП е хубаво да си изкараш една карта, но за преминаване не е. Така че мога само да ти пожелая приятен път.
пълномощно не ти трябва, никъде не искат документи на колата, но е хубаво да си го имаш дори и за БГ - Printmaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
DAKSUN написа:Muncho написа:Според застрахователната ми агентка за византийско трябва зелена карта.
Еми не знам.. моята ГО е на вноски и като питах дали ми трябва ЗК, ми каза че ми трябва като за да я получа трябва да внеса всички вноски и да додам още 10на лева.
Иначе предполагам че границата може да се мине и без самия документ, но най-важното е дали застрахователя ще покрие щетите ако евентуално стане ПТП в което другият участник не е виновен.